Jerrel Jones palaa Jaguaareihin

27.5.2017


Puolustuksen takakentälle jyväskyläläiset hankkivat Donovan Walkerin

Jyväskylän Jaguaareista on läpi koko kevään kuultu siirtouutisia. Pelinrakentajaa joukkueeseen ei silti ole nimetty ja yhdysvaltalaisvahvistuksien nimiäkään ei ole julkaistu. Nyt tämä mysteeri kuitenkin aukeaa, sillä Jaguaarit kertoo tehneensä sopimukset hyökkäykseen Jerell Jonesin ja puolustukseen Donovan Walkerin kanssa. Jaguaarit kertoo, että Jonesilla on ollut joukkueen rakentamisessa suuri rooli.

Walker ei vielä kahteen ensimmäiseen otteluun ehdi, joten alkukaudesta Jaguaari-puolustusta vahvistaa Mike Velez.

 

Jerell Jonesilla takanaan kolme huikeaa kautta I-divisioonaa

Jerell Jones on ollut yksi I-divisioonan parhaita hyökkääjiä viimeisen kolmen vuoden ajan. Vuonna 2014 Jonesin oli ensin määrä mennä Porvoon Butchersiin, mutta aikataulut eivät sopineet yksiin teurastajien kanssa. Jones etsi tämän jälkeen toista seuraa, joka ottaisi hänet mukaan vielä kesken kauden ja päätyi Vaahteraliigaputoamisesta toipuvaan Jaguaarilaumaan.

Jälki oli hurjaa. Viidessä pelaamassaan ottelussa pienikokoinen, mutta äärimmäisen vikkelä ja nopea Jones kirjautti 1875 jaardia ja 25 touchdownia. JJ loukkasi kuitenkin nilkkaansa kauden viimeisessä runkosarjaottelussa, eikä kyennyt pelaamaan välierässä Vaasa Royalsia vastaan. Vaasalaiset marssivat näin helppoon voittoon Jaguaarien yli.

Syksyllä 2015 Jones siirtyi Hämeenlinnaan, koska katsoi Huskiesilla olevan paremmat edellytykset voittaa Spagettimalja. Tilastoissa jälki oli edelleen hurjaa (1819 jaardia), mutta kausi päättyi kakkossijaan.

Kaudelle 2016 JJ siirtyi Helsinki Wolverinesiin. Ahmojen heittopainotteisessa hyökkäyksessä hän ei pelannut aivan yhtä suuressa roolissa, kuin kahtena edellisenä kautena, mutta oli joka kerta pallon saadessaan huikea. Kausi päättyi hänen osaltaan kuitenkin jälleen katkeraan finaalitappioon.

Kaudella 2017 Jerell Jonesilla on Jaguaarien tiedotteen mukaan mielessään vain yksi tavoite: Spagettimaljan voittaminen.

– Kun Jaguaarit pyysi Jonesia riveihinsä, hän ei puhunut omasta palkastaan, vaan kysyi kuinka paljon voimme vahvistaa joukkuetta, Jaguaarien päävalmentaja Mikko Sammal kertoo. – Kerroimme oman suunnitelmamme, mutta Jones ehdotti, että hän hoitaa itse omat kulunsa, ja niihin varattu summa käytetään muihin vahvistuksiin.

– Hän myös värväsi meille itse kaikki muut kesän ulkomaalaisvahvistuksemme.Walker on kovaluinen takapuolustaja


NCAA Division I Football Championship Subdivision (FCS) tasolla Rhode Islandin yliopistossa takapuolustajana pelannut Donovan Walker liittyy Jaguaarien miehistöön kahden ensimmäisen ottelun jälkeen.

Seniorivuotenaan 2014-2015 Walker kirjautti Ramsin riveissä huikeat
100 taklausta ja viisi pallonriistoa.

– Walker on takapuolustaja, jonka vahvuudet ovat etenkin juoksua vastaan puolustamisessa, Sammal kertoo. – Hän iskee todella lujaa, joten vastustajien laitahyökkääjillä ei tule olemaan kivaa juosta hänen alueelleen. Pommeja siis tulee.

Walker on Jaguaarien mukana siis vasta kauden kolmannessa ottelussa. Säännöt sallivat kuitenkin kahden amerikkalaispelaajan osallistumisen otteluun. Kahden ensimmäisen matsin ajan Jaguaarien puolustuksessa nähdään puoliammattilaissarjassa New Yorkissa pelaava Mike Velez.