Suomi 35 – 0 –voittoon Australiasta

1.7.2017
Naisten maajoukkue voitti Australian 35 - 0 ja saavutti 5. sijan naisten MM-kisoissa.

Naisten maajoukkue päätti Kanadan Langleyssa pelatut MM-kisat