Wolverinesin kokoonpano vahvistuu tanskalaisella pelinrakentajalla

4.1.2017Thomas Wolff Clausen on pelannut sekä kotimaassaan että Turkissa - Wolverinesiin hän päätyi sattuman kautta

I-divisioonan voittoa ja paluuta Vaahteraliigan kaudelta 2017 hakevan Helsinki Wolverinesin pelinrakentajaosasto on syksyn aikana vahvistunut tanskalaisella Thomas Wolff Clausenilla, 26. Glostrupin kaupungista Kööpenhaminan länsipuolelta kotoisin oleva Clausen (194 cm / 92 kg) on pelannut amerikkalaista jalkapalloa viimeiset kahdeksan vuotta, joista kolmen edellisen kauden aikana pelipaikaksi on vakiintunut pelinrakentajan paikka. Kotimaassaan tanskalais-QB pelasi edellisellä kaudella pääsarjan Herlev Rebelsissä.

– Odotan innokkaana mahdollisuutta pelata jenkkifutista Suomessa, sillä taso on täällä hieman Tanskaa korkeampi ja eurooppalaisittainkin verrattuna hyvä, Clausen kertoo. –  Olen sitoutunut joukkueen tavoitteeseen voittaa ykkösdivisioona ja siten päästä palaamaan Vaahteraliigatasolle. Henkilökohtainen tavoitteeni on treenata mahdollisimman paljon ja kehittyä pelaajana, sillä olen päässyt mukaan Tanskan maajoukkuerinkiin ja toiveissani on päästä edustamaan maatani EM-kisojen karsintaotteluihin 2017.

Wolverinesin päävalmentaja Robert Johnson on tyytyväinen saadessaan joukkueeseen vahvistusta pelinrakentajan paikalle. Kauden 2016 ykköspelinrakentaja Janne Lehtisen joukkueharjoitteluun vaikuttaa varusmiespalvelus ja nuorten maajoukkueen pelinrakentaja Oscar Drockila on kuntouttanut PM-kisoissa loukkaamaansa kättään.

– Clausen on ominaisuuksiltaan hyvä ja älykäs pelinrakentaja, Johnson kertoo. – Pelikirjan opetteleminen ei ole tuottanut ongelmia ja hänen arsenaalistaan löytyy kaikki tarvittavat heitot, Johnson kertoo.

– Meillä on parhaillaan kolme taitavaa pelinrakentajaa heittämässä palloa treeneissä, he kaikki kykenevät hyviin ratkaisuihin ja olemme saaneet kaikille toistoja. Thomas tulee olemaan valmis pelaamaan niin I - kuin II –divisioonassa, joten kilpailu peliajasta tulee olemaan tällä pelipaikalla kovaa. Tiedämme Jannen kyvyt ja Oskarin mahdollisuudet, joten mielenkiintoinen kevät on edessä, sillä edustusjoukkueen aloittavan pelinrakentajan paikka on tällä hetkellä aivan auki!

Lehtisen, Drockilan ja Clausenin lisäksi Wolverinesilta löytyy kokoonpanostaan Cedric Johnson, joka toimi pelinrakentajana helsinkiläisseuran toistaiseksi ainoan Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa 2011. Nuorempi Johnsoneista on kuitenkin nykyisessä joukkueessa ensisijaisesti laitahyökkääjä.

 

Roskildesta Istanbuliin ja nyt Helsinkiin

Clausen ei pelaa ensimmäistä kertaa amerikkalaista jalkapalloa Jyllannin niemimaan ulkopuolella. Roskilden yliopistossa maantiedettä ja englannin kieltä opiskeleva tanskalaispelaaja opiskeli lukuvuonna 2012–2013 Istanbulissa, Turkissa ja osallistui tuolloin turkkilaiseen korkeakoulusarjaan.

– Työstän parhaillaan Suomessa opinnäytetyötäni. Tulin Suomeen, kun tyttöystäväni sai työpaikan Helsingistä ja päätin lähteä hänen mukaansa. Suomi ja Tanska ovat kohtuullisen erilaisia maita, vaikka sijaitsevatkin lähellä toisiaan, joten on mielenkiintoista päästä reissaamaan ja tutustumaan lähemmin suomalaisiin kaupunkeihin ja kulttuuriin.

– Tutkin eri vaihtoehtoja ja kun huomasin Wolverinesin miesten joukkueen harjoittelevan kolmesti viikossa, päätin lähteä treeneihin kokeilemaan ja pidin joukkueesta ja treeneistä välittömästi.

Clausen liittyi alunperin Wolverinesin harjoitusvahvuuteen jo lokakuussa ja on siitä alkaen harjoitellut joukkueen mukana. Tulevalla kaudella Wolverinesilla on joukkueet sekä I-divisioonassa että II-divisioonassa. Kaudella 2017 pelaajien siirtyminen saman seuran joukkueista toisiin on aiempiin vuosiin verrattuna helpompaa. Lue aiheesta lisää tästä.

 

Lue myös:

Wolverinesin uutinen Wolffin sopimuksesta