U19 sarjat käynnistyvät

5.5.2017 klo 01:00


Peetja Mannila, Helsinki Wolverines päävalmentaja
Peetja Mannila, Helsinki Wolverines päävalmentaja
Wolverinesin linjapelaaja Juuso Voutilainen. Valokuva:Riitta Rinta-Tassi
Wolverinesin linjapelaaja Juuso Voutilainen. Valokuva:Riitta Rinta-Tassi
Mikko Koikkalainen, Helsinki Roosters päävalmentaja
Mikko Koikkalainen, Helsinki Roosters päävalmentaja
Roostersin linjapelaaja Edward Vesterinen. Valokuva:Helsinki Roosters
Roostersin linjapelaaja Edward Vesterinen. Valokuva:Helsinki Roosters
Marko Luoma, Porvoo Butchersin päävalmentaja
Marko Luoma, Porvoo Butchersin päävalmentaja
Multipelaaja Daniel Luoma, Porvoo Butchers.
Multipelaaja Daniel Luoma, Porvoo Butchers.
Vesa Peltola, Jyväskylä Jaguaarit päävalmentaja
Vesa Peltola, Jyväskylä Jaguaarit päävalmentaja
Hyökkäyslinjamies Niilo Ojansivu, Jyväskylä Jaguaarit
Hyökkäyslinjamies Niilo Ojansivu, Jyväskylä Jaguaarit

U19 11vs11 SM-sarjan avausottelussa perjantai-iltana 5.5. kohtaavat Wolverines ja Roosters. Viikonloppuna pelataan myös Vantaalla ja Porvoossa.

U19 11vs11 SM-sarja

pe 05.05.17 klo 18:00 Brahen kenttä, Helsinki
Helsinki Wolverines - Helsinki Roosters

Helsinki Wolverinesin peräsimessä on tuttu mies 15 vuoden ajalta. Peetja Mannila on valmentanut ahmaryhmän pelaajia pitkään eri ikäkausijoukkueissa. Wolverinesin U19 teamissä Mannila toimiin päävalmentajana sekä koordinoi puolustusta.

Joukkueen pelaajista kuusi on tällä hetkellä ulkomailla. Pelinrakentaja Viljami Rautavirtaa ja fullback Onni Soinista odotetaan kehiin Georgiasta kesän alkupäiville. Itärannikon iso linjamies Aleksi Olavuo palannee heinäkuussa Wolverinesin riveihin. Jenkeissä vaihdossa ovat myös takamies Urho Kuusela ja laitahyökkääjä Erik Taipale. Iso menetys joukkueelle oli pelinrakentaja Oscar Drockilan siirtyminen Tsekin valtiolliseen jenkkifutissarjaan.

Wolverinesin hyökkäys on jauhanut samalla systeemillä jo useamman vuoden. Heittohyökkäysvelho Robert Johnson coachaa tasaista ryhmää, jonka pelinrakentajana aloittaa pitkänhuiskea Rasmus Laalo. Laalon heittojen kohteena on kovatasoinen maajoukkuekolmikko Markus Haapasaari, Semi Saari sekä Arttu Ketonen.
U19 maajoukkueen vasen tackle Juuso Voutilainen on luultavasti kentän suurin mies (197cm, 140kg) ja kantaa paljon vastuuta linjatyöskentelystä molemmin puolin palloa. Superpalloilija Carl Katigbakia ei nähdä kentillä tällä kaudella. Hänen manttelinperijäksi on kaavailtu 16-vuotiasta Sebastian Lugoraa. U19 fullback Otto Muuri tulee olemaan tärkeässä roolissa avainblokkien suhteen.

U19 maajoukkueen taklauskone tukimies Aleksi Kylli on puolustuksen johtaja. Takakentältä löytyy nälkäinen taklauskaksikko Elmeri Laalo ja Tuomas Laine. Puolustuksen linja on nuori, mutta innokas.

Päävalmentaja Mannila odottaa kauden alkua rauhallisin tuntein.

- Roostersia vastaan on tuttua ja turvallista pelata. Meidän rosteri on vähän kapeampi verrattuna viime vuoteen, mutta vahvistuksia on luvassa. Muutama viikko lisää valmistautumiseen olisi tehnyt terää, mutta uskon että ryhmästä löytyy rutiinia hyvää esiintymiseen Bragulla.

