Keskushyökkääjä Ilkka Jämsä siirtyy Mikkelistä Kouvola Indiansiin

11.1.2017


Ilkka Jämsä on kuulunut jo muutaman vuoden ajan Mikkeli Bouncersin kantaviin voimiin. Nyt keskushyökkääjää odottavat uudet haasteet Kouvolassa ja I-divisioonassa.
Ilkka Jämsä on kuulunut jo muutaman vuoden ajan Mikkeli Bouncersin kantaviin voimiin. Nyt keskushyökkääjää odottavat uudet haasteet Kouvolassa ja I-divisioonassa.

II-divisioonan vahvimpiin pallonkantajiin kuulunut Jämsä pääsee testaamaan tasoaan nyt I-divisioonassa.

Mikkeli Bouncersin paidassa kauden 2016 päätteeksi II-divisioonan mestaruutta juhlinut keskushyökkääjä Ilkka Jämsä sekä I-divisioonassa pelaava Kouvola Indians ovat solmineet kautta 2017 koskevan sopimuksen. 

– Indiansin ensimmäisellä leirillä joulukuun alussa leirin aikataulutus ja vauhti vakuuttivat Jämsän ja näin seuran ja pelaajan välillä päästiin varsin nopeasti yhteisymmärrykseen sopimuksesta, Indiansin tiedotteessa kerrotaan.

Jämsä (179 cm/97 kg) teki kymmenessä II-divisioonan ottelussa kaudella 2016 yhteensä kahdeksan touchdownia, ja oli keskeisessä roolissa myös finaaliottelussa eli Rautamaljassa, jossa Bouncers kaatoi Pori Bearsin.

Indians saa jalkeille monipuolisen keskushyökkääjäkaksikon, sillä Jämsän lisäksi myös Ville Lindsten jatkaa kouvolalaisten RB-osastolla.

– Ilkan saaminen joukkueeseen jakamaan juoksuvastuuta Villen kanssa auttaa juoksupeliämme roimasti, Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm kertoo. – Viime kaudella juoksua saatiin uomiinsa, kun Ville nostettiin keskushyökkääjäksi, mutta loukkaantumisen jälkeen meillä ei käytännössä ollut juoksu-uhkaa.

– Keskushyökkääjinä Ville ja Ilkka ovat varsin erilaisia pelaajia; Ville on puhtaasti voimapäkki kun taas Ilkalta löytyy roimasti myös sivuttaisliikettä. Ilkka muuttaa heittohyökkäystäkin sikäli, että nyt voimme käyttää Villeä enemmän myös sisempänä laitahyökkääjänä.

Vuosi sitten Indians jäi I-divisioonassa ilman voittoja, mutta tälle kaudelle joukkue on asettanut tavoitteeksi sarjan voiton. Jämsän sopimus siis tuskin jää ainoaksi uudeksi kotimaan hankinnaksi.