Riika Lions tuo kansainvälistä jefumähinää Suomeen

10.9.2016


Baltic Sea League käyntiin Kotkassa lauantaina

Nyt lauantaina 10. syyskuuta pelataan Baltic Sea League- turnaus ottelu, jossa Kotka Eagles saa vieraikseen latvialaisen Riika Lionsin. Matsi pamahtaa käyntiin kotkien kotikareenalla Puistolan kentällä kello 14.00. Tänä vuonna Baltic Sea Leaguessa pelaa neljä joukkuetta, joista yksi on kotimainen Kotka Eagles. Muut joukkueet ovat Minsk Zubrs Valko- Venäjältä, Poznan Kozly Puolasta ja Riika Lions Latviasta. Baltic Sea League on kansainvälinen amerikkalaisen jalkapallon turnaus, jonka tarkoituksena on kerätä eri joukkueita Baltianmeren maista ja kehittää pelaamista joukkueiden sekä maiden välillä. Joukkueet kohtaavat toisensa kerran kotona ja kerran vierraissa. Merkittävän ottelusta tekee sen, että matsi on ensimmäinen kansainvälinen ottelu Kotkassa jenkkifudiksen saralla. 

Vaikka vastustaja on tällä kertaa hieman tuntemattomampi, lähtee Kotka Eagles pelinrakentaja Niclas Carpelan luottavaisin mielin joukkueiden kohtaamiseen.

– Uskon, että kyseessä on hieno tapahtuma. Itse ottelusta lähdetään tietysti hakemaan voittoa, mutta tarkkaa tietoa vastustajan iskukyvystä ja tämän vuoden tasosta ei kyllä ole. Lions on itse asiassa tuttu joukkue, minä ja muutama kaverini pelattiin heidän riveissä viime vuonna Baltic Leaguessa, mutta pelin tasosta tai pelityylistä ei ole tarkkaa kuvaa, koska heidän rosteri elää ja koko valmennus, päävalmentajaa myöten, on vaihtunut viime vuodesta, kertoo Kotkan sheriffi Carpelan.

Kotka Eagles joukkueen ottelu valmistautumiset ovat sujuneet hyvin ja itseluottamusta puhkuava joukkue on voitokkaan III-Divari kauden jälkeen iskussa.

– Finaalin jälkeen on vedetty vain yhdet treenit jossa kerrattiin asiat. Meillä on pitkä ja hyvä kausi takana, joten juuri mitään uutta ei tarvinnut alkaa ajamaan sisään. Hyökkäykseen ei mitään muutoksia ja puolustukseen tehdään pieniä fronttimuutoksia, lisää Carpelan.

Kansainvälisyys tuo aina lisäpotkua niin otteluihin kuin ottelutunnelmiin. Suomessa kansainväliset jenkkifutisottelut ovat sen verran harvinaista herkkua, että odotettavissa on mielenkiintoinen gameday.

– Ehdottomasti. Kyllä tätä matsia odottaa vähän samaan tyyliin kuin finaalia. Todellakin eroaa tavallisesta runkosarjamatsista. Kansainväliset matsit on suht harvinaista herkkua ja moni pelaaja ei pääse niitä ikinä kokemaan, joten hienoa että tällainen ottelu saatiin Kotkaan, lisää Sheriffi Carpelan.

 

Katso lisäinfot:

http://balticsealeague.com/

http://rigalions.eu/

http://kotkaeagles.fi/

 

Kim Nyholm

Kirjoittaja on urheilutoimittajaopiskelija, joka suorittaa työharjoittelua Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitossa.