Lippupallo mukaan SM-viikon lajivalikoimaan - kilpailutoiminta uudistuu

16.12.2016


Yli 3 000 urheilijaa kokoontuu heinäkuun alussa Tampereella kilpailemaan 27 lajin Suomen mestaruuksista - Yle vahvasti mukana

Lippupallon kilpailutoiminta uudistuu kaudelle 2017. Tulevalla kaudella siirrytään lippupallossa GP-sarjaan, jossa turnauksia ei enää anota erikseen, vaan seurat voivat järjestää GP-turnauksia haluaminaan ajankohtina. Edellytyksenä GP-pisteiden saamiseksi on, että turnaukseen osallistuu vähintään kolme joukkuetta. GP-turnauksissa käytetään IFAF Flag ja Beac Flag sääntöjä, kuitenkin niin, että peliaika turnauksissa on 2 kertaa 20 minuuttia.

Jatkossa lippupallossa pelataan sekä kesä- että talvimestaruudesta, poikkeuksena kausi 2017 jolloin pelataan ainoastaan yhdestä Suomenmestaruudesta. 2017 GP kausi alkaa tammikuussa ja päättyy heinäkuussa pelattavaan SM-lopputurnaukseen Tampereen SM-viikolla 6.–9.7 (http://www.sport.fi/sm-viikko). Kaudella 2018 ratkaistaan siis kaksi lippupallon Suomen mestaruutta, talvisarja alkaa syyskuussa 2017 ja päättyy maaliskuun finaaliturnaukseen 2018. Vuonna 2018 kesäsarja alkaa huhtikuussa ja päättyy elokuun finaaliturnaukseen.


Vuoden 2017 GP-turnauksien haku alkaa nyt


Hakemukset GP turnauksille lähetetään lippupallon sarjapäällikölle sähköpostilla osoitteeseen mika.lindholm@sajl.fi mielellään 31.1.2016 mennessä, jolloin julkaistaan ensimmäiset turnausjärjestäjät ja turnausaikataulu. Turnaukset julkaistaan SAJL:n sivuilla ja Pelaa Flagia -Facebook -sivulla.Turnauksia voi anoa vielä tämän jälkeenkin kaudelle 2017, mutta lopputurnaukseen oikeuttavia turnauspisteitä voi saada turnauksista jotka pelataan viimeistään 25.6.2017.

Lopputurnaukseen Tampereelle pääsevät 4/8 sarjan parasta joukkuetta, jotka pelaavat sarjakirjan mukaisen lopputurnauksen. SM-viikolla ratkaistaan siis Suomenmestaruudet miesten, naisten sekä U16 ja U13 -sarjoissa.

Koulutoiminta jatkuu jatkuu edelleen ja koululippupallon Suomen mestaruus ratkaistaan edellisvuosien tapaan toukokuussa. Seuroja kannustetaan järjestämään alueturnauksia, joista edelleen parhaat joukkueet jatkavat lopputurnaukseen.

Lippupallo GP-sarjakirja löytyy SAJL:n materiaaleista samoinkuin
lippupallon säännöt, Beach Flag -säännöt ja koululippupallon säännöt.

 

Lisätietoja:

Mika Lindholm | Lippupallon sarjapäällikkö

mika.lindholm@sajl.fi

0400 924316

 

Pelaa flagia -sivu Facebookissa

Lisätietoa lippupallosta

 

SM-viikko saa jatkoa - nyt mukana myös lippupallo

Helmikuussa 2016 järjestetty historian ensimmäinen SM-viikko oli suuri menestys. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä SM-viikossa oli mukana 22 lajia ja viikonlopun aikana jaettiin yli 400 SM-mitalia. Ylen välittämän suorat TV-lähetykset keräsivät parhaimmillaan yli 800 000 katsojaa ja toivat useamman uuden lajin kotikatsomoihin tutustuttavaksi.

Urheilijat, valmentajat ja paikan päällä olleet katsojat antoivat paljon positiivista palautetta ja SM-viikko saa nyt jatkoa. Tapahtuman ensimmäinen kesäversio järjestetään Tampereella 6.–9.7.2017. 

– Tällä hetkellä kesän SM-viikkoon on ilmoittautunut 30 lajia joista 27 on järjestämässä aikuisten SM-kilpailuja ja jopa 3000 urheilijaa kilpailee SM-mitaleista. Olen tyytyväinen siitä, että lajit näkevät SM-viikon mahdollisuutena omalta osaltaan ja tätä kautta yhteistyö ja yhteisöllisyys suomalaisessa urheilussa ottaa jälleen askeleita eteenpäin, toteaa Valon ja Olympiakomitean tapahtumayksikön johtaja Riia Martinoja.

SM-viikon yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada lajeille uusia harrastajia, seuraajia ja näkyvyyttä. SM-viikko tarjoaa lajiyhteistyön avulla pienemmillekin lajeille suuren tapahtuman mahdollisuudet ja sellaista huomiota, jota ne eivät yksin saisi. Vuodesta 2018 eteenpäin tavoitteena on järjestää SM-viikko 2 kertaa vuodessa, talvella ja kesällä. 

– Meillä on tietysti isoja suunnitelmia tulevaisuuden osalta, mutta nyt keskitymme täysillä ensi kesän tapahtumaan. Näin suuren lajikirjon kanssa aikataulujen huolellinen suunnittelu on tärkeää. Opimme helmikuun tapahtumasta paljon ja tavoitteemme on entisestään parantaa kisakonseptia yhdessä Ylen ja lajien kanssa, kertoo SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Lippupallo on mukana SM-viikossa neljässä eri sarjassa. Suomen mestaruudet ratkaistaan Tampereella miesten ja naisten sarjoissa sekä nuorten ikäluokissa 16-vuotiaiden ja 13-vuotiaiden sarjoissa.