Jabari Harris ECG:n päävalmentajaksi

5.9.2016Puolan liigan MVP ja tuore Suomen mestari oli mukana valmennusryhmässä jo kesällä 2016

Päättyneellä kaudella II-divisioonassa neljänneksi sijoittunut helsinkiläinen East City Giants vaihtaa päävalmentajaa. Yhdysvaltalainen, Helsinki Roostersin riveissä lauantaina Suomen mestaruuden voittanut Jabari Harris toimii jatkossa ECG:n päävalmentajana. Harris toimi jo kesän 2016 aikana mukana Giantsin valmennuksessa palattuaan Puolasta Suomeen. Päävalmentajana päättyneellä kaudella toimi Samuel Orvomaa.

– Giants on tunnettu joukkue, jolla on hyvä maine ja paljon historiaa suomalaisessa jenkkifutiksessa. Joukkueessa on paljon lahjakkaitta nuoria pelaaja, jotka ovat valmiina nousemaan uudelle tasolle.

– Lisäksi meillä on valmennusryhmä, jolla on tietoa ja kokemusta. Tulee olemaan todella hauskaa tehdä töitä näiden miesten kanssa.

24-vuotias Harris saapui Suomeen ensimmäistä kertaa kaudelle 2014, jolloin hän pelasi Vaahteraliigaa Porvoo Butchersissa. Kaudella 2015 nopeajalkainen pelinrakentaja vaihtoi Helsinki 69ersiin. Päättyneen kauden aikana Harris pelasi ensin Puolan pääsarjassa, jossa hänet valittiin koko sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi, ja siirtyi sitten pelaamaan Roostersiin ja valmentamaan Giantsiin.

Harrisillä on selvät tavoitteet valmennukseensa:

– Haluan haastaa koko jenkkifutis-kulttuurin tässä joukkueessa. Näiden miesten ei ole tarkoitus vain tulla pelaamaan, harrastamaan ja pitämään hauskaa, vaan heidän on nähtävä jenkkifutis heidän kakkostyönään.

– Haluan, että pelaajat ovat isompia, nopeampia, vahvempia ja älykkäämpiä. Ei pelkästään siksi, että voittaisimme pelejä, vaan siksi, että silloin pelaajat huomaavat, että työnteko kannattaa.