Chris Mulumba muuttaa Kaliforniasta Coloradoon

20.12.2016


Chris Mulumba murskaamassa vastustajan heittosuojausta Diablo Valley Vikingsin paidassa syksyllä 2015.
Chris Mulumba murskaamassa vastustajan heittosuojausta Diablo Valley Vikingsin paidassa syksyllä 2015.
Puolustuksen linjamiehet valloittamassa USA:ta. Chris Mulumban (vas.) uusi osoite löytyy Kalliovuorilta Boulderista. Ville Valasti tekee lopullisen ratkaisun I-divisioonan yliopiston suhteen vasta keväällä.
Puolustuksen linjamiehet valloittamassa USA:ta. Chris Mulumban (vas.) uusi osoite löytyy Kalliovuorilta Boulderista. Ville Valasti tekee lopullisen ratkaisun I-divisioonan yliopiston suhteen vasta keväällä.
Chris Mulumban CU Buffaloes-pelaajakortissa Suomi on läsnä.
Chris Mulumban CU Buffaloes-pelaajakortissa Suomi on läsnä.

Suomalaislinjamies vahvistaa huippujoukkue CU Buffsin puolustusta

Chris Mulumballa on takanaan melkoinen vuosi. Joulukuussa 2015 Mulumba valittiin Diablo Valley Vikingsin riveistä Pohjois-Kalifornian Junior College -tähdistöön, ja tarjouksia alkoi sataa useastakin I-divisioonan yliopistosta.

Mulumba päätyi keväällä University of Central Floridan listoille, mutta ei missään vaiheessa matkannut Orlandoon, vaan vietti syksyn 2016 edelleen Kaliforniassa. Huippupuolustajan potentiaali on kuitenkin kytenyt suurten yliopistojen värväreiden muistilohkoissa, ja torstaina kaikki muuttui konkreettiseksi: Mulumban ura jatkuu University of Colorado Boulderissa.

Coloradossa nähdään suomalaisväriä jo tulevana keväänä, sillä Mulumba siirtyy Buffaloes-joukkueen harjoitusvahvuuteen vuoden vaihteen jälkeen. Ulompana linjapuolustajana (DE) ja ulompana tukimiehenä (OLB) pelaavalla Mulumballa on vielä kaksi vuotta yliopistotason pelioikeutta jäljellä.

– Chris on erinomainen puolustuksen linjamies ja ulompi tukimies. Vahva, voimakas ja hänen lähtönsä, ensimmäiset askeleensa ovat heittoryntäyksessä todella hyviä, kuvailee Buffaloesin päävalmentaja Mike MacIntyre tyytyväisenä joukkueen uutisessa. – Olemme iloisia, että saamme hänet pelaamaan juuri meille.

Iloinen ja tyytyväinen on myös Mulumba itse.

– Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta, Mulumba kommentoi. – Ensi vuonna nähdään isoilla pelikentillä suomalaista sisua! Go Buffs!

Puolustuksen linjan valmentajana Coloradossa toimii Jim Jeffcoat, joka oli omalla peliurallaan NFL-joukkue Dallas Cowboysissa voittamassa kahdesti Super Bowlia keräten 12 kauden aikana yhteensä 102,5 säkitystä.

 

Menestyvä joukkue mailin korkeudessa

Boulderin (suomeksi "Kallionjärkäle") kaupunki sijaitsee Kalliovuorilla yli 1 600 metrin korkeudessa noin 40 kilometriä Coloradon osavaltion pääkaupungista Denveristä luoteeseen. Varsinaisessa kaupungissa on reilut 100 000 asukasta, mutta yliopiston kampuksella sijaitsevalla Folsom Fieldillä on kauden 2016 aikana otteluita seurannut keskimäärin yli 46 tuhatta katsojaa.

Buffaloes pelaa NCAA:n I-divisioonan Pac-12 -konferenssissa, jonka joukkueet tulevat niin Kalliovuorilta kuin Yhdysvaltain länsirannikoltakin. Mulumban tulevalla joukkueella on takanaan erinomainen syksy, sillä "Buffs" on voittanut kauden 13 ottelustaan 10. Joulukuun 29. päivä Buffaloes kohtaa Alamo Bowlissa Oklahoma Staten. Kyseessä on joukkueen ensimmäinen Bowl-peli sitten vuoden 2007.

Erityisesti Buffsilla on maine kovana kotijoukkueena - yli mailin korkeudesta vuorilta ei tulla hakemaan voittoa helposti. Tänäkään syksynä Buffaloes ei hävinnyt Folsom Fieldillä yhtään ottelua.

 

Valasti viettää vielä kevään Diablo Valleyssa

Mulumban tapaan myös Ville Valasti on myös tekemässä lähtöä kohti I-divisioonan jättiareenoita. Loistavan debyyttikauden Diablo Valleyssa Junior College -tasolla  pelannut Valasti oli joukkueensa toiseksi paras säkittäjä ja taklasi toiseksi ahkerimmin vastustajan pallonkantajia aloituslinjan takana. Huippukausi toi Valastille heti nimityksen Bay 6 -konferenssin tähdistöön, minkä lisäksi puolustuksen linjamies oli ehdolla myös vuoden puolustajaksi. Tuo palkinto kuitenkin ojennettiin Santa Rosan toisen vuoden tukimiehelle Henry Stelznerille.

Syksyn aikana Valasti sai runsaasti tarjouksia huippuyliopistoista, ja marras-joulukuun vaihteessa suomalainen kävi tutustumassa paikan päällä muun muassa San Jose Statessa ja University of Hawaiissa.

Ensisijaisena tavoitteena myös Valastilla oli siirtyä Diablo Valleysta eteenpäin jo tammikuussa, mutta tuoreimman tilanteen mukaan vielä kevälukukausi sujuu DVC:ssa.

– NCAA ei ehtinyt clearaamaan minua ajoissa eli jään vielä kevääksi tänne, Valasti vahvistaa mutta jatkaa sitten positiiviseen tyyliinsä: – Plussana on, että tulee lisää tarjouksia!

 

Katso myös:

Chris Mulumbam bio CU Buffsin sivuilla

Valasti mukana CCCAA:n Bay 6 -konferenssin palkittujen joukossa