Inkisen, Sagnen ja Kyein GFL-kausi jatkuu semifinaalissa

20.9.2016


Sebastien Sagne tuulettaa touchdowniaan ottelun toisella neljänneksellä.
Kuva: Birgit Kra
Sebastien Sagne tuulettaa touchdowniaan ottelun toisella neljänneksellä. Kuva: Birgit Kra
Santeri Inkinen (vas.) taklasi puolivälieräottelussa kuusi kertaa.
Kuva: Birgit Kra
Santeri Inkinen (vas.) taklasi puolivälieräottelussa kuusi kertaa. Kuva: Birgit Kra
Micky Kyei (oik.) muiden viiksekkäiden Monarchs-hyökkääjien seurassa.
Kuva: Birgit Kra
Micky Kyei (oik.) muiden viiksekkäiden Monarchs-hyökkääjien seurassa. Kuva: Birgit Kra

Dresden Monarchs murskasi Saarland Hurricanesin puolivälierässä

Saksan pääsarjan, GFL:n "suomalaisseura" Dresden Monarchs oli vakuuttava sunnuntaina pelatussa puolivälieräottelussaan Saarland Hurricanesia vastaan. Loppulukemat kallistuivat Monarchsille 43–7 (29–0).

Suomalaiskolmikko Micky Kyei, Sebastien Sagne ja Santeri Inkinen kuuluivat joukkueensa aloituskokoonpanoon. Sagne teki yhden touchdownin, Kyei oli kolmella kiinniotollaan joukkueensa ahkerin koppaaja ja Inkinen keräsi kuusi taklausta ollen jälleen joukkueensa kärkipuolustajia.

Jo ennen ottelua suomalaiskolmikko uhkui itsevarmuutta eikä suureksi revennyt voittomarginaali syntynyt trion mukaan vahingossa.

– Ainakaan minulle ei pelin lopputulos ollut mikään yllätys, Inkinen toteaa. – Uskoin, että hyvä valmistautuminen ja pelin aikainen keskittyminen riittää voittoon, mikä tietysti tällä kertaa tuli selvillä lukemilla.

– Meidän puolustus teki tärkeitä pysäytyksiä ensimmäisellä puoliajalla (esim. 4. yritys ja 2-3y maaliin) ja luottamus omaan tekemiseen vain kasvoi. Päätösneljänneksen maalikin tuli pitkällä pelillä ja puolustuksen niin sanotun hyvänolon tunteen vuoksi. Vastustaja sai kyllä myös pitkiä draiveja mutta pystyimme pitämään vastustajan noissa 7 pisteessä loppuun asti.

Sagne ja Kyei olivat runkosarjassa liigan tehokkaimman hyökkäyksen kulmakiviä, mutta pudotuspeleissä heittopelin tai avainhyökkääjien ei tarvinnut venyä runkosarjan tehoihin. Poikkeuksellisesti Monarchs eteni juosten heittoa enemmän (188 j. – 142 j.) ja lisäksi päävalmentaja John Leijten otti ykköspelaajiaan jo varhaisessa vaiheessa sivuun.

– Hyökkäyksen kannalta oli aika juoksupainotteinen peli. Vastustajan puolustajat oli aika pieniä äijiä, Kyei kommentoi.

Hyökkäyksen linja raivasi keskushyökkääjä Donald Russellille leveitä juoksuväyliä, jotka huippukeskushyökkääjä myös hyödynsi juoksemalla yli 9 jaardin keskiarvolla 127 jaardia ja tehden yhden touchdownin. Pelinrakentaja Brandon Connette juoksi itse kaksi maalia. Lisäksi Connette heitti yhden osuman Russellille.

Toisesta Dresdenin heittomaalista vastasi Sagne, joka toisella neljänneksellä nosti Monarchsin 21–0 -johtoon 13-jaardisella kiinniotolla.

– Ei kovin paljoa edes oltu kentällä, koska hyökkäysdraivit päättyivät nopeisiin maaleihin ja vastustaja juoksi kellosta aika paljon aikaa pois, Sagne itse kuvasi sunnuntain ottelun hyökkäystoimintaa.

 

Välierävastustajaksi tappioton Schwäbisch Hall

Monarchsin kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Schwäbisch Hall Unicornsia vastaan. Puolivälierässä Unicorns voitti Berlin Rebelsin lukemin 24–14. Koko kauden aikana Schwäbisch Hall ei ole hävinnyt yhtään ottelua, sillä runkosarjassa joukkue eteni etelälohkon kärkijoukkueeksi voittamalla kaikki 14 otteluaan.

– Schwäbisch Hall on kova jengi, ja niillä on aggressiivinen puolustus, mutta siellä on ihan selviä heikkouksia, Kyei kommentoi tulevaa välierävastustajaa. – Toivon mukaan pystytään hyödyntämään ne heikkoudet ja tekemään paljon pisteitä.

Lauantaina Schwäbisch Hallin kotikentällä Optima-Sportparkilla kohtaavat GFL:n tämän kauden kaksi tehokkainta hyökkäystä. Runkosarjassa Unicorns takoi etelälohkossa 694 pistettä, ja Monarchs pohjoislohkossa vieläkin enemmän, yhteensä 708 pistettä.

– Semifinaaliin mennään antamaan kaikkemme, tämän vuoden joukkue ei häviä kyseistä ottelua, Inkinen kertoo. – Kotitöitä on itsellä vielä paljon filmin parissa mutta nähdyn perusteella vastustaja on hyvä ja pakkohan sen on olla kun pelaa semifinaaleissa ja vieläkin ilman tappioita. Tulossa on kova ottelu!

Toisessa välieräparissa hallitseva mestari Braunschweig New Yorker Lions saa vieraakseen Kiel Baltic Hurricanesin. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa eli German Bowlissa Berliinissä lauantaina 8. lokakuuta.

Dresden Monarchsin välieräottelusta on tulossa live stream -lähetys, jonka tarkempi osoite selviää viikon mittaan. Puolivälieräottelun Saarlandia vastaan voi katsoa jälkilähetyksenä Radio Monarchs TV:n sivuilta.

 

GFL:n puolivälierät:

Schwäbisch Hall Unicorns – Berlin Rebels 24–14 (21–0) Tilastot

Samsung Frankfurt Universe – Kiel Baltic Hurricanes 3–10 (0–10) Tilastot

Dresden Monarchs – Saarland Hurricanes 43–7 (29–0) Tilastot | Otteluvideo

Braunschweig New Yorker Lions – Allgäu Comets 30–6 (17–6) Tilastot

 

Välierät:

LA 24.09.2016 | 18:00 | Optima Sportpark, Schwäbisch Hall:

Schwäbisch Hall Unicorns – Dresden Monarchs

 

LA 24.09.2016 | 19:00 | Eintrachtstadion, Braunschweig:

Braunschweig New Yorker Lions – Kiel Baltic Hurricanes

 

Kuvat:

Birgit Kra