Helsinki Roostersin päävalmentaja Mikko Koikkalainen saa valmentaa tulevana viikonloppuna koko valmentajalisenssin edestä. Hyökkäyskoordinointi alkaa perjantaina U19 joukkueen ottelulla ja jatkuu lauantaina Vaahteraliigan avauksessa Turussa.

Punanuttujen joukkueessa esiintyy tukku U19 maajoukkuepelaajistoon kuuluvia tulevaisuuden tähtiä. Puolustuksen koordinattorina toimii jenkkivahvistus Curtis Slater. Valmentajat pitävät varsinkin kymmenen linjamiehen ryhmää lahjakkaana.  Heistä osa pelaa kahteen suuntaan. Puolustusvuorossaa ollessaan Turkka Västrik ja Edward Vesterinen muodostavat vaarallisen endikaksikon. Keskellä juoksureikiä tukkii TAFT:ista siirtynyt Joel Rössi. Uusi tulokas on linjapuolustaja Tony Koskinen, joka on jenkkifutisuransa alkutaipaleella. 
Takakenttä on ladattu myös maajoukkuepelaajilla. Cornerback Viljo Lempinen on ehtinyt pelata Roostersin miesten joukkueen NEFL liigan aloituskokoonpanossa. Jonatan Ouaquif, Vilho Paavilainen kuuluvat takamiesten komppiryhmään yhdessä.
Tukimiesten kärkinimi on kovan talvitreenin vetänyt Akseli Vartiainen.

Roostersin lennättäessä palloa on moniulotteinen pelinrakentaja August Wahlstein tällöin tärkeässä roolissa. U19 maajoukkueesta tutut Kim Saarijärvi, Veikko Holmberg sekä U17 maajoukkueen Tarmo Pitkänen hakevat palloja. Hyökkäyksen takakenttä on yksi sarjan tasokaimmista. Vaahteraliigamiehistöön kuuluvat Karri Pajarinen ja Antti Lahtinen tulevat ahnehtimaan jaardeja U19-sarjassa. Nuorisokaksikko Santeri Valpas ja Oliver Jyväsjärvi ovat myös varsin valmiita etenemään vauhdikkaasti kevään ensisarjassa.

Päävalmentaja Koikkalainen summaa tunnelmia.

- Fiilikset ovat varsin hyvät. Jaloilla on kova joukkue, joka pystyy pelaamaan hyvää fudista. Silta miesten joukkueeseen on olemassa ja osa pelaajistosta onkin myös Vaahteraliigamiehistössä mukana.  Ensimmäinen ottelu tulee olemaan kuitenkin sisäänajoa, sillä harjoituksia täysimittaisella kentällä on päästy vetämään vasta viime viikkoina.

 

Su 07.05.17 klo 18.00 Myllymäen kenttä, Porvoo
Porvoo Butchers - Jyväskylä Jaguaarit

Porvoo Butchersin päävalmentaja Marko Luoma on luottaa joukkueensa otteisiin. Butchers pukee otteluu kolmisenkymmentä pelaajaa ja tällä kaudella on treenifiilis pysynyt korkealla, sillä peliaika muodostuu harjoitusaktiivisuuden mukaan. Butchersin U19 joukkue on valmistautunut kauteen huolella pelaamalla kaksi scrimmagea ennen kautta.

Butchersin hyökkäys on uudistunut sillä tapaa, että uuden hyökkäyksen koordinaattori Mark Collierin myötä pelinrakentajaksi asettuu hänen poikansa Joona Collier. Collierilla on käytössään tasokas laitahyökkääjien kaarti, jonka ehdoton kärkinimi on Daniel Luoma. Luoma pystyy ratkaisemaan otteluita niin laitahyökkääjänä, takamiehenä kuin potkaisijan roolissa. 195 senttinen Oskari Latva-Valkama antaa ison kohteen Collierin heitoille. Myös Sampo Viinamäelle on tulossa hyvä kausi.
Konkarikeskushyökkääjä Kristian Metsämäki tuo varmuutta takakenttä pelaamiseen. Hyvin mielenkiintoinen pelaaja sarjassa tulee olemaan tailback Uche Nwosu, joka on joukkueen yksi nopeimpia pelaajia. 16-vuotias Nwosu siirtyi Butchersiin Seinäjoki Crocodilesista. Kotkalainen Daniel Ader on myös varsin kyvykäs pallonkantaja.
Linjamieskalusto on voittanut useamman ikäkausi mestaruuden viime vuosina. Hyökkäyslinjan muodostavat Leevi Saarenpää, Leo Flinkman, Sakari Siltakorpi, Oskari Lehtiniemi

