Jens Holmström liittyy Huskiesin valmennusryhmään

26.10.2016


Helsinki Roostersin hyökkäyksen koordinaattorina kesällä 2016 Suomen mestaruuden voittanut Jens Holmström (kesk.) on ainakin talvikauden leireillä osa Hämeenlinna Huskiesin valmennusryhmää. Roostersin hyökkäyksen koordinoinnista puolestaan jatkaa jatkossa Mikko Koikkalainen (oik.).
Kuva: Sami Ranta
Helsinki Roostersin hyökkäyksen koordinaattorina kesällä 2016 Suomen mestaruuden voittanut Jens Holmström (kesk.) on ainakin talvikauden leireillä osa Hämeenlinna Huskiesin valmennusryhmää. Roostersin hyökkäyksen koordinoinnista puolestaan jatkaa jatkossa Mikko Koikkalainen (oik.). Kuva: Sami Ranta

Maajoukkueen laitahyökkääjävalmentaja mukana ainakin hämeenlinnalaisten harjoitusleireillä

Hämeenlinna Huskiesin valmistautuminen Vaahteraliigakauteen 2017 alkaa tulevana viikonloppuna ensimmäisen harjoitusleirin merkeissä. Leirin alla joukkueeseen liittyy myös aiemmin Helsinki Roostersin hyökkäyksen koordinaattorina ja miesten maajoukkueen laitahyökkääjien valmentajana toiminut Jens Holmström.

Holmströmin myötä valmennusryhmä saa ison annoksen menestykseen tarvittavaa kokemusta.  Vuodesta 1995 Roostersin organisaatiossa vaikuttanut Holmström on saavuttanut pitkällä urallaan neljä junioreiden Suomen mestaruutta päävalmentajana sekä voittanut miesten joukkueen valmennusryhmässä Vaahteramaljan viidesti. Maajoukkuetasolla hänellä on kokemusta pelipaikkavalmentajana ja koordinaattorina alle 19-vuotiaiden joukkueessa. Miesten maajoukkueen laitahyökkääjät ovat saaneet nauttia Jensin valmennuksesta neljän edellisen kauden ajan.

Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell arvostaa Holmströmin ajatuksia hyökkäyspelistä. Bedwellin mukaan koko joukkueen hyökkäyspeliin saadaan kokeneelta Air Raid -systeemiin perehtyneeltä valmentajalta uusia elementtejä.

– Olemme keskustelleet jo aiemmin mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä ja nyt ajoitus oli sille täydellinen. Jens on sitoutunut mukaan kaikille kahdeksalle harjoitusleirillemme ja uskon että saamme hänet vakuutettua jatkamaan joukkueen valmennusryhmässä myös kesän otteluissa, Bedwell kertoo.

Syyskuun alussa Roostersin voittoon päättyneen Vaahteramaljan jälkeen Holmström oli ajatellut pitävänsä välivuoden seuravalmennuksesta.

– Lähtiessäni Roostersin kanssa 2016 off seasoniin minulle oli lähes 100 prosentin varmuudella selvää että ainakin kaudella 2017 pidän välivuotta seurajalkapallosta. Oli tullut aikaa viettää kesälläkin enemmän aikaa läheisten ihmisten kanssa, jotka ovat mukisematta ovat hyväksyneet sen, että olen paljon poissa, Holmström muistelee.

Takaportti oli kuitenkin hieman raollaan tiettyjen ehtojen täyttyessä.

– Jos Roostersin valmennusryhmä olisi jatkanut lähes entisellään olisin varmasti joutunut harkitsemaan silloista päätöstäni vakavasti, sillä se on aivan mahtava porukka. Harkitsin myös jatkamista, mikäli ulkomailta tulisi tarjouksia. Kausilla 2014 ja -15 oli euroopasta tullut kyselyitä, mutta silloin päädyin aika nopeasti siihen että jään Suomeen.

Huskiesin päävalmentajan Stan Bedwellin lähestyminen sai kuitenkin mielenkiinnon heräämään.

– Olen jutellut noin seitsemän vuotta enemmän tai vähemmän Stanin kanssa mm. futiksesta ja aina välillä olemme pallotelleet ajatuksella, kuinka hienoa olisi joskus valmentaa samassa joukkueessa. Stanin hyökkäys muistuttaa sitä samaa hyökkäystä, mikä meillä oli käytössä Robert Johnsonin kanssa Roostersissa kausilla 2008 ja 2009 toimiessani hyökkäyksen koordinaattorina sekä kausilla 2012–2014 Atte Kniivilän ollessa koordinaattorina.

– Syyskuun lopussa Stan Bedwell otti uudelleen yhteyttä ja kertoessani suunnitelmistani, hän ehdotti aluksi roolia leirivalmennuksista niin ei kestänyt kauaakaan kun päätin lähteä mukaan. Uskon että voin omalla kokemuksellani tuoda uusia ideoita ja ajatuksia ja samalla uskon että voin itsekin oppia uutta sekä Stanilta että koko Huskiesin organisaatiolta, Holmström jatkaa.

Mahtavan valmennusuran Roostersissa tehnyt Holmström kiittelee vuolaasti helsinkiläisorganisaatiota.

– Aika Roostersissa on ollut mahtavaa ja haluan kiittää kaikki henkilöitä jotka ovat olleet mukana yli 20 vuoden taipaleella. Nyt on aikaa uusille haasteille ja se alkaa Huskiesin kauteen 2017 valmistavilla off-season leireillä.

 

Lähde: Huskies-tiedote

Kuva:

Sami Ranta