Henri Laineen Imperials kaatoi Espanjan liigan kärkijoukkueen

3.4.2017


Tsekin liigassa voittoihin pelasivat ensimmäisellä kierroksella Teemu Rantasen Steelers sekä Stallions ja hallitseva mestari Panthers.
Tsekin liigassa voittoihin pelasivat ensimmäisellä kierroksella Teemu Rantasen Steelers sekä Stallions ja hallitseva mestari Panthers.
Sveitsin liigassa joukkueet ovat kahden kierroksen jälkeen kahdessa kastissa: joko kaksi voitto tai kaksi tappiota.
Sveitsin liigassa joukkueet ovat kahden kierroksen jälkeen kahdessa kastissa: joko kaksi voitto tai kaksi tappiota.
Reus Imperials on tasapisteissä Badalona Dracsin kanssa, mutta keskinäisten otteluiden maaliero on Dracsilla parempi, joten tasatilanteessa Imperials sijoittuu barcelonalaisten taakse.
Reus Imperials on tasapisteissä Badalona Dracsin kanssa, mutta keskinäisten otteluiden maaliero on Dracsilla parempi, joten tasatilanteessa Imperials sijoittuu barcelonalaisten taakse.
Italian Prima Divisonessa on kaksi tappiotonta joukkuetta suurin mestarisuosikki Milano Rhinos ja Bolzano Giants.
Italian Prima Divisonessa on kaksi tappiotonta joukkuetta suurin mestarisuosikki Milano Rhinos ja Bolzano Giants.

Suomalaisittain kaksijakoinen viikonloppu Euroopan kentillä

Keski-Euroopan sarjat käynnistyvät yksi toisensa jälkeen ja kerryttävät myös suomalaista jenkkifutisosaamista eri liigoihin. Tsekin liiga käynnistyi lauantaina ja heti seuraavana päivänä tositoimiin pääsivät myös sarjassa pelaavat suomalaiset, kun Marco Tiilikaisen Příbram Bobcats isännöi Teemu Rantasen Ostrava Steelersiä.

Muissa sarjoissa Henri Laineen Reus Imperials otti ison päänahan Espanjan liigassa ja myös Niko Nousiaisen Basel Gladiators jatkoi voittojen tiellä. Sen sijaan Juha Hakalan Lazio Marines joutui Milano Seamenin kanssa vaikeuksiin.

 

Bitters Liga, Tsekki:

Příbram Bobcats – Ostrava Steelers 0–19

Tiilikainen avasi kautensa Tsekissä vahvasti ja onnistui muutaman taklauksen lisäksi säkittämään kertaalleen Steelersin pelinrakentaja Michal Dudekin. Teemu Rantaselle puolestaan merkittiin kaksi kiinniottoa ja yksi aloituspotkun palautus.

Steelers kärsii pelinrakentajaongelmasta ja mahdollisesti jo seuraavassa ottelussa Rantaselle heittää mahdolliseti toinen pelinrakentaja. Nyt Steelersin peli perustui enemmän juoksuun ja erityisesti keskushyökkääjä Dominik Dvorsky sai paljon vastuuta.

– Ostrava oli kovempi tällä kertaa mutta onneksi saamme uusinnan myöhemmin tällä kaudella, Tiilikainen kommentoi ottelua. – Meidän puolustus toimi mutta niin myös heidän hyökkäyksensä. Lisää duunia ja keskitytään ainoastaan tulevaan. Tämä peli on hävitty mutta kautta jäljellä vielä.

– Touchdownit meni Luke Wildungille ja keskushyökkääjä Dominik Dvorskylle, tiivistää Rantanen. – Paljon virheitä hyökkäyksessä koska ensimmäinen kunnon peli.