Puolustuksen takakenttä sai U19 maajoukkuepelaaja Wilhelm Stigzeliuksesta kelpo vahvistuksen. Butchersin takakentältä löytyvät ennestään ikäkausimaajoukkepelaajat Rasmus Kontio ja Miika Kuipers.
Toisen polven maajoukkuepelaaja Santtu Jääskeläinen ja Jussi Mäkelä muodostavat vahvan tukimiestandemin. Marnol Raudvel on yksi Butchersin multi-pelaajista, joka pystyy pelaamaan niin puolustuksen linjassa, tukimiehenä tai keskushyökkääjänä.

Marko Luoma mietteitä ennen kauden aloitusta.

 -Jaguaarit on mielenkiintoinen uusi vastustaja. Jaguaarien päävalmentaja Peltola on aina tehnyt kovaa perusvalmennusta. Butchersilla on jalkeilla monipuolinen ryhmä, jossa löytyy tasokasta pelaaja-ainesta kaikille pelipaikoille. Mark Collierin kanssa on ollut hienoa valmentaa, hänellä on paljon energiaa siihen. Kalle Seppänen ja Teemu Hukkanen liittyvät vahvuuteen kesäkuussa vaihto-oppilasvuoden jälkeen. Kaksi vuotta USA:ssa pelanneelta Seppäseltä voidaan odottaa varsin ripeitä otteita tällä kaudella.

Jyväskylä Jaguaarien  päävalmentaja ja hyökkäyskoordinaattori Vesa Peltola on koonnut sarjan laajimman valmennusringin joukkueensa tueksi. Puolustuksen koordinaattorina toimii Jussi Taipalmaa.Pelaajamateriaali on on saanut leveyttä Tampere Saintsilta 12 pelaajaa johdosta. Lisäksi kuusi pelaajaa Jaguaarien U19 joukkueessa on aloittanut pelaamisen viime syksyn koulusarjassa.

Pelinrakentajat Jaguaarien joukkueessa tulevat pääosin Hämeestä. Ykköspelinjohtajan tontista kilpailevat Risto Raukko ja Thomas Salenius. Laitahyökkääjistä U19 maajoukkueen Waltteri Kinnunen on yksi avainpelaajista. Akseli Syrjänen tulee näkymään myös kiinniottotilastoissa.
Koulusarjan löytö atleettinen Leevi Onnela tuo taitoa pallonkantamiseen. Hänen ykkösblokkaajansa on fullback Onni Tavasti. 
Hyökkäyslinjassa on U19 maajoukkueen ankkureina toimineet Niilo Ojansivu ja Rasmus Aaltonen tekevät tasaista jälkeä. 

Puolustuksen lukkopelaaja on tukimies Markus Korpela. Linjapuolustajakaksikko Konsta Matikaista ja Jarno Kelanderia avustaa Kuopiosta lainassa oleva Kalle Tanninen. Tasaista ja pippurista takakenttää johtaa Lauri Kanerva. 

Edellisen kerran Vesa Peltola oli Jaguaarien U19 joukkueen päävalmentajana 2003.

- On ollut ehdottaman mielenkiintoista aloittaa valmentaminen uudestaan. Joukkueella on kaksi harjoitusottelua alla, joiden pohjalta viimeistely on tapahtunut. Terveystilanne joukkueessa on hyvä ja ensimmäiseen otteluun pukee yli kolmekymmentä pelaajaa. HUDL-videovalmennus on ollut isossa roolissa välimatkojen johdosta . Erikoista hyökkäystä on luvassa myös. Hyökkäystapamme ei ole nykytrendien mukaista. Olen kaivanut myös vanhat erikoispelikirjat naftaliinista ja olemme panostaneet tähän osa-alueeseen perinteitä kunnioittaen.  

 

U19 7vs7 1-divisioona 

la 06.05. klo  15:00 Tikkurilan urheilupuisto, Vantaa
 
Vantaa TAFT  -  Turku Trojans