Super Bowl -voittaja tulee Suomeen helmikuussa!

26.1.2017


Vuonna 2016 AFWB vieraili Egyptissä.
Kuva: AFWB
Vuonna 2016 AFWB vieraili Egyptissä. Kuva: AFWB
Lauantaina 25.2. Tampereella ja sunnuntaina 26.2. Vantaalla voi päästä Pittsburgh Steelersin keskushyökkääjän DeAngelo Williamsin oppiin.
Kuva: Pittsburgh Steelers / Karl Roser
Lauantaina 25.2. Tampereella ja sunnuntaina 26.2. Vantaalla voi päästä Pittsburgh Steelersin keskushyökkääjän DeAngelo Williamsin oppiin. Kuva: Pittsburgh Steelers / Karl Roser
Gary Barnidgen pelikengissä saattoi syksyllä nähdä myös Suomen lipun.
Gary Barnidgen pelikengissä saattoi syksyllä nähdä myös Suomen lipun.
Pro Bowlissakin pelannut Clevelandin sisempi laitahyökkääjä Gary Barnidge
Kuva: AFWB
Pro Bowlissakin pelannut Clevelandin sisempi laitahyökkääjä Gary Barnidge Kuva: AFWB
Miami Dolphinsin sisemmän laitahyökkääjän Jordan Cameronin neuvoilla voi saada lisää tehoa kuvioiden juoksemiseen ja uusia harjoitteita pallon kiinniottamiseen.
Kuva: AFWB
Miami Dolphinsin sisemmän laitahyökkääjän Jordan Cameronin neuvoilla voi saada lisää tehoa kuvioiden juoksemiseen ja uusia harjoitteita pallon kiinniottamiseen. Kuva: AFWB

AFWB leireilee Suomessa 22.2.–1.3.2017 - ilmoittautuminen aukeaa pian

Se on varmasti jo kaikilla jenkkfutista seuraavilla tiedossa, että NFL-kauden 2016–2017 mestaruusottelu Super Bowl LI pelataan Houstonissa Suomen aikaa varhain maanantaiaamuna 6. helmikuuta. Senkin varmasti moni tietää, että koko tuon viikonlopun ajan Viasat Urheilu on vapaasti katsottavissa perjantaista aina Super Bowl -aamuun asti. Näin ollen jokainen Suomessa voi nähdä NFL-kauden huipennuksen, jossa kohtaavat New England Patriots ja Atlanta Falcons.

Mutta tiesitkö sitä, että helmikuussa voit törmätä (ehkä myös kirjaimellisesti) Suomessa Super Bowl -voittajaan?

Amerikkalaisen jalkapallon sanomaa levittävä hyväntekeväisyysjärjestö American Football Without Barriers (AFWB) tekee tänä vuonna matkansa helmi-maaliskuun vaihteessa Suomeen. Mukaan lähtee 14 huippuammattilaista, joiden mukana Suomeen matkustaa myös Atlanta Falconsin hyökkäyksen linjamiehet Alex Mack ja Ben Garland sekä New England Patriotsin tukimies Barkevious Mingo. Ennen Suomen vierailuaan kolmikko nähdään siis myös Super Bowlissa.

Keskimmäisenä hyökkäyksen linjamiehenä pelaavalla Mackilla on takanaan huippukausi. Falconsin hyökkäys takoi runkosarjassa 540 pistettä eli ylivoimaisesti eniten koko NFL:ssä. Vaikka huomio kiinnittyikin ensisijaisesti pelinrakentaja Matt Ryaniin, laitahyökkääjä Julio Jonesiin ja keskushyökkääjä Devonta Freemaniin, oli Mackin johtama hyökkäyksen linja yksi koko sarjan parhaimmista. Runkosarjan jälkeen Mack valittiin NFL:n ykköstähdistöön. Rohkeasti sanoen voi siis todeta, että helmikuun lopussa Suomeen saapuu maailman paras sentteri!

Ben Garlandin jenkkifutisuran tarina on mielenkiintoinen. Kauden aikana vahvarakenteinen Garland on esiintynyt Falconsissa niin hyökkäyksen kuin puolustuksen linjassa. Kun Mack joutui konferenssifinaalissa käymään vaihdossa, tuli sentterin paikalle tuuraajaksi nimenomaan Garland. Falcons ei ole yleislinjamiehelle ainoa työnantaja, sillä NFL;n ollessa harjoituskaudella Garland palvelee USA:n puolustusvoimissa Coloradossa.

Patriotsin tukimies Barkevious Mingo varattiin NFL:ään ensimmäisellä kierroksella vuonna 2013. Kolmen ensimmäisen kautensa jälkeen Mingo vaihtoi Cleveland Brownsin paidasta Patriotsiin ja on kuluneen vuoden ajan päässyt tutustumaan muun muassa päävalmentaja Bill Belichickin tapaan rakentaa puolustuksen pelisuunnitelmia. 

 

Mitä AFWB-viikon aikana tapahtuu?

Keskiviikkona 22. helmikuuta Suomeen saapuva AFWB:n joukko viettää varsin kiireisen viikon Suomessa. Suoraan koneesta lehdistötilaisuuteen marssiva joukko on myöhemmin keskiviikkona tavattavissa O´Learys Bakersissa kello 19.30 – 20.00, jolloin pelaajat jakavat nimikirjoituksia. Torstaina luvassa on aamuradioiden haastatteluja, Helsinki-kiertoajelu sekä jääkiekko-ottelu.

Urheilun merkeissä edetään myös perjantaina, jolloin aamun TV-lähetysten kautta pelaajat siirtyvät Lahden MM-kisoihin. Hiihdon ja mäkihypyn välissä suomalaisille TV-katsojille tarjotaan siis tuolloin puhetta myös amerikkalaisesta jalkapallosta.

Lauantaina ja sunnuntaina NFL-pelaajat jakavat lajitietoaan yhteensä neljässä suurharjoituksessa:

  • Lauantaina 25.2. Tampereella vuorossa on aamulla parin tunnin harjoitus noin 150 – 200 miesharrastajalle, jonka jälkeen sekä miesten että naisten maajoukkueet pääsevät harjoittelemaan NFL-vieraiden oppiin.
  • Sunnuntaina 26.2. leiriosasto siirtyy Vantaalle, ja aamulla Myyrmäki-hallissa harjoittelemaan pääsee 200–250 naisharrastajaa. Iltapäivällä harjoitusvuoron saavat nuoret ja lapset.

Maanantaina 27.2. promokuvausten ja kiertoajelujen kautta AFWB:n väki valmistautuu pitämään valmennusklinikkaa Helsingissä. Näin ollen myös suomalaisvalmentajat pääsevät kuulemaan ammattipelaajien käytänteitä ja hyväksi havaitsemiaan metodeja.

Tiistaina NFL-pelaajat rientävät käymään mahdollisimman monessa vierailukohteessa niin sairaaloissa kuin kouluissakin ja vierailevat lopuksi myös Yhdysvaltain suurlähetystössä.

 

Haluatko mukaan AFWB-viikkoon?

Nyt kannattaa seurata SAJL:n viesitintäkanavia (sivua www.sajl.fi sekä sosiaalisen median kanavia Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa), sillä lähipäivien aikana aukeaa vapaaehtoishaku ja piakkoin myös ilmoittautuminen harjoituksiin.

Loputkin AFWB-leiriin osallistuvat pelaajat ovat jo selvillä. Nimet julkistetaan tiistaina 31. tammikuuta.

 

Katso myös:

NFL:n huippupelaajia leirille Suomeen helmikuussa