Tampere Saints sinettiseuraksi

20.4.2017Vas. Tampere Saintsin puheenjohtaja Marko Husu, seurakehittäjä Jani Järvelin Hämeen Liikunta ja Urheilusta sekä Saintsin nuorisopäällikkö Toni Uusitalo.
Vas. Tampere Saintsin puheenjohtaja Marko Husu, seurakehittäjä Jani Järvelin Hämeen Liikunta ja Urheilusta sekä Saintsin nuorisopäällikkö Toni Uusitalo.

Puolitoista vuotta sitten käynnistynyt määrätietoinen sinettiseuraksi hakeutuminen toi Saintsille sinetin.

Sinettiseuratoiminta on Olympikomitean ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, jonka tavoitteena on auttaa seuroja kehittämään lasten ja nuorten seuratoimintaa.

Hämeen Liikunta ja Urheilun Jani Järvelin ja SAJL:n Heikki Halttunen suorittivat 11.4.2017 Tampere Saintsin auditoinnin. Auditoinnin tarkoituksena oli yhteisten arviointimenetelmien kautta vahvistaa hyviä ja olemassa olevia toimintoja. Samalla kartoitetaan tulevaisuuden kehittämis-kohteita.
Auditointitilaisuus on rakennettu kehittämistilaisuuden muotoon. Sen tarkoituksena on myös kannustaa ja kiittää toimijoita laadukkaasta työstä sekä antaa uutta innostusta toimintaan. Lisäksi auditoinnin tarkoituksena on varmistua siitä, että seura täyttää ne kriteerit, jotka Sinettiseuratoiminnalle on asetettu.

Saintsin auditointitilaisuudessa Pyynikin palloiluhallin kokoustilassa oli paikalla auditoijien lisäksi 14 seuratoimijaa, vanhempia, valmentajia, nuorten sekä hallituksen edustajia. Järvelin ja Halttunen seurasivat lisäksi Pyynikin keinonurmella nuorten harjoitukset.

Tampere Saintsilla on positiivinen pöhinä käynnissä. Seuran eri joukkueisiin on tullut tämän vuoden aikana sata uutta harrastajaa. Seurassa on hyvä yhteishenki, joka näkyy siten ettei raja-aitoja ole näkyvissä lasten, nuorten ja aikuisten välillä.

Seura tekee laajasti yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa ja suhtautuu avoimesti sekä yli lajirajojen että lajin sisällä tapahtuvaan yhteistyöhön. Saints on ollut hyvin aktiivinen erilaisissa tapahtumissa ja on ollut mm. keräämässä varoja Pelastakaa lapset ry:lle, toiminut rasismin vastaisessa kampanjassa sekä sporttikummi -toiminnassa.

Seuran tekemien tyytyväisyyskyselyjen pohjalta seuraan on löytynyt myös uusia toimijoita. Saintsilla on erinomainen talkoisiin osallistumissuunnitelma, jossa on ennakkoon kartoitettu vapaaehtoisten kiinnostusten kohteita eri tehtäviin koko kilpailukauden ajaksi. 30% tehtävistä on jo täytetty kesän 2017 osalta.

Seurassa on erityisen hyvä yhteishenki tällä hetkellä, joka heijastuu mm. urheilutoimintaan. Saints on käynnistänyt oman valmentajakerhon toiminnan, jonka paikallinen valmennus kehittyy. Seuralla on hyvät suhteet USA:n high school- ja yliopistovalmentajiin. Seura osallistuu myös aktiivisesti aluejärjestö Hämeen Liikunnan ja Urheilun koulutuksiin.

Seuran toiminta lääkintähuollon osalla on ollut erinomaista. Saintsilla on toimiva hoitopolku käytössään sekä seura on pitänyt laaja-alaisesti huolta pelaajien terveysasioista. Toiminta esimerkiksi aivotärähdyskoulutusten suhteen on ollut esimerkillistä. Pelaajistolle tehdään ennen kautta mm. SCAT3-perustasotestit.

Uusinta uutta Saintsin toiminnassa Veikka Lehtonen -rahasto. Yhteistyökumppaneiden ja lahjoitusten avulla tuetaan vähävaraisia urheilijoita. Muutama harrastaja on saanut jo apua rahastolta.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja, jotka ovat aktiivisia ja kehityshaluisia. Sinetti on lupaus laadusta. Tampere Saints täytti kaikki auditoinnissa todennettavat kriteerit ja on näin oikeutettu käyttämään Sinettiseuran laatumerkkiä.

Sinettitunnus luovutetaan Saintsin Vaahteraliigan kotiottelussa 13.5.2017 Pyynikillä.

Lisäinfoa: SAJL sinettiseurat  Olympiakomitea sinettiseurat