Kuopio Steelers ja Mikkeli Bouncers solmivat farmisopimuksen

2.12.2016


I-divisioonan pronssimitalisti ja II-divisioonan voittaja puhaltavat yhdessä savolaista jenkkifutista nousuun.

Savolaisen amerikkalaisen jalkapallon lippulaivat, I-divisioonassa pelaava Kuopio Steelers sekä II-divisioonan Mikkeli Bouncers ovat solmineet farmisopimuksen koskien kautta 2017. Sopimuksen myötä pelaajat voivat vaihtaa joukkuetta siirtoikkunan sulkeutumiseen asti ilman normaaleja siirtorajoitteita. Käytännössä siis siis Steelersin pelaajat voivat kesällä pelata Bouncersin paidassa II-divisioonaa ja mikkeliläiset puolestaan voivat vahvistaa I-divisioonassa Steelersiä.

– Sopimuksen myötä Steelersin vähemmän kokeneille pelimiehille saadaan kokemusta ja peliaikaa II-divisioonan viime kauden mestarijoukkueesta, Steelersin manageri Jussi Friman iloitsee. – Mikkeli on viime vuodet tehnyt erittäin hyvää työtä pelikentällä ja sen ulkopuolella. Joukkueella on hyvä valmennus, joten farmisopimuksen myötä peliaikaa hakevat kaverit ovat hyvissä käsissä. 

Frimanin mukaan sopimuksen perusta ei ole Steelersin pelaajien sijoittaminen II-divisioonaan, vaan autot kulkevat myös toiseen suuntaan.

– Mikkelistä löytyy nippu kavereita, joiden fysiikka ja taidot ovat ehdottomasti I-divisioonan tasolla, joten pelaajaliikenne tulee varmasti olemaan molemmin puolista.

Savolainen jenkkifutis-unioni ei ole täysin uusi asia. Jo kaudella 2016 Steelers ja Bouncers osallistuivat yhdistelmäjoukkueella 15-vuotiaiden sarjaan. Nyt suunnitteilla on yhdistelmäjoukkueen ilmoittaminen myös U17-sarjaan. Bouncersin joukkueenjohtaja Jyrki Hämäläinen näkeekin edustusjoukkueiden yhteistyön vain yhtenä osana mikkeliläis-kuopiolaista symbioosia.

– Ollaan tehty Mikkelin ja Kuopion välillä yhteistyötä jo useita vuosia, Hämäläinen kertoo. – Nyt on sopiva aika tuoda junnujen yhteisjoukkueen rinnalle myös miesten joukkueen farmisopimus. Bouncersilla ei ole resursseja vielä lähteä ylemmille sarjatasoille, mutta osa pelaajista haluaa koittaa kovempaa vauhtia. Samoin me voimme Mikkelissä tarjota peliaikaa uudemmille kuopiolaispelaajille - ja pelaaminen kehittää.

Kaudella 2016 Steelers sijoittui tulokaskaudellaan I-divisioonassa kolmanneksi ja on asettanut ensi kesällä tavoitteeksi mestaruuden. Bouncers puolestaan voitti II-divisioonan, mutta ei hakenut paikkaa korkeammalta sarjatasolta, vaan jatkaa II-divisioonassa myös kaudella 2017.

 

Lue myös:

Steelersin uutinen farmisopimuksesta

SAJL:n farmisopimussäännöt