Bitters Ligassa pidetään heti ensimmäisen kierroksen jälkeen viikon tauko. Steelersin kausi jatkuu vajaan kahden viikon päästä slovakialaista Trnava Bulldogsia vastaan. Bobcats puolestaan kohtaa seuraavaksi kotikentällään Prague Lionsin

 

LNFA Serie A, Espanja:

Reus Imperials – Badalona Dracs 48–32

Espanjan liigassa pelattiin lauantai-iltana kärkikamppailu, kun Henri Laineen edustama sarjakakkonen Reus Imperials kohtasi tappiottoman liigakärjen Badalona Dracsin. Reus venyi Katalonian herruuteen kaatamalla Dracsit pisteiloittelussa lukemin 48–32. Tappio oli hallitsevalla mestarille Dracsille vasta kauden ensimmäinen. Brady Huberin johtama Imperials-hyökkäys iski taululle lähes saman verran pisteitä kuin Badalonaa vastaan oli tehty seitsemässä ensimmäisessä ottelussa yhteensä.

– Peli olisi voinut olla meille helpompikin, mutta onnistuimme ottamaan varmaakin lähemmäs 300 jaardia lippuja, Laine ruotii joukkueensa otteita. – Muuten pelasimme paljon paremmalla tasolla kuin viime peleissä.

Laine jatkoi itse pistetehtailuaan. Tuloksena kauden seitsemäs touchdown ja lisäksi neljä pistettä lisäpistepotkuista. Kiinniottojaardeja laituri Laineelle tilastoitiin reilut 100.

Imperialsin seuraava ottelu on vasta huhtikuun lopulla, jolloin vastassa on Barbera Rookies. Imperials on varmistanut jo välierän kotiedun, mutta runkosarjan voitto vaatisi omien voittojen lisäksi Dracsille vähintään yhtä tappiota.

 

National League A, Sveitsi:

Basel Gladiators – LUCAF Owls 22–17

Niko Nousiaisen edustaman Baselin kauden ensimmäinen kotiottelu ei alkanut iloisissa merkeissä. Vierasjoukkue, lausannelainen Owls karkasi avausneljänneksellä 0–10 -johtoon ennen kuin Gladiators heräsi ja siirtyi kahden touchdownin myötä johtoon. Lopputulos 22–17 ja Baselille kauden toinen voitto.

– Liian tiukille meni, huokaa Nousiainen. – Ratkaisuksi muodostui syötönkatko, jonka yhdysvaltalaispelaajamme Nate Rhoades otti aivan lopussa. Todella tärkeä pick.

Nousiainen itse jatkaa Sveitsin liigan säkkikuninkuun jahtaamista. Toisessakin ottelussa puolustuksen linjamiehen tilastoihin merkittiin yksi säkitys ja lisäksi pari muuta pysäytystä.

Gladiatorsin kausi jatkuu 15. huhtikuuta, jolloin kotikentällä on vastassa niinikään kahdella voitolla kautensa aloittanut Wintherthur Warriors.

 

Prima Divisione, Italia:

Lazio Marines – Milano Seamen 0–37

Juha Hakalan valmentama Lazio Marines sai sateisessa Roomassa sunnuntaina vastaansa yhden sarjan ennakkosuosikeista, kun Milano Seamen saapui vierailulle. Kotijoukkue ei saanut koneistoaan missään vaiheessa käyntiin ja lopulta Merimiehet rahtasivat pisteet pohjoiseen lukemin 0–37.

Coach Hakala harmitteli ottelun jälkeen joukkojensa alisuoriutumista:

– Ei ollut henkisesti meidän päivä. Emme olleet valmiita voittamaan ja pelaamaan.

Epäonnistumiset heijastuivat niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Seamen rokotti niistä säälimättä.

– Meidän hyökkäys ei toiminut ja sorruimme jälleen ottamaan isoja rangaistuksia sekä antamaan isoja pelejä. Seamen suoritti varmemmin.

Marinesilla on nyt aikaa pääsiäisen yli koota peliään kuntoon. Joukkue aloitti kahdella voitolla, mutta kahdesta edellisestä ottelusta on kummastakin tullut tappio ja Marines on Prima Divisionessa viidentenä. Seuraavaksi vastaan tulevalla Parma Panthersilla on neljästä ottelusta kolme voittoa ja se on sarjataulukossa juuri Marinesin edellä. Luvassa on siis yksi alkukauden tärkeimmistä otteluista.