Jani Lindqvist siirtyy Kuopio Steelersistä Hämeenlinna Huskiesiin

6.9.2016


Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell (vas.) näki kauden 2016 aikana kolmesti Jani Lindqvistin (99) pelaamista pelikentän tasolta ja vakuuttui Lindqvistin kyvyistä.
Kuva: Anu Tiilikainen
Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell (vas.) näki kauden 2016 aikana kolmesti Jani Lindqvistin (99) pelaamista pelikentän tasolta ja vakuuttui Lindqvistin kyvyistä. Kuva: Anu Tiilikainen

2015 II-divisioonan MVP, 2016 I-divisioonaan säkkikuningas, 2017 Vaahteraliigassa?

Hämeenlinna Huskies on solminut kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen puolustuksen linjamies Jani Lindqvistin, 27, kanssa. Kuopio Steelersin riveissä Lindqvist (191 cm/110 kg) voitti päättyneellä kaudella I-divisioonan säkitystilaston 7,5 säkillään, joilla vastustajan pelinrakentajaa vietiin taaksepäin 56 jaardia.

– Mielestäni Jani oli paras puolustuksen linjamies, jonka kohtasimme päättyneellä kaudella, Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell kertoo. – Hän on iso ja vahva pelaaja, joka liikkuu hyvin ja jolla on iso hyvä moottori. Hänestä ei välttämättä tiedetä vielä kaikkialla, koska hän on pelannut vasta alemmilla divisioonatasoilla, mutta uskon että hänet opitaan tuntemaan kaudella 2017.

Puolustuksen linjan päädyssä pelaava Lindqvist on pelannut amerikkalaista jalkapalloa neljä vuotta pelattuaan sitä ennen jääkiekkoa ja salibandya.

– Jenkkifutiksessa ensimmäiset kaksi vuotta meni opetellessa itse peliä, minkä jälkeen treenaus ja peli alkoi kulkea, Lindqvist muistelee. – Oikeastaan kausi 2015 oli se "läpimurtokausi". Tuolloin Steelers voitti II-divisioonan mestaruuden, pääsi nostamaan Rautamaljaa ja minut palkittiin kauden päätteeksi II-divisioonan parhaan pelaajan MVP -palkinnolla.

– Jos vahvuuksia pitäisi sanoa niin nopeus on yksi mikä tulee mieleen. Tykkään pelata isoja pelaajia vastaan koska silloin pääsen parhaiten käyttämään nopeuttani kentällä. Odotan innolla kautta 2017 Hämeenlinnassa ja Hurttalaumassa, Lindqvist jatkaa.

Huskies voitti I-divisioonan kaudella 2016 ja on puheenjohtajansa Teemu Lahden mukaan hakemassa paikkaa Vaahteraliigasta kaudelle 2017.

Katso myös:

Huskies-uutinen