Suomalaispelinrakentajien johdolla voittoja Ruotsissa ja Tsekissä

18.4.2017


Teemu Rantasen ja Oskar Drockilan Steelers on voittanut molemmat pelaamansa ottelut. Marco Tiilikaisen Bobcats vastasi viikonlopun yllättävimmästä voitosta ja nousi mukaan jopa mestaruusspekulaatioihin.
Teemu Rantasen ja Oskar Drockilan Steelers on voittanut molemmat pelaamansa ottelut. Marco Tiilikaisen Bobcats vastasi viikonlopun yllättävimmästä voitosta ja nousi mukaan jopa mestaruusspekulaatioihin.
Carlstad porskuttaa Super Serienin kärjessä. Otso Flinkmanin TRC avasi voittotilinsä viikonloppuna. Mikael Lindroosin Mean Machines on pelannut vasta yhden ottelun.
Carlstad porskuttaa Super Serienin kärjessä. Otso Flinkmanin TRC avasi voittotilinsä viikonloppuna. Mikael Lindroosin Mean Machines on pelannut vasta yhden ottelun.
Niko Nousiaisen Basel kärsi kitkerän ja katkeran tappion Warriorsille.
Niko Nousiaisen Basel kärsi kitkerän ja katkeran tappion Warriorsille.

Oskar Drockila ja Otso Flinkman uskovat, että vielä parempaa on luvassa

Sekä Ostrava Steelersin Oskar Drockila että Tyresö Royal Crownsin Otso Flinkman avasivat kautensa uusissa joukkueissaan voitoilla. Steelers voitti Tsekin Bitters Ligassa slovakialaisen Trnava Bulldogsin murskaavasti 41–0. Royal Crowns puolestaan kaatoi Ruotsin Super Serienissä Limhamn Griffinsin 17–6.

Kumpikin pelinrakentajista pelasi uusissa joukkueissaan haastavissa tilanteissa. Drockila on ollut Ostravassa muutaman viikon, mutta pääsiäisen aikataulut ovat heijastuneet joukkueharjoittelun määrään.

– Hyvältä tuntui päästä kentälle, mutta itsestäni kyllä huomasin, että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli, Drockila kertoo. – Liikutimme palloa hyvin, mutta lähellä maalia (redzonella) emme saaneet paljoa aikaiseksi. Heittopeli ei siltä osin toiminut.

Drockilan lisäksi Steelersissä pelaa suomalaisista laitahyökkääjä Teemu Rantanen. Wolverines-connection tuntui toimivan heti ensimmäisessä Drockilan ottelussa, sillä Rantasella oli reilut puolenkymmentä kiinniottoa. Kerran Rantanen myös kuljetti pallon maaliin, mutta tuo suoritus lopulta kumottiin rangaistuksen myötä.

Steelers on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Tulevana sunnuntain vastus kuitenkin kovenee, kun Pardubice Stallions saapuu Ostravaan.

Toinenkin suomalaisvoitto Tsekin liigassa viikonloppuna nähtiin. Marco Tiilikaisen Příbram Bobcats otti niukan voiton Prague Lionsista. Avausottelussaan hävinnyt Bobcats nosti näin roimasti osakkeitaan liigataistelussa, sillä prahalaisjoukkuetta on pidetty yhtenä hallitsevan mestarin Prague Panthersin suurimmista haastajista. Tiilikaiselle merkittiin ottelussa kolme taklausta.

 

Flinkman harmitteli menetettyjä paikkoja

Flinkman siirtyy kokoaikaisesti Ruotsiin vasta toukokuussa, mutta kun pelinrakentajalle tarjoutui mahdollisuus käydä “keikalla” jo huhtikuun puolella, ei maajoukkuemies tilaisuutta jättänyt käyttämättä. Royal Crowns oli ottelussa Limhamnia selvästi parempi, mutta lopputuloksissa eroa oli ainoastaan yhdeksän pistettä.

– Aika ristiriitaiset fiilikset, Flinkman kommentoi. –  Voitto on aina voitto, mutta olisimme voineet voittaa yli 40 pisteellä.

– Joukkue pelasi hienosti toisilleen, mutta missasimme hyökkäyksessä paljon pelejä. Yliheittoja, pudotuksia ja vääriä kuvioita. Toisaalta olemme harjoitelleet yhdessä vasta viikon.

Flinkmanin debyyttiurakkaa ei helpottanut se, että aloittavista laitahyökkääjistä ainoastaan Chris Green pelasi ottelussa.

TRC on pelannut nyt kaksi ottelua – voittanut toisen, hävinnyt toisen. Avausottelunsa hävinnyt Mikael Lindroosin Stockholm Mean Machines ei menneenä viikonloppuna pelannut. Hallitseva mestari Carlstad Crusaders on aloittanut kautensa murskaavasti: kahdessa ottelussaan Crusaders on takonut taululle 109 pistettä ja päästänyt ainoastaan 20. Perjantaina tämän tehon sai kokea Uppsala 86ers, joka jäi jyrän alle lukemin 55–20. Tulevana sunnuntaina Helsinki Roosters matkustaa 86ersin vieraaksi NEFL-sarjan ottelussa.

 

Gladiatorsille avaustappio katkeralla tavalla

Katkerin suomalaishetki viikonloppuna koettiin Baselissa, jossa linjapuolustaja Niko Nousiaisen Gladiators kohtasi Winterthur Warriorsin. Loppuotteluun tähtäävät joukkueet pelasivat pisterikkaan ottelun, joka päättyi lopulta vasta jatkoajalla Warriorsin voittoon lukemin 38–41.

– Huomattiin tylyllä tavalla, miten paljon vaikuttaa kun muutama pelaaja jättää pursuitin taklaustilanteissa tekemättä, Nousiainen tiivistää ottelun puolustajan näkökulmasta.

Nousiainen itse jatkoi hyviä otteitaan ja keräsi puolustuksen linjamiehelle hyvät lukemat: 5 taklausta, joista yksi aloituslinjan takana.

Basel on tällä hetkellä Sveitsin National Liga A:ssa sijalla kolme. Edellä ovat ainoastaan tappiottomat Warriors ja hallitseva mestari Calanda Broncos. Seuraavan kerran Gladiators pelaa vasta reilun 1,5 viikon päästä, jolloin Gladiators matkustaa Calandan vieraaksi.