Bouncers kaatoi Bearsin ja juhlii Rautamalja-voittoa!

22.8.2016


Lappeenrannassa jenkkifutisoppinsa saanut Esa Suhonen (vas.) otti Bouncersin valmennusvastuun talven ja kevään harjoituskauden aikana ja uudisti voimakkaasti mikkeliläisten hyökkäyspelaamista.
Kuva: UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka
Lappeenrannassa jenkkifutisoppinsa saanut Esa Suhonen (vas.) otti Bouncersin valmennusvastuun talven ja kevään harjoituskauden aikana ja uudisti voimakkaasti mikkeliläisten hyökkäyspelaamista. Kuva: UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka
Ottelun parhaana pelaajana palkittu Henri Heiskanen saamassa menestyksen symboleita II-divisioonan sarjapäällikkö Henri Kurjelta.
Kuva: UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka
Ottelun parhaana pelaajana palkittu Henri Heiskanen saamassa menestyksen symboleita II-divisioonan sarjapäällikkö Henri Kurjelta. Kuva: UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka
II-divisioonan mestari 2016 Mikkeli Bouncers ryhmäpotretissa Rautamaljan kanssa.
Kuva: UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka
II-divisioonan mestari 2016 Mikkeli Bouncers ryhmäpotretissa Rautamaljan kanssa. Kuva: UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka

Olli Karhun 47-jaardinen kenttäpotkumaali kaksi minuuttia ennen loppua ratkaisi ottelun mikkeliläisille

Rautamaljasta eli II-divisioonan finaalipelistä kehkeytyi yksi kesän jännittävimmistä otteluista. Kotijoukkue Pori Bears nousi alussa jo 14 pisteen johtoon, mutta kahdesti Mikkeli Bouncers iski kantaan ja lopulta voittoon niukasti lukemin 21–23 (14–14).

Ottelun ratkaisu syntyi vain kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Bouncersin vahvajalkainen potkaisija Olli Karhu osui 47-jaardisessa kenttäpotkumaaliyrityksessään tolppien väliin ja nosti Bouncersin 21–23 -johtoon. Karhu oli tuokiota aiemmin epäonnistunut lisäpistepotkussa, minkä vuoksi Bouncers oli 21–20 -tappiolla. Ennen viimeistä potkumaalia mikkeliläiset eivät olleet johtaneet ottelua kertaakaan.

– Ensimmäinen neljännes oli täysin Porin, Bouncersin päävalmentaja Esa Suhonen muistelee. – Meillä on kauden aikana ollut vähän tällaisia hitaita käynnistymisiä.

Porilaisten tutkapari Nicolas Sandhu – Ville Vene avasi Bearsin maalihanat ja Juhani Kaskisto lisäsi toisella touchdownilla kotijoukkueen johtoa vielä ensimmäisellä neljänneksellä. Molempiin maaleihin lisäpisteet potki onnistuneesti Otto Valin.

Puoliaikaan mennessä Bouncers tuli tasoihin, kun ottelun arvokkaimpana pelaajana palkittu pelinrakentaja Henri Heiskanen löysi sisemmät laitahyökkääjänsä Iiro Paakin ja Ville Roposen maalialueelta. Karhu potkaisi lisäpisteet haarukkaan ja tilanne oli tauolla tasan 14–14.

– Olemme loppukaudesta kehittäneet erityisesti juoksupuolustusta. Saimme vastustajan hyökkäyksen pysäytettyä, kun toimme enemmän puolustajia juoksua vastaan ja pakotimme heidät heittämään. Takakenttämme on hyvä, ja se pystyi puolustamaan Bearsin heittoja onnistuneesti, kertoo Suhonen ottelun kääntymisestä toisella neljänneksellä.

Hyökkäyksessä Bouncers sekoitti neljän laitahyökkääjän muodostelmaa ja voimakasta kahden keskushyökkääjän I-muotoa.

– Huomasimme jo edellisellä Porin reissulla, että heitä vastaan hyökkääminen on helpompaa, kun levittää peliä, Suhonen toteaa. – Juoksímme enemmän spreadista ja heitimme aika paljon I-muodostelmasta.

