Suomi kohtaa rakkaan Ruotsin viikinkien mittelöissä

30.9.2016


Tea Törmänen (47) tuulettaa taklauksen päätteeksi MM-kotikisoissa vuonna 2013.
Kuva: Sami Ranta
Tea Törmänen (47) tuulettaa taklauksen päätteeksi MM-kotikisoissa vuonna 2013. Kuva: Sami Ranta
Santtu Äyräväinen harjoituksissa Itävallan EM-kisoissa vuonna 2014.
Santtu Äyräväinen harjoituksissa Itävallan EM-kisoissa vuonna 2014.Miten Tea Törmänen valmistautuu maaotteluun? Kuka on Santtu Äyräväisen mielestä Ruotsin tärkein hyökkääjä?

Suomen amerikkalaisen jalkapallon parhaimmisto pukevat nyt tulevana lauantaina sinivalkoista päälleen. Suomen maajoukkueen miehet sekä naiset kohtaavat Viking Line Bowlissa rakkaan naapurimaamme Ruotsin.  

Viikinkien mittelöt pelataan Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla. Naisten ottelu potkaistaan liikkeelle 11.30 ja miesten 13.30.      

Ottelut näkyvät nyt myös stadionin ulkopuolelle, sillä Yle näyttää naisten maaottelun suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja koosteen Yle TV2-kanavalla kello 16.00. Miesten maaottelu näkyy suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja TV2-kanavalla kello 13.30.

Ennen viikonlopun huipennusta Suomen maajoukkupuolustajat Tea Törmänen ja Santtu Äyräväinen joutuivat pieneen maajoukkue-kysymyspatteriin. 

 

1. Mitä odotat viikonlopun tapahtumalta?

Tea:

"Pelaamista, (Naisten Vaahteraliigan) finaalista on jo aikaa, joten on kiva päästä taas ihan kunnolla vääntämään vastustajan kanssa."

Santtu:

"Odotan, että lauantaina MUP-Stadionilla hyvä tunnelma ja lämmintä makkaraa. Kotikatsomoissa tarpeeksi popcornia ja telkkareiden volumet kaakossa, jotta voi kuunnella Mika Laurilan heleää selostusääntä." (toim. huom. ottelut selostaa Pasi Roimela, kommenttaattoreina Jasmi Lindvist ja Mika Laurila)

 

2.  Miltä tuntuu kohdata Ruotsi ja onko vastustaja millainen?

Tea:

"Olen viimeksi pelannut Ruotsia vastaan vuonna 2012, joten nykyisistä maajoukkuepelajista ei ole hirveästi tuntumaa. Odotan kyllä innolla, aiemmista peleistä on hyviä muistoja."

Santtu:

"Tuntuu mahtavalta kohdata rakas naapurimaamme, katsoa vuosittain kuka on kuka. Vastustajan hyökkäyspeli perustuu yksikätisen rosvon Anders Hermodsonin, kavereiden kesken Hermusen, pelinlukuun ja pelikentän levittämiseen."

 

3. Miltä tuntuu päästä edustamaan Suomea ja onko se tärkeää?

Tea:

"On se tärkeää. Viime vuonna en päässyt opiskelukiireiden takia edes pyrkimään maajoukkueeseen, joten kyllä tauon jälkeen tuntuu upealta pukeutua sinivalkoisiin."

Santtu:

"Näinä vaikeina aikoina on hyvä muistaa yksi tärkeä asia: Urheilu yhdistää! Suomi on maailman hienoin maa ja ei ole sen hienompaa kuin edustaa omaa maataan."

 

4. Onko maajoukkuepeleissä kovempi taso kuin normisti?

Tea:

"Yleensä kyllä, riippuu vähän mitä maata vastaan pelataan. Suomessa on kuitenkin varmasti Euroopan kovatasoisin sarja. Kuten sanoin niin Ruotsin maajoukkueesta ei ole viimeaikaisia kokemuksia, joten siihen en osaa verrata."

Santtu:

"Maajoukkuepeleissä on ehdottomasti kovempi taso, koska kentällä on maiden parhaat pelaajat. Jos vertaa seurajoukkueiden peleihin, niin harjoittelumäärät joukkueina rajallisempia, jonka takia virheisiin ei ole varaa."

 

5. Mikä on tärkein asia peliin valmistautumisessa?

Tea:

"Kyllä se on syömisen ja juomisen onnistuminen niin, että pelissä on hyvä ja energinen olo. Teen myös paljon mielikuvaharjoittelua ja kuvittelen omia onnistumisia."

Santtu:

"Positiivisuus. Positiivinen ajattelu johtaa positiivisiin lopputuloksiin."

 

Viking Line Bowl

LA 01.10.2016 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

11.30 Suomi–Ruotsi (naiset)

13.30 Suomi–Ruotsi (miehet)

Liput

 

Katso myös:

Suomen naisten kokoonpano

Suomen miesten kokoonpano

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Mika Elorantaa ei jännitä

Suomen miesten maajoukkueen vahvuus: juoksuhyökkäys ja tukimiehet

Cover 2 -jenkkifutispodcastissa keskustellaan Viking Line Bowlista

 

Molemmat ottelut näkyvät suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Lisäksi TV2 näyttää miesten maaottelun suorana lähetyksenä kello 13.30 alkaen ja naisten ottelusta koosteen kello 16.00 alkaen.

Kim Nyholm

Kirjoittaja on urheilutoimittaja-opiskelija, joka suorittaa työharjoitteluaan Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitossa