Naisten Vaahteraliigassa voittoihin Roosters ja Northern Lights

24.5.2017


Jenni Lindén tehokas Roostersin juoksupelissä - Oulussa Tiina Ylikorkalan heittopeli myrkkyä pietarilaisille

Naisten Vaahteraliigan toisen pelikierroksen otteluissa voittoihin pelasivat Helsinki Roosters ja Oulu Northern Lights. Roosters haki pisteensä Seinäjoki Crocodilesin vieraana lukemin 7–80. Northern Lights oli teknisesti vierasjoukkue, mutta kohtasi pietarilaisen Valkyriesin Oulussa. Loppulukemat oululaisille 6–38.

 

Crocodiles – Roosters 7–80

tilastot

Lauantaina pelattiin Jouppilanvuoren tekonurmella Naisten Vaahteraliigan toinen kierros, kun Seinäjoelle matkusti hallitseva Suomen mestari Helsinki Roosters. Puitteet pelille olivat hyvät aurinkoisen sään johdosta. Crocodilesin pelissä näkyi kehityksen merkkejä erityisesti ennen puoliaikaa, mutta lopulta rosterin koko ja pelikokemuksen puute kääntyi kotijoukkueen tappioksi. 

Joitain onnistumisia hyökkäyksellä oli mutta niitä olisi pitänyt olla enemmän ja peräkkäin. Vastakkain oli kaksi kovin eri tasoista joukkuetta joista voittajalla näkyi kokemus ja häviäjällä pelikokemuksen vähyys. Tulemme taas analysoimaan pelit ja sitä kautta löytämään virheet jotka korjaamalla parannamme omaa tekemistä, kertoo Crocodilesin päävalmentaja Kimmo Kuvaja ajatuksistaan pelistä. 

Roostersin tekemissä näkyi se että he olivat laittaneet isomman vaihteen päälle menneen ensimmäisen kierroksen tiukasta pelistä. Roostersin puolustuksen koordinaattorilla Heli Harjanteella oli hyvä fiilis voitosta:

– Haimme onnistumisia laajalle rintamalle viime kierroksen tiukan ottelun jälkeen. Vastustaja pelasi reilulla ja hyvällä asenteella loppuun asti lukemista huolimatta. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja uskon Crocodilesin kehittyvän kauden aikana pelikokemuksen kartuttua. Me jatkamme tästä työn tekemistä ja jokaiseen otteluun valmistaudumme samalla rutiinilla ja intensiteetillä

Ensiviikolla Roostersin vastustajaksi asettuu Oulu Northern Lights kun taas Crocodiles viettää huiliviikkoa.

 

Valkyries – Northern Lights 6–38

tilastot

Oulu Northern Lights ratkaisi lauantaisen ottelun Valkyriesia vastaan heti ensimmäisellä neljänneksellä. Laura Haapaniemen paluu pelikentille ei olisi paremmin voinut sujua, sillä Northern Lightsin kolmesta ensimmäisestä hyökkäysvuorosta kaksi päättyi Haapaniemen touchdowniin Tiina Ylikorkalan heitoista.

Kun vielä Anna-Reetta Juntunen katkaisi Valkyriesin heiton ja palautti sitä 58 jaardia maaliin asti ja kun Northern Lights onnistui jokaisen kolmen touchdownin jälkeen tekemään kahden pisteen lisäpisteen, oli tilanne ensimmäisen neljänneksen jälkeen oululaisille murskaavasti 0–24.

Toisella neljänneksellä Ylikorkala jatkoi tehokkaana heittohyökkäyksen johdossa ja lyösi touchdown-heitollaan tällä kertaa Oona Kivelän. Lisäpistepelin onnistuttua jälleen kerran, kasvoi Northern Lightsin johto jo 32 pisteeseen.

Ennen puoliaikaa Valkyriesin ykköshyökkääjä Daria Briukhovetskaia halkaisi kentän 50-jaardisella juoksulla ja kavensi puoliaikatilanteeksi 6–32.

Toisella puoliajalla nähtiin ainoastaan yksi pistesuoritus. Juntunen teki Yli-korkalan heitosta loppulukemat 6–38.

Yli-Korkala pelasi pelinrakentajana loistavan ottelun heittäen neljä touchdownia ja yhteensä 233 jaardia. Haapaniemi, Juntunen ja Kivelä olivat joukkueen kärkikoppaajat. Minna Moisanen ja Satu Roiha juoksivat kumpikin kaksi kahden pisteen lisäpistettä. Puolustuksen puolella ykkösnimi oli Roiha, joka keräsi 13,5 taklausta, aiheutti yhden pallon rähmäyksen ja otti kaksi syötönkatkoa. Yhteensä Northern Lights riisti pallon Valkyriesilta seitsemän kertaa.

Valkyriesin Briukhovetskaia kantoi ottelussa palloa yhteensä 178 jaardia keräten yli puolet joukkueensa etenemästä matkasta.

 

Tulevana viikonloppuna luvassa on jälleen kaksi ottelua - molemmat Helsingissä. Lauantaina Helsinki Wolverines pelaa Brahen kentällä Valkyriesia vastaan. Sunnuntaina Velodromilla kohtaavat Roosters ja Northern Lights.

 

3. viikko 27.05.–28.05.
27.05.kello 17:00 Brahen kenttä, Helsinki
 Wolverines  -  Pietari Valkyries  
28.05.kello 13:00 Velodromi, Helsinki
 

Roosters  -  Northern Lights

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Roosters2209215774
Wolverines1105612442
Northern Lights110386322
Pietari Valkyries2021450-360
Crocodiles20219136-1170