Indians hankki huippupotkaisijan

21.4.2017Australialainen Peter Smith on pelannut rugbya ammatikseen ja potkinut jenkkifutista USA:n yliopistosarjassa.

I-divisioonan voiton tavoitteekseen asettanut Kouvola Indians on hankkinut vahvistusta erikoisjoukkueisiin, sillä Intiaani-joukoissa palloa potkii kesällä australialainen Peter Smith, 27. Myös Englannin passin omaava Smith on pelannut urheilu-urallaan rugby-ammattilaisena Englannissa ja Japanissa sekä Italiassa. Vuonna 2010 Milanossa vietetyn kauden jälkeen Smith jatkoi uraansa USA:n yliopistosarjoissa, mistä alkaen amerikkalainen jalkapallo on ollut potkaisijan laji.

Indiansin valmennus näkee Smithin tasoisen potkaisijan saamisen joukkueeseen mahtavana etuna tulevaan kesään:

– Olemme aikaisempina vuosinakin etsineet potkaisijaa joukkueeseen ajatuksena lähinnä erikoisjoukkueosaamisen saamiseksi seuraan, Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm toteaa. – Etsinnät ovat kaatuneet hyökkäyksen ja puolustuksen koordinaattoreiden tarpeisiin EU:n ulkopuolisten pelaajien osalta.

– Kun nyt tarjoutui saada huippupotkaisija EU-passilla, tartuimme välittömästi tilaisuuteen. Keskustelut Peterin kanssa sekä hänen aikaisemmat vuodet Euroopassa ja tietenkin pelivideo vakuuttivat meidät siitä että tätä kannattaa nyt kokeilla.

Laadukkaalla potkupelillä suorat vaikutukset pisteiden tekoon mutta myös kenttäasemaan.

– Selvää on että hyvällä potkaisijalla pisteiden teko muuttuu todellisuudeksi heti puolenkentän jälkeen ja nyt meillä näyttäisi olevan tällainen uhka, Lindholm toteaa. –Lisäksi aloituspotkuissa pitkien korkeiden potkujen lisäksi meillä on jatkuvasti onside potkun mahdollisuus, tällä saamme myös tähän pelin osa-alueeseen uuden ulottuvuuden, lentopotkuista puhumattakaan.

Kouvolassa Smith ottaa paitsi potkimisen myös erikoisjoukkueiden valmennuksen harteilleen. Hänen vastuualueelleen kuuluu myös Indiansin nuorisojoukkueiden special teams -valmennus.

 

Intiaanieservaatissa ei ole pulaa poppamiehistä

Erikoisjoukkueiden lisäksi Lindholm on muutenkin tyytyväinen tulevan kauden lähtökohtaan. Kouvolassa on saatu jalkeille laaja valmennusryhmä.

– Myles Gates ottaa hyökkäyksen koordinoinnin vastuulleen, ja pelinrakentajien lisäksi myös laitahyökkääjien henkilökohtaisen valmennuksen. Ari Suomalainen huolehtii puolustuksen yllätyksellisyydestä valmentaen tukimiehiä ja osin takakenttää. Aki Hyppänen ja Roope Martikainen valmentavat hyökkäyksen ja puolustuksen linjapelaajia. Mika Kauhanen puolestaan on profiloitunut fysiikkavalmentajaksi.

Smith saapuu Kouvolaan toukokuun loppupuolella. Britti-aussi -potkaisijan ensiesiintyminen Indiansin peliasussa tapahtuu sunnuntaina 4.6. Jyväskylän Jaguaareja vastaan.

 

Katso I-divisioonan otteluohjelma