Seppo Evwaraye luotsaamaan U15 kehitysjoukkuetta

28.4.2017 klo 11:00


Seppo Evwaraye.
Seppo Evwaraye.

Ikäkausijoukkue saa kokeneen valmentajakaartin tuekseen. Ensimmäinen avoin leiri 13-15-vuotiaille järjestetään Hämeenlinnassa 30.7.-2.8.2017.

Tänä vuonna uudelleen starttaavan U15 kehitysmaajoukkueen tavoitteena ja tarkoituksena on kehittää 2002-2004 syntyneitä pelaajia. Seppo Evwaraye aloittaa toimensa hyvillä mielin.

- Innostuin ikäluokasta oikeastaan ollessani mukana Orlandon Pop Warner reissulla. Nuorten kanssa oli ihan kiva tehdä hommia ja heissä näkyy oppiminen sekä aito oppimisen halu vahvasti. En nähnyt hommaa niinkään siltä kantilta että päävalmentajuus kiinnosti enemmänkin siten että halusin olla avuksi.

Ensimmäisenä agendalla on avoin leiri Hämeenlinnassa 31.7.-2.8.2017.   Valmentajisto haluaa tutustua U15 ikäluokkaan ja tämän vuoksi leirille on avoimesti kutsuttu kaikki Suomen U15 ikäiset. Kesäleirin lisäksi olemme suunnitelleet muutaman jatkoleirin syksylle. 

Seppo Evwaraye on katsonut amerikkalaista jalkapalloa ja pelaajien kehittämistä eri vinkkeleistä pitkään. Uusi päävalmentaja näkee kehityskohteiden selkeytyvän ajan kanssa.

- Formuloimme U15 valmentajien kanssa ehkä vielä hieman tarkemmat kehityskohteet mutta itselleni on tärkeää että pääsemme tutustuttamaan ison osan pelaajia 11 v 11 futikseen sekä pystymme tarjoamaan pelipaikkakohtaista "tukiopetusta" ja palautetta. Monessa seurassa painitaan valmentajaresurssipulan kanssa ja onkin valitettavaa että aina ei välttämättä saa laadukasta valmennusta sillä omalla pelipaikallaan. Pyrimme auttamaan tässä.

U15 kehitysjoukkueessa painopiste on nuoren urheilijan kehittämisessä.

- Tulevaisuudessa toivon että U15 kehitysmaajoukkueen toiminta on vakiintunutta ja että päästään auttamaan mahdollisimman monta nuorta eteenpäin urallaan. Siitä itse ainakin näen että on kyse tässä vaiheessa eikä niinkään että päästään pelaamaan kansainvälisiä otteluita. Toki ovat nekin kokemukset todella hienoja eikä niitä pidä väheksyä. Näen kuitenkin tässä vaiheessa tärkeyden sillä että vähitellen opetellaan mitä on olla tavoitteellinen urheilija. 

U15 kehitysjoukkueen staff on muutamaa nimitystä vailla valmis. Evwaraye on saanut avukseen kokeneen valmentajakaartin.

- Valmentajaryhmä on suhteellisen kokenut kyllä. Arvostan heistä jokaista ja olenkin ollut lähes kaikkien kanssa tekemisessä jossain muodossa. Ryhmän kokoaminen oli tietynlainen prosessi. Halusin mukaan ihmisiä, jotka olivat valmiita antamaan takaisin lajille sekä oli heillä jotain annettavaa. Uskon että onnistuttiin kokoamaan hyvä porukka tähän projektiin.

Päävalmentaja, OL Seppo Evwaraye
QB Toni Uusitalo
WR Tuomas Mankki
RB Stephen Stokes
DL Pertti Lautala
DB Pekka Lamminsalo
LB tba
manageri Henri Kurki
huolto tba (kiinnostuneet ottakaa yhteys päävalmentajaan).

SAJL Hall Of Famen viimeisin jäsen aloitti oman pelaajapolkunsa lippupallon parissa. 1990-lopussa amerikkalaista jalkapalloa aloitettiin pelaamaan vasta 16-vuotiaana. Seppo oli mukana U19 maajoukkueessa heti 1998 EM-kisoissa.

- Nuorisomaajoukkueissa pelaaminen oli todella antoisaa aikaa. Ikäluokkamme oli taitava jo lippupallossa jossa saalistimme EM-kultaa niin 1996 Italiassa kuin 1997 Hollannissa. Ainoat kokemukset U19 maajoukkueesta olikin sitten Dussedorfissa pelatut EM kisat joissa sijoituimme pronssille. Kisat olivat mahtavat mutta oikeastaan parhaat muistot jäi Hangon valmistavalta leiriltä. Siellä joukkue hitsautui yhteen ja syntyi syviä elinikäisiä ystävyyksiä. 

U15 kehitysjoukkueen sivut 

U15 kehitysjoukkueen avoin leiri Hämeenlinnassa 30.7.-2.8.2017