Kokenut brittipelaaja Xavier André pukeutuu Giants-paitaan

21.12.2016


ECG:n päävalmentaja Jabari Harris (vas.) on tyytyväinen saadessaan kokeneen Xavier Andrén monipuoliseen rooliin. Kuva: ECG
ECG:n päävalmentaja Jabari Harris (vas.) on tyytyväinen saadessaan kokeneen Xavier Andrén monipuoliseen rooliin. Kuva: ECG

I-divisioonaan valmistautuva ECG saa Andrésta sekä puolustuksen koordinaattorin että takakentän pelaajan

I-divisioonan nousijajoukkue, helsinkiläinen East City Giants saa puolustukseensa kokeneen vahvistuksen, kun brittiäinen Xavier André siirtyy Jättiläisten keltamustaan paitaan. Kaudella 2016 Andre pelasi Vaahteraliigassa Vantaan TAFT:ssa ja toimi samalla puolustuksen koordinaattorina. Samaan tuplapestiin takakentän pelaaja asettuu myös Giantsissa.

– Xavierin kokemus ja saavutukset hänen pelivuosiltaan Suomessa puhuvat puolestaan, kommentoi sopimusta Giantsin päävalmentaja Jabari Harris ECG:n uutisessa. – Hänellä on ollut suuri, positiivinen vaikutus kaikkialla, missä hän on ollut. Pelkästään hänen läsnäolonsa ja lajitietous on näkynyt harjoituskauden alussa puolustuksessamme.

Giants hankki jo aiemmin TAFT:sta maajoukkuepuolustaja Joonas Luokkakallion. Päävalmentaja Harris asettaakin suuret odotukset Jättien puolustukselle, jossa valmentajina toimivat Andrén lisäksi myös Ari Evwaraye ja Rickhard Ståhlberg.

– Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö meillä tulisi olemaan yksi sarjan parhaimmista puolustuksista. Minulla on vain ja ainoastaan suuria odotuksia Xavierille ja Giants-puolustukselle kaudelle 2017! Harris iloitsee.

Lontoossa jenkkifutiksen perusteet omaksunut André sai ensikosketuksen Suomen amerikkalaiseen jalkapalloon jo vuonna 2007, jolloin mies edusti Turku Trojansia. Tuolloin pääasiassa keskushyökkääjänä pelannut André teki neljä touchdownia ja eteni yhteensä 467 jaardia.

2008 "X" pelasi ensimmäisen kerran Pori Bearsissa ja on ollut yhtä kautta lukuun ottamatta osa porilaisjoukkuetta kauden 2015 loppuun asti.. Kaudella 2011 André edusti Saksan GFL:n Saarland Hurricanesia ja oli joukkueensa toiseksi ahkerin taklaaja.

Viime kaudella TAFT:ssa paluun Vaahteraliigaan tehnyt André oli joukkueensa neljänneksi ahkerin taklaaja keräten yhteensä 27,5 pysäytystä, joista 1,5 tilastoitiin säkityksiksi. Maahanlyöntejä tilille kertyi 1 ja aiheutettuja rähmäyksiä kaksi. Puolustamisen ja puolustuksen koordinoinnin lisäksi André toimi TAFT:n lentopotkaisijana.

 

Lue myös:

ECG-uutinen Andrén sopimuksesta

 

Kaudella 2017 I-divisioonassa pelaavat Giantsin lisäksi myös Helsinki Wolverines, Kuopio Steelers, Jyväskylän Jaguaarit ja Kouvola Indians.