Naisten maajoukkue valmiina MM-kisoihin

22.6.2017


Naisten maajoukkue on saanut valmistavan leirin päätökseen ja on valmiina lauantaina alkaviin MM-kisoihin.

Suomen naisten maajoukkue on päättänyt valmistavan leirinsä ja on valmiina Kanadan Langleyssa pelattaviin MM-kisoihin. Joukkue aloitti matkan Suomesta kisapaikalle varhain maanantaiaamuna ja saapui reilun 20 tunnin matkustamisen jälkeen Kanadaan Langleyyn maanantai-iltana kello kuuden jälkeen (paikallista aikaa). Joukkue harjoitteli tiistain ja keskiviikon kahdesti päivässä hioen kuvioitaan harjoitusten lisäksi harjoituksissa kuvattuja videoita tutkien. Joukkueen kisamatkan leirivaihe saatiin päätökseen torstaiaamun harjoituksen päätteeksi.

Leirin jälkeen naisten maajoukkueen päävalmentaja Mika Eloranta on tyytyväinen näkemäänsä:

- Ensimmäisissä treeneissä tiistaiaamuna pelaajilla oli luonnollisesti vielä matkan sekä 10 tunnin aikaeron aiheuttamaa rasitusta kropassa eikä keskittyminen ollut parhaimmillaan, mutta sen jälkeen tekeminen on ollut noususuuntaista ja koko ajan parempaa. Leirin tavoitteena oli hioa omaa tekemistä vielä paremmaksi, tehdä aiempaa enemmän pelitilannevalmistautumista, laittaa muutamia uusia kuvioita sisään sekä erikoispelien harjoitteleminen ja näissä on onnistuttu hyvin.

­­

Harjoitusleirillä on alkanut myös henkinen valmistautuminen otteluihin.  Suomi saa kisojen ensimmäisessä ottelussa vastaansa EM-kisojen finaalista tutun vastustajan, Iso-Britannian. Peli vaikuttaa suuresti siihen miten Suomella on kisoissa mahdollisuus päästä tavoitteeseensa eli sijoittua mitaleille. Voitolla Iso-Britanniasta Suomi saa seuraavalla kierroksella vastaansa Kanadan, kun taas tappio Iso-Britanniaa vastaan tarkoittaisi seuraavaan peliin vastustajaksi Yhdysvaltoja, joka on voittanut kaksissa edellisissä MM-kisoissa maailmanmestaruuden näytöstyyliin.

- Leiripäivien ohjelma oli tarkasti suunniteltu ja leirillä on koko ajan siirrytty oman tekemisen hiomisesta kohti Iso-Britannia -peliin valmistautumista. Leirin viimeisissä harjoituksissa on myös käytetty ns. scouttivastusta, eli joko hyökkäys tai puolustus on pelannut tavalla, jolla Iso-Britannia on aiemmissa peleissään (EM-kisoissa ja viime syksyn ystävyysottelussa Espanjaa vastaan) pelannut ja näin olemme voineet ikäänkuin harjoitella Iso-Britanniaa vastaan. Tämä antaa meille lisää suoritusvarmuutta ja itseluottamusta ensimmäiseen otteluun, Eloranta jatkaa.

- Tunnelma on alkanut jo selvästi tiivistymään ja pelaajat on erittäin hyvin fokusoituneita tilanteeseen. Joukkueessa on hyvä ja jopa odottava tunnelma, joukkue on selkeästi valmis aloittamaan kisat.

Torstaina joukkue lähtee viimeisen leiriharjoituksen jälkeen viettämään ansaittua vapaa-aikaa Vancouveriin. Valmistautuminen Iso-Britannia -otteluun jatkuu vielä perjantaina yhden harjoituksen merkeissä ennen lauantain ottelua. Suomi kohtaa Iso-Britannian MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa siis lauantaina 24.6. Klo 21.30 Suomen aikaa. Kisojen kaikki ottelut tullaan lähettämään suorina nettilähetyksinä ja linkki tähän lähetykseen julkistetaan lähempänä ottelua.

Kisojen nettisivuihin pääset tutustumaan täällä: Naisten MM-kisojen www-sivut