Miesten maajoukkueen vahvuus: juoksuhyökkäys ja tukimiehet

29.9.2016


Tuomas Heikkisen mukaan Suomen joukkueen kartoittaminen seuraaviin, vuoden 2018 arvokisoihin on jo täydessä vauhdissa.
Tuomas Heikkisen mukaan Suomen joukkueen kartoittaminen seuraaviin, vuoden 2018 arvokisoihin on jo täydessä vauhdissa.
Tampere Saintsin keskushyökkääjä Veikka Lehtonen on pelannut aiempina vuosina Örebro Black Knightsissa Ruotsin pääsarjassa. Lehtonen on yksi päävastuullisista Suomen juoksuhyökkäyksessä
Tampere Saintsin keskushyökkääjä Veikka Lehtonen on pelannut aiempina vuosina Örebro Black Knightsissa Ruotsin pääsarjassa. Lehtonen on yksi päävastuullisista Suomen juoksuhyökkäyksessä

Viking Line Bowl pelataan lauantaina Vantaalla

Lauantaina Suomi puolustaa Vantaalla miesten maaottelussa viimevuotista voittoaan Ruotsista. Asetelmassa on muuttunut paljon sitten Tukholman ottelun, mutta päävalmentaja Tuomas Heikkinen luotsaa joukkuetta jälleen hyvillä mielin Ruotsin kaatoon. Viikonlopun leirin myötä Suomen joukkue on valmiina iskemään.

– Meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue. Joiltakin osin kokoonpano on melko kapea, mutta vastaavasti meillä on muutamia selkeitä vahvuuksia, Heikkinen sanoo. – Esimerkiksi keskushyökkääjistä paikalla on parhaat voimat ja linjatyöskentelymme näyttää siltä, että saamme pallonkantajille myös väyliä avattua.

Erityisesti kolmikko Veikka Lehtonen – Alexander Kuronen – Tom Suoste tulee näkymään ottelussa palloa kantamassa.

Vuodesta 2010 Suomen ykköspelinrakentajana toiminut Miro Kadmiry ei ole nyt maajoukkueessa mukana, joten pelinjohdosta vastaa kolmikko Janne Lehtinen – Otso Flinkman – Sebastian Berndtsson.

– Robert Johnson sai terästettyä leirillä heiton rytmiä, ja meiltä tullaankin näkemään nopeaa heittopeliä, Heikkinen sanoo. – Osa heittopelimme toimivuudesta on myös laitahyökkääjien vastuulla. Heidän on taisteltava palloja käsiinsä.

Ilmatilan herruudesta Suomen puolesta taistelee muun muassa ulottuvat Tommi Pinta ja Aappo Saloranta. Kimi Linnainmaa ja Tuomas Mankki hakevat sisemmän laitahyökkääjän paikoilta vapaita kiinniottopaikkoja.

Heikkisen mukaan suora vertaiilu Suomen ja Ruotsin pelinrakentajien välillä on turhaa. Andreas Hermodsson ja Philip Juhlin ovat kumpikin menestyneet seurajoukkueissaan.

– Täytyy muistaa, että Ruotsilla on käytössään kansallisella tasolla ja kansainvälisestikin menestynyttä pelinrakentajaa. Heidän toimintansa saattaa näyttää tehokkaammalta, vaikka meidän pelaajamme pelaisivatkin hyvän ottelun.

Lähes kaksimetrinen Hermodsson on viime vuosina tullut suomalaispelaajille tutuksi. Vaikeasti taklattava heittäjä on nytkin yksi suurimmasta suomalaisten huolenaiheista.

– Ruotsin heittopelissä on jo pitkään näkynyt vaikutteita heikäläisestä palloilukulttuurista, Heikkinen kertoo. – Hermodsson muuttuu entistä vaarallisemmaksi, jos hän pääsee juoksemaan aloituslinjan takana. Samoin ruotsalaislaitahyökkääjät osaavat improvisoida pelejä noissa tilanteissa. Juuri näillä keinoin Ruotsi on meitä vastaan parhaiten onnistunut viime vuosina.

Suomalaisista puolustajista Hermodssonin jahtaamisessa suuri rooli on varsinkin Okko Outisella. Ruotsin pääsarjassa Tyresössä pelannut linjapuolustaja on varmasti tuttu myös Ruotsin hyökkäyksen linjalle.

– Tukimiehistä Sami Toivonen on vahva taklaaja Ruotsin juoksupeliä vastaan ja muutenkin koko tukimiesosastomme on laadukas ryhmä, Heikkinen kertoo.

– Nuorista pelaajista kannattaa huomioida Mikko Seppänen, Rufail Khalifa ja Jaska Värinen. Heillä on mahdollisuus päästä heti hyvin otteluun mukaan.

 

Katso Suomen miesten kokoonpano maaotteluun

 

Viking Line Bowl

LA 01.10.2016 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

11.30 Suomi – Ruotsi  (naiset)

13.30 Suomi – Ruotsi (miehet)

Liput tapahtumaan