 

Erikoisjoukkueista löytyy ratkaisu

Toisellakin puoliajalla Bears aloitti vahvemmin. Sandhu löysi Ville Ollnqvistin touchdownin arvoisesti ja Valin potkaisi tilanteeksi 21–14. Näissä lukemissa puolia vaihdettiin viimeisen kerran.

Noin 500 Porin urheilukeskuksen tekonurmelle saapunutta katsojaa sai todistaa päätösneljännestä, josta ei draamaa puuttunut. Sankareiksi kohosivat lopulta Bouncersin erikoisjoukkueet. Ensin Bearsin lentopotkupelissä vikkelä Johannes Jauhiainen pääsi blokkaamaan potkun ja Bouncers sai pallon läheltä maalialuetta. Jälleen hyvän ottelun pelannut Ilkka Jämsä puski kavennuksen. Lisäpiste kuitenkin epäonnistui ja tilanne oli 21–20. Kotijohto säilyi edelleen.

Viimeisillä minuuteilla joukkueet puolustivat tarkasti eikä päätyihin ollut asiaa kummallakaan. Bouncers pääsi viimeisellä yrittämällään 30 jaardin päähän maalialueesta, minkä jälkeen Karhun potku nosti mikkeliläiset johtoon ja lopulta voittoon.

Karhun ohessa suurimpia Bouncers-sankareita oli pelinrakentaja Heiskanen.

– Heiskanen on pelannut kovan kauden. Laitoimme käytännössä kaiken hyökkäyksessä uusiksi ennen kautta. Hän on ottanut asioissa vastuuta ja johti joukkuetta esimerkillisesti, Suhonen sanoo.

 

Suhonen: "Kuka tahansa olisi voinut voittaa."

II-divisioonan kausi 2016 muistetaan erittäin tasaisena, mistä Boucersin mestaruuskin on osoitus. Lähellä oli harvinainen tilanne, että Bouncers olisi saman kauden aikana voittanut kaikki muut joukkueet kerran ja hävinnyt kaikille muille joukkueille kerran.

Ja tasaisuudesta kielii sekin, että mestariksi pelasi joukkue, joka voitti ainoastaan puolet kauden otteluista - juuri tärkeimmät ottelut. Välierässä Bouncers kaatoi ensin Nokia Ghosthuntersin tiukassa ottelussa 14–21 ja lopulta siis finaalikin kallistui mikkeliläisille ainoastaan kahdella pisteellä.

– II-divisioona on todella tasainen sarja, Suhonen vahvistaa. – Välillä saattoi olla isoja tappioita toiseen suuntaan, mutta taas yllättäviä voittoja toiseen suuntaan. Mikä tahansa joukkueista olisi voinut voittaa tämän sarjan.

Bouncersin II-divisioonamestaruus tarkoittaa sitä, että Rautamalja matkaa toista vuotta peräkkäin Savoon. Vuosi sitten sarjan mestaruuden voittanut Kuopio Steelers nousi kaudeksi 2016 I-divisioonaan, jossa sijoittui kolmanneksi.

Suhonen ei ota kantaa mikkeliläisten mahdolliseen nousuun:

– Nautitaan nyt tästä voitosta rauhassa, ja aikanaan sitten hallitus arvioi tilanteen ja tekee päätöksen jatkosta.

 

Rautamalja 2016 (epävirallinen scoreboard):

I NELJÄNNES:

BEA Ville Vene kiinniotto – heitto Nicolas Sandhu (lisäpiste Otto Valin) 7–0
BEA Juhani Kaskisto juoksu (lisäpiste Otto Valin) 14–0


II NELJÄNNES:

BOU Ville Roponen kiinniotto - heitto Henri Heiskanen (lisäpiste Olli Karhu) 14–7
BOU Iiro Paakki kiinniotto – heitto Henri Heiskanen (lisäpiste Olli Karhu) 14–14


III NELJÄNNES:

BEA Ville Ollonqvist kiinniotto – heitto Nicolas Sandhu (lisäpiste Otto Valin) 21–14


IV NELJÄNNES:

BOU Ilkka Jämsä juoksu (lisäpiste epäonnistuu) 21–20
BOU Olli Karhu 47-jaardinen kenttäpotkumaali 21–23

 

Ottelun MVP:

Henri Heiskanen, QB Bouncers

 

Kuvat:

UrheiluSuomi.com / Pekka Paljakka