Kuopio Steelersin hyökkäyksen kapellimestariksi Seth Peters

2.1.2017


Seth Peters valittiin yliopistourallaan konferenssinsa tähdistöön vuosina 2014–2016.
Seth Peters valittiin yliopistourallaan konferenssinsa tähdistöön vuosina 2014–2016.
Heittotarkkuus on kenties Petersin pelin suurin vahvuus. Lähes 74:ää hipova onnistumisprosentti ja neljän kauden aikana 15 itse juostua touchdownia ovat mielenkiintoinen yhdistelmä.
Heittotarkkuus on kenties Petersin pelin suurin vahvuus. Lähes 74:ää hipova onnistumisprosentti ja neljän kauden aikana 15 itse juostua touchdownia ovat mielenkiintoinen yhdistelmä.

Yhdysvaltalainen pelinrakentaja takoi III-divisioonan yliopistossa tarkalla heittokädellä kovia lukemia

I-divisioonakauteen 2017 valmistautuva Kuopio Steelers nostaa osakkeitaa Spagettimaljan tavoittelussa. Edelliskaudella I-divisioonassa kolmanneksi sijoittunut savolaisen amerikkalaisen jalkapallon ykkösjoukkue on kiinnittänyt riveihinsä toisen yhdysvaltalaisen, pelinrakentaja Seth Petersin.

22-vuotias Peters valmistuu keväällä Hendrix Collegesta ja suuntaa sen jälkeen Kuopioon. Jo tulokaskaudellaan I-divisioonassa kontrolloituun heittopeliin panostanut Steelers saa ainakin tilatojen valossa Petersistä tehokkaan johtajan hyökkäykseensä. Neljän kauden aikana Peters pelasi III-divisioonan Hendrixissä aloittavana pelinrakentajana ja heitti lähes 10 tuhatta jaardia. Touchdowneja yhdysvaltalainen heitti yli neljä kertaa enemmän kuin syötönkatkoja (85-20). Petersin neljän vuoden tilastoista silmiinpistävin on kuitenkin korkea heittojen onnistumisprosentti, 73,9.

– Seth on kaikkea, mitä haluttiin kun syksyllä hyökkäyksen amerikkalaispelaajaa alettiin kartoittamaan, kommentoi Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen. – Tärkeintä oli löytää kaveri, joka pystyy paitsi nostamaan meidän pelin tasoa mahdollisimman laajasti, myös olemaan johtaja niin aloituskokouksessa kuin treenikentälläkin. Sethin tilastot, pelinauha ja persoona ovat juuri sitä, mitä tilattiin ja enemmänkin.

Heittopelinsä lisäksi Peters pystyy ottamaan osaa joukkueensa juoksupeliin, mistä kertovat miehen yliopistouransa aikana juoksemat 1 076 jaardia ja 15 touchdownia.

Steelersillä on riveissään useita lupaavia, nuoria laitahyökkääjiä. Peters tuonee varmasti vahvistavan efektin muun muassa Tino Ndongon ja Petteri Vilpposen suorittamiseen. Myös yhdysvaltalaispelinrakentaja näkee tilanteen samoin.

– Odotan, että Steelers tulee olemaan sarjan paras joukkue, Peters tiivistää tulevan kauden tavoitteensa. – Joukkueessa on loistavia suomalaisia pelaajia, joiden varaan Steelers rakentuu. Minun sekä Justin Bellin hankinnan myötä joukkueen pitäisi vahvistua entisestään. Itselläni on tunne, että me tulemme olemaan todella erityinen joukkue. Joukkue, jota kaikkien muiden joukkueiden täytyy tänä vuonna varoa.

 

Jenkkikiintiö täynnä, uusia pelaajia vielä tarkkailussa

– Herra Peters taitaa olla ensimmäinen amerikkalainen pelinrakentaja koko Kuopio Steelersin kohtalaisen pitkässä historiassa, joten meitä todellakin kannattaa tulla katsomaan, Utriainen kehottaa. – Pallo liikkuu kädestä heittämällä erittäin laadukkaasti ja miehen jalat tulevat takuulla olemaan myrkkyä vastustajien puolustuksille.

Kaudella 2016 Steelersin pelinrakentajana toiminut Juho Väisänen jatkaa kuopiolaisjoukkueessa myös ensi kesänä. Utriaisen mukaan Väisänen toimii joukkueen toisena pelinrakentajana, mutta pelaa myös laitahyökkääjänä.

Petersin sopimuksen myötä Steelersin kokoonpanoon nimettävät USA-vahvistukset ovat koossa. Aikaisemmin Steelers kertoi tehneensä sopimuksen takamies Justin Bellin kanssa.

– Meillä on edelleen silmät ja korvat auki eri suuntiin, niin koti- kuin ulkomaillekin, Utriainen toteaa. – Muukalaislegioonaa meistä ei tule, mutta ainut tavoite ensi kaudelle on sarjan voittaminen ja sen myötä nousu Vaahteraliigaan kaudelle 2018.

 

Lue myös:

Steelers-uutinen Petersin sopimuksesta

Kuopio Steelersille palkittu yhdysvaltalainen takamies

Roosters ja I-divisioonan Kuopio Steelers solmivat yhteistyösopimuksen

Kuopio Steelers ja Mikkeli Bouncers solmivat farmisopimuksen