Hakalan Lazio jatkaa Italian liigassa voittojen tiellä

14.3.2017


Hakalan lisäksi Marinesin valmennukseen kuuluu fysiikkavalmentaja Olli Jussila.
Hakalan lisäksi Marinesin valmennukseen kuuluu fysiikkavalmentaja Olli Jussila.

Guelfi Firenze kaatui toisen kierroksen ottelussa

Italian liigan "suomalaisjoukkue" Lazio Marines saalisti voiton myös Saapasmaan pääsarjan Divisione I:n toisen kierroksen ottelussa. Päävalmentaja Juha Hakalan suojatit kävivät lauantaina hakemassa Firenzestä voiton lukemin 33–19.

Ensimmäisessä ottelussa Bergamoa vastaan pelinrakentaja Micah Brownin johtama hyökkäys jätti useammankin tilaisuuden käyttämättä, mutta nyt hyökkäys löysi tehokkaamman rytmin. Hakala nostaa esiin erityisesti juniorijoukkueesta esiin nousseet ratkaisijat.

– Hyökkäyksessä nuorten laitahyökkääjien onnistumiset -96 syntynyt Matteo Pirreda ja -97 syntynyt Matteo Marenda tekivät maalit Brownin heitoista, tiivistää Hakalan. – Myös Nicholas Bussoletti juoksi jälleen ottelun aikana vahvasti jaardeja hyökkäyksen linjablokkien takana.

Pelkästään hyökkäyksen varassa ei Marinesin pisteiden teko ollut. Vikkeläjalkainen kulmapuolustaja Lorenzo Scaperotta näytti aloituspotkujen palauttajana tehokkuuttaan. Harjoituksissa harjoiteltu blokkikuvio avasi Scaperottalle tilan juosta yksi potkuista suoraan maalialueelle,

– Puolustus pelasi kokonaisuutena jälleen hyvän ottelun ja etenkin tukimiesten Simone Cerini ja Marco Battistinin varmat taklaukset ja heittopuolustaminen ilahdutti, Hakala toteaa tyytyväisenä.

Kahden pelatun viikon jälkeen Marines on sarjan kärjessä yhdessä Milano Seamenin kanssa. Molemmilla joukkueilla on kahdesta ottelustaan kaksi voittoa. Myös Milano Rhinos, Bolzano Giants ja Parma Panthers jatkavat ilman tappioita, mutta ovat pelanneet vasta yhden ottelun.

Marinesilla on edessään vapaaviikko, sillä seuraava ottelu Ancona Dolphinsia vastaan on vasta maaliskuun 26. päivä.

 

Katso myös:

Firenze–Lazio -ottelun highlights

Juha Hakala ennakoi tulevaa kautta