SAJL tekniikkaleiri XV

22.6.2017

Pajulahden maisemissa harjoiteltiin futista, saatiin uusia kavereita ja pidettiin hauskaa.

Pajulahden Olympiakeskuksessa harrastettiin jenkkipalloa kolmen päivän ajan SAJL:n tekniikkaleirillä 19.-21.6. 2017. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari näytti +21 leirin aloituspäivänä.

Kaikki kesäleirit eivät vedä osallistujia mm. Pajulahteen kaavaillut maajoukkuekoripalloilija Jamar Wilsonin ja lahtelaisräppäri Brädin koripalloleiri sekä salibandytähti Peter Kotilaisen salibandyleiri peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. SAJL tekniikkaleirillä sen sijaan oli mukana 61 nuorta, joista kolme oli tyttö.

Kouvola Indiansin potkaisija Peter Smith oli yksi leirivalmentajista. Hänen ansiostaan leirillä harjoiteltiin potkutaitoja aikaisempaa enemmän. Smith on pelannut niin USA:n yliopistosarjoissa kuin Arena-liigassa. Tampereen Saintsista mukana oli jenkkivahvistustrio Raleigh Yeldell, Tony Ballon ja Elliot Jeffcoat sekä U15 kehitysjoukkueen valmentaja Toni Uusitalo. Miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen oli toteuttamassa monipuolista lajiharjoittelun kolmelle päivälle.

Hyökkäys-, puolustus ja erikoispelitaitoihin keskittyneet leiripäivät sisälsivät kahdet harjoitukset ja luennon luokkahuoneessa. Maantai-iltana leiriläiset seurasivat silmät tarkkana Vaahtereliigan huippuottelua Huskies-Roosters, jonka leiriläisille analysoi maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen. Tiistai-illan luennolla Henri Kurki kertoi U15 ikäluokan eri leirityksistä kehitysmaajoukkueessa, uusista yläkoululeireistä sekä tulevasta Orlandon Pop Warner -turnauksesta. Jyrki Lempinen puolestaan avasi pelaamisen ja opiskelun mahdollisuuksia USA:ssa vaihto-oppilasvuoden tai yliopisto-opiskelujen muodossa.

Tekniikkaleirin harjoitusvälineistöön oli lisätty taklausdonitseja, joita käytettiin monipuolisesti. Näiden apuvälineiden avulla treeneihin saatiin lisää turvallisuutta ja myös tehoja, kun iskut voitiin osassa harjoituksia kohdistaa suoraan tyynyihin.

Pelaajien fyysinen testaus perinteisesti kasva urheilijaksi -ominaisuustestien muodossa: 5-loikka kahden askeleen juoksuvauhdilla, 50 m juoksu, kuntopallonheitto alhaalta eteen, haaraistunnassa eteentaivutus, lapakääntö, kestävyyssukkulajuoksu sekä uutena testinä sisupunnerrus.

3-4 kertaa päivässä buffet-pöydässä tapahtunut ruokailu varmisti energian saannin. Palautumista edisti parhaiten illalla tapahtunut saunominen ja pulahdus 15-asteiseen järviveteen. Ensimmäisen aurinkopäivän jälkeen keli sateiseksi ja osan leiriläisistä odottama kiipeilysessio Seikkailupuistossa jouduttiin perumaan. Sen sijaan innostuneimmat viettivät liikunnallisia hetkiä voimistelu- ja kuntosalissa.

Viimeisenä päivänä oli odotettu vuorossa 5 vs 5 lippupallopelaaminen nuoremmilla ikäluokilla sekä varusteet päällä tapahtunut vanhempien pelaajien 11 vs 11 peliosuus. Lisäksi kilpailtiin hike-punt-pass -taitokisa neljässä eri ikäryhmässä, joissa voittajiksi selviytyivät :

65 m Nooa Kurki, Helsinki East City Giants
67m Gustav Wahlstein, Helsinki Roosters
74m Aleksi Huhtinen, Helsinki Roosters
79m Tommy Nylund, Vantaa TAFT  

Taitokisan SM-kisat järjestetään 2.9.2017 Helsingin Velodromilla U9, U11, U13 ja U15 ikäluokissa.

Loppuhilpeys on aina katossa kun ulkomaiset leirivalmentajat jakavat leiritodistukset ja kuuluttavat enemmän ja vähemmän sujuvasti leiriläisten nimet.