Oskar Drockila pelinrakentajaksi Ostrava Steelersiin

11.4.2017


Oskar Drockila heittovalmiudessa nuorten PM-kisoissa syksyllä 2016. Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Oskar Drockila heittovalmiudessa nuorten PM-kisoissa syksyllä 2016. Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Syksyllä Drockila johdatti Suomen nuoret voittoon muun muassa Tanskasta. Tulevana kesänä Tanska taistelee Suomen kanssa EM-kisoissa, mutta Drockilaa ei välttämättä tuolloin kentällä nähdä. Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Syksyllä Drockila johdatti Suomen nuoret voittoon muun muassa Tanskasta. Tulevana kesänä Tanska taistelee Suomen kanssa EM-kisoissa, mutta Drockilaa ei välttämättä tuolloin kentällä nähdä. Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Drockilan PM-kisojen pelaajakortti.
Drockilan PM-kisojen pelaajakortti.

Nuorten maajoukkueen pelinrakentaja kesäsuunnitelmat menivät uusiksi yhdessä illassa

Nuorten maajoukkueen pelinrakentaja Oskar Drockila on Tsekin liigassa pelaavan Ostrava Steelersin uusi pelinrakentaja. Helsinki Wolverinesia viime kaudella edustanut Drockila, 18, ja Steelers ovat solmineet kautta 2017 koskevan pelaajasopimuksen.

Drockilan siirtokuvio Tsekkeihin ei ole tyypillisimmästä päästä. Steelersillä ilmeni sopimusteknisiä ongelmia islantilaispelinrakentajan kanssa muutama viikko sitten, ja joukkueessa laitahyökkääjänä toimiva Teemu Rantanen ehdotti Drockilan nimeä. Rantanen pelasi yhdessä Drockilan kanssa jo vuosi sitten Wolverinesin I-divisioonajoukkueessa. Rantasen suosituksesta hyökkäyksen koordinaattori Luke Wildung otti yhteyttä Suomeen.

Tämän jälkeen prosessi vyöryi maaliin nopeasti. Drockila sai ensimmäisen viestin tiistaina ja jo torstai-iltana hän oli Ostravassa.

– Tiistaina kysyin asiaa äidiltä ja isältä, ja illalla treeneissä juttelin Wolverinesin joukkueenjohdon ja valmennuksen kanssa, 18-vuotias Drockila kertoo. – Kotoa tuli lupa ja treeneissä kannustettiin lähtemään.

Keskiviikkona selvitystyö jatkoi lukiossa.

– Keskustelin opinto-ohjaajan kanssa. Käyn muutenkin lukion neljässä vuodessa, mutta nyt kevään aikana hoidan netin kautta verkkokursseja.

Keskiviikkona viimeisetkin seikat olivat kunnossa. Drockila lupasi lentää Tsekkeihin heti torstaina. Tuossa vaiheessa Helsinki 69ers -kasvattia oltiin vielä asettamassa aloittavaksi pelinrakentajaksi sunnuntaina sarja-avaukseen.

– Torstaina olivat viimeiset kunnon treenit, mutta missasin ne, koska saavuin maahan vasta illalla. Kaiken lisäksi siirtopaperit eivät olleet Tsekin päässä kunnossa ennen peliä.

– Toisaalta lauantaina oli vain kevyt walk through –harjoitus, ja olisin joutunut peliin tietämättä edes kaikkia, kenen kanssa pelaan.

 

Jäävätkö nuorten EM-kisat väliin?

Nyt Steelers on saanut harjoitella Drockilan johdolla parin viikon ajan, sillä heti toisella peliviikolla ostravalaisilla oli lepovuoro.

Bitters Ligassa juoksupeli on valttia ja myös Steelersin kauden avauksessa nuori Dominik Dvorsky näytti, miten maisema vaihtuu nurmea polkien. Keskushyökkääjä Dvorsky oli avainasemassa, kun Steelers kaatoi Marco Tiilikaisen edustaman Příbram Bobcatsin lukemin 0–19.

Drockilalla on heittokohteena Rantasen lisäksi koordinaattori Luke Wildung, joka pelaa joukkueessa sisempänä laitahyökkääjänä. Suoraa metamorfoosia heittojoukkueeksi Drockila ei lupaa.

– Kyllä me vielä juoksemme enemmän, mutta kunhan tutustun laitahyökkääjiin paremmin, niin heittopeli tulee lisääntymään. Tässä liigassa juostaan tosiaan paljon, mutta joukkueet ovat tänä vuonna panostaneet myös jenkkipelinrakentajiin. Jo parin vuoden sisällä täällä saatetaan heittää enemmän kuin juosta.

Tulevana lauantaina Drockila debytoi Steelersin pelinrakentajana. Vierasottelussa Slovakian puolella vastassa on Trnava Bulldogs, joka viikko sitten otti kyytiä prahalaiselta Black Panthersilta lukemin 65–0.

– Meitä voidaan tietysti pitää ennakkosuosikkeina, koska Bulldogs on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan melko selvästi. Syytä on kuitenkin olla hereillä heti alusta alkaen.

Tsekin liiga päättyy heinäkuun alussa. Tuon jälkeen Drockilan kausi jatkuu Wolverinesin paidassa, jossa hän jahtaaa I-divisioonan voittoa ja Spagettimaljaa. Sen sijaan heinäkuun alussa pelattavat nuorten EM-kisat ovat vaakalaudalla.

– Mikäli etenemme täällä finaaliin, jäävät EM-kisat minulta väliin. Nyt keskityn ainoastaan täällä pelaamiseen, ja sen vuoksi tietysti toivon, että pelaisin mieluummin tämän liigan mestaruudesta.

 

Katso myös:

Drockilan siirtouutinen Steelersin sivuilla

Marco Tiilikaisen ja Teemu Rantasen kuulumisia Tsekin liigasta