I-divisioona käynnistyy sunnuntaina

2.6.2017


Wolverines ja Steelers kohtaavat Helsingissä - Jaguaarit ja Indians Jyväskylässä

Spagettimaljan metsästys käynnistyy sunnuntaina, kun viiden joukkueen kesken pelattava miesten I-divisioona alkaa. Sarjasta on lupa odottaa mielenkiintoista, tasaista ja yllätyksellistä.

Vuosi sitten runkosarjan voittajaksi pelannut Helsinki Wolverines on Robert ja Cedric Johnsonin sekä Vincent Pervisin ja Antonio Harrisin tähdittämänä Ahma-kopla on monen papereissa suurin ennakkosuosikki. Johnsonien lisäksi myös Janne Lehtinen, Niko Kantonen sekä Andre Dahlman ovat mielenkiitoisia nimiä hyökkäyksen puolella. Harrisin lisäksi myös Eero Hulkkosen nimi kannattaa puolustuksesta huomioida sarjan alusta alkaen.

Vähintään yhtä suureksi voittajakandidaatiksi on noussut Savon jenkkifutisylpeys Kuopio Steelers. Vuosi sitten kotimaisin voimin sarjaan ponnistanut Steelers marssittaa nyt kentälle muun muassa pelinrakentaja Seth Petersin ja takamies Justin Bellin sekä monitoimimies Charles Wortin. Mikko Aspinen siirtyy puolustuksesta hyökkäyksen puolelle ja lisäksi hyökkäyksestä erottuvat Petersin heitoista Tino Ndongo ja muut nuoret, lahjakkaat laitahyökkääjät.

Jyväskylä Jaguaarit on kauden arvoituksellisin joukkue. Vasta kauden alla Jaguaarit nimesi joukkueensa pelinrakentajaksi Jerell Jonesin, mutta samalla paljastui että Jones onkin ollut rakentamassa Jaguaarien joukkuetta läpi talven. Jaguaareissa pelaa kauden aikana lukuisia brittejä ja espanjalaisia pelaajia sekä Jonesin lisäksi takamies Donovan Walker.

Kouvola Indians on vahvistanut talven aikana niin hyökkäystään kuin puolustustaan. Pelinrakentaja Myles Gates, laitahyökkääjä Chris Green ja keskushyökkääjä Ilkka Jämsä ovat uusia vahvistuksia hyökkäyksen puolella. Puolustuksen johtaja on puolestaan tukimies Chris Little. Mielenkiintoinen nimi on myös australialais-englantilainen potkaisija Peter Smith.

Sarjanousija East City Giants omaa I-divisioonan joukkueista komeimman historian ja pyrkii nyt pelinrakentaja-päävalmentaja Jabari Harrisin johdolla rakentamaan uutta tulemista kirkkaimpaan kärkeen. Puolalainen laitahyökkääjä Andy Misuro, tanskalainen tukimies Patrick Tambour sekä kokenut brittisafety/-tukimies Xavier André ja maajoukkuetukimies Joonas Luokkakallio ovat seuraamisen arvoisia uusia nimiä jättiläisleirissä.

 

Avausottelut pelataan sunnuntaina, jolloin Wolverines ja Steelers kohtaavat Brahen kentällä Helsingissä. Jaguaarit isännöi puolestaan Indiansia Viitaniemellä Jyväskylässä:

 

SU 04.06.2017 | 14:00 | Brahen kenttä, Helsinki:

Wolverines – Steelers

Wolverines-ennakko: https://helsinkiwolverines.com/tavoitteena-spagettimalja/

 

SU 04.06.2017 | 17:00 | Viitaniemen kenttä, Jyväskylä:

Jaguaarit – Indians

Jaguaarit-ennakko: http://www.jaguaarit.com/kotiavaus-su-4-6-viitaniemessa/