Kuopio Steelersille palkittu yhdysvaltalainen takamies

14.12.2016Kesällä 2015 Justin Bell pelasi italialaisessa Milano Seamanissa.
Kesällä 2015 Justin Bell pelasi italialaisessa Milano Seamanissa.

Justin Bell on NFL-keskushyökkääjä Le'Veon Bellin serkku

I-divisioonassa kaudella 2016 kolmanneksi sijoittunut Kuopio Steelers vahvistaa rivejään yhdysvaltalaisella Justin Bellillä. 25-vuotias Bell (178 cm /83 kg) on pelasi yliopistourallaan Ohio Dominican Pantherissa (NCAA II-divisioona), jossa toimi sekä takamiehenä että potkujen palauttajana. Valmistuttuaan lukuvuoden 2014-2015 jälkeen Bell pelasi kesän 2015 italialaisessa Milano Seamanissa.

Bell tuo Savoon erityisesti heittopuolustus- ja taklaustehokkuutta, sillä kolmen vuoden aikana yhdysvaltalainen keräsi Panthersissa lähes 300 taklausta, otti 9 syötönkatkoa ja keräsi lisäksi 23 puolustettua heittoa. Kun tähän lisätään vielä 7 aiheutettua rähmäystä ja yli 14 jaardin keskiarvo lentopotkujen palauttajana, ei ole ihme että Bell tuli valituksi konferessin tähdistöön sekä vuonna 2012 että 2013.

Myös Italiassa Bellin pallonkäsittelytaidot tulivat vastustajille tutuksi, mistä esimerkkinä 8 syötönkatkoa. Touchdowneja mies teki tuolloin sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, johon otti osaa laitahyökkääjänä ja keskushyökkääjänä.

Steelersissä Belliltä voitaneen odottaa monipuolista roolia sekä hyökkäyksessä, puolustuksessa että erikoisjoukkueissa. Kuopiolaisten päävalmentaja Pekka Utriaisen mukaan Steelers on kuitenkin hakemassa vahvistusta edelleen myös hyökkäyksen puolelle. Vuonna 2016 Steelers oli ainoa I-divisioonan joukkue, jolla ei yhdysvaltalaisia kokoonpanossaan ollut.

– Takapuolustus oli meille selkeä kohde, kun syksyllä lähdettiin kartoittamaan ensi kauden vahvistuksia rapakon takaa, Utriainen kertoo. – Justin tulee olemaan meidän puolustuksen johtaja. Hän on monipuolinen urheilija, ase potkujen palautuksissa, hänellä on kokemusta Euroopasta ja tärkeimpänä se, että heti ensimmäisestä viestistä ja puhelusta lähtien miehen kanssa kommunikointi on ollut erittäin luontevaa.

– Edelleen etsitään ja selvitetään kiivaasti hyökkäyksen puolelle saman tyyppistä johtavaa pelaajaa, joka nostaa meidän pelimme tasoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun I-divisioona keväällä käynnistyy, Bell on omien sanojensa mukaan valmis.

– Tavoitteeni kaudelle 2017 on saapua Kuopioon pelaamaan hyvin ja osallistua toimintaan seurassa, jossa huolehditaan jokaisesta ja jossa jokainen pelaa jokaisen yrityksen niin hyvin kuin kykenee.

– Oma tavoitteeni on tulla Suomeen ja olla juuri se, jonka Steelers haluaakin minun olevan - ja enemmänkin. 

Myös Justin Bellin serkku Le'Veon pelaa Steelersissä. Ei kuitenkaan Kuopiossa, vaan NFL-seura Pittsburgh Steelersissä, jossa Le'Veon Bell on noussut yhdeksi koko NFL:n parhaimmista keskushyökkääjistä. Edellisellä ottelukierroksella Le'Veon Bell eteni Buffalo Billsiä vastaan 298 jaardia ja teki 3 touchdownia.

 

Katso myös:

Justin Bellin highlight-video

Steelers ja Bouncers solmivat farmisopimuksen