Micky Kyei, Sebastien Sagne ja Santeri Inkinen loistivat GFL:n runkosarjassa

7.9.2016


Sebastian Sagne otti GFL:n runkosarjassa kiinni 54 heittoa ja eteni niillä 1067 jaardia ja teki 17 touchdownia. Yhden maalin Sagne on tehnyt 85-jaardisella aloituspotkun palautuksella.
Kuva: Birgit Kra
Sebastian Sagne otti GFL:n runkosarjassa kiinni 54 heittoa ja eteni niillä 1067 jaardia ja teki 17 touchdownia. Yhden maalin Sagne on tehnyt 85-jaardisella aloituspotkun palautuksella. Kuva: Birgit Kra
Micky Kyei on joukkueensa ykkönen kiinniottojen määrässä. 72 kopilla Kyei kuljetti palloa 1017 jaardia. 
Kuva: Birgit Kra
Micky Kyei on joukkueensa ykkönen kiinniottojen määrässä. 72 kopilla Kyei kuljetti palloa 1017 jaardia. Kuva: Birgit Kra
Santeri Inkinen pelasi Monarchsin puolustuksessa erinomaisen runkosarjan. Sekä syötönkatkoissa että puolustetuissa heitoissa Inkinen oli joukkueensa kärkipelaaja.
Kuva: Birgit Kra
Santeri Inkinen pelasi Monarchsin puolustuksessa erinomaisen runkosarjan. Sekä syötönkatkoissa että puolustetuissa heitoissa Inkinen oli joukkueensa kärkipelaaja. Kuva: Birgit Kra

Dresden Monarchs valmistautuu ensi viikon puolivälieräotteluun

Saksan GFL:ssä kaikki on valmiina pudotuspelejä varten. Puolivälieriin on selviytynyt kahdeksan joukkuetta, ja ne pelataan lauantaina syyskuun 17. päivänä. Mukana on myös Santeri Inkisen, Micky Kyein ja Sebastien Sagnen edustama Dresden Monarchs, jonka välieräottelun voi katsoa live streamina Radio Monarchs TV :stä sunnuntaina 18. syyskuuta kello 16.00.

Saksan GFL:n pohjoislohkossa toiseksi sijoittunut "suomalaisjoukkue" Dresden Monarchs pelasi vakuuttavan runkosarjan ja kohtaa viikon päästä puolivälierässä Saarland Hurricanesin. Monarchs teki koko GFL:n suurimman pistemäärän ja iski ainoana joukkueena vastustajan päätyyn yli 100 touchdownia.

Suurta roolia Dresdenin hyökkäyksessä näyttelevät suomalaiset maajoukkuelaitahyökkääjät Micky Kyei ja Sebastien Sagne. Kaksikosta kumpikin eteni runkosarjasa kiinniotoilla yli 1000 jaardia. Sagne oli kiinniottojaardeissa kolmas (1067) ja pistetilastossa viides (18 touchdownia).

Kyei otti GFL:n runkosarjassa viidenneksi eniten kiinniottoja ja teki 16 touchdownia heittopeleistä.

Helsinkiläinen Sagne ei suotta ylistä Dresdenin hyökkäystehoa - keskimäärin Monarchs teki ottelussa yli 50 pisteittä.

– Meidän hyökkäyksemme salaisuus on Euroopan paras linja, paras pelinrakentaja ja parhaat keskushyökkääjät sekä tietysti parhaat rissut.

Sekä Sagne että Kyei kehuvat avoimesti pelinrakentaja Brandon Connettea, joka heitti runkosarjassa lähes 4 400 jaardia 66 prosentin varmuudella, 63 touchdownia ja vain viisi syötönkatkoa.

– Brandon on aivan huikea pelinrakentaja joka luottaa 100-pronsenttisesti jokaiseen laitahyökkääjään, Sagne sanoo. – Ja kun ollaan kaikki hyökkäyksessä samalla sivulla niin tässä on tulos.

– Hän opettaa todella paljon ja varmistaa, että näemme yksi yhteen kentällä, Kyei täydentää. – Uskallan väittää, että Brandon on Euroopan paras omalla pelipaikallaan.

Nopeiden suomalaisten tehokkuus on näkynyt myös erikoisjoukkueissa: Sagne on tehnyt touchdownin aloituspotkun palautuksessa ja Kyei lentopotkusta.

 

Santeri Inkinen vakiinnutti nopeasti paikkansa - ja tulosta alkoi syntyä

Lappeenrantalaislähtöisen Santeri Inkisen jenkkifutistarina on ollut huikea. Vielä muutama vuosi sitten Suomen sarjojen alemmissa divisioonissa palloillut Inkinen teki kaudeksi 2015 sopimuksen Vaahteraliigaan Seinäjoki Crocodilesiin, jossa taisteli itsensä avauskokoonpanoon.

Vuotta myöhemmin Inkinen teki saman tempun GFL:ssä.

Puolustustilastoissa Dresden ei ole yltänyt hyökkäyksen kaltaisiin huippulukemiin, mutta Inkiselle kausi on ollut täynnä onnistumisia. Kulmapuolustaja on joukkueensa syötönkatkotilaston kärjessä neljällä katkollaan. Myös heittojen puolustamisessa (7 kpl.) Inkinen on runkosarjan jälkeen joukkueensa kärkinimi.

– Meillä on mielestäni erittäin hyvä ja tasapainoinen puolustus tällä hetkellä, varsinkin kun siirtotakarajalla vielä vahvistuttiin huomattavasti, Inkinen kertoo. – Alkukaudesta kaikilla oli vähän hakemista uuteen systeemiin ja uuteen joukkueeseen koska import-pelaajia on meidän puolustuksessa paljon.

– Omaan suorittamiseen runkosarjan osalta voi olla aika tyytyväinen ja myös siihen, kuinka paljon olen saanut vastuuta ja luottamusta valmennukselta.

 

Pudotuspelit alkavat syyskuun puolivälin jälkeen

Kahdessa lohkossa pelattavan GFL:n runkosarjasta jatkoon etenevät kummankin lohkon neljä parasta. Puolivälierät pelataan "ristiin" eli pohjoislohkon ensimmäiseksi yltänyt kohtaa etelälohkon neljänneksi sijoittuneen ja niin edelleen. Dresden sijoittui pohjoislohkossa toiseksi Braunschweig New Yorker Lionsin jälkeen kohtaa puolivälierässä etelälohkossa kolmanneksi päätyneen Saarland Hurricanesin.

– Heiltä olen nähnyt vain yhden ottelun eli nyt tulevan kahden viikon aikana keskityn heidän videoihin, Inkinen kertoo. – Tämän yhden ottelun perusteella on vielä vaikea tehdä suuria johtopäätöksiä, mutta joukkue oli siinä todella juoksupainotteinen ja heittohyökkäys ei lähtenyt käyntiin oikeastaan koko ottelun aikana.

Suomalaiskolmikko on valmiina tekemään työnsä, jotta Dresden jatkaa välieriin. Kyei ja Sagne eivät kiertele, kun kysymys kuuluu, miksi Dresden voittaa ottelun.

– Koska me olemme parempia, sanoo Kyei.

– Koska he eivät ole meidän tasolla, täydenttä Sagne.

GFL:n pudotuspelit alkavat puolivälierillä 17. – 18.9. Loppuottelu eli German Bowl XXXVIII pelataan Berliinissä lauantaina 8. lokakuuta.

 

GFL:n puolivälierät:

LA 17.09.2016 | 18:00 | Optima-Sportpark, Swäbisch Hall:

Swäbisch Hall Unicorns – Berlin Rebels

––

LA 17.09.2016 | 20:00 | Volksbank-Stadion, Frankfurt:

Samsung Frankfurt Universe – Kiel Baltic Hurricanes

––

SU 18.09.2016 | 16:00 | Heinz-Steyer-Stadion, Dresden:

Dresden Monarchs – Saaland Hurricanes

Radio Monarchs TV:n live stream

––

SU 18.09.2016 | 16:00 | Eintrachtstadion, Braunschweig:

Braunschweig New Yorker Lions – Allgäu Comets

(kellonajat Suomen aikaa)

 

Kuvat:

Birgit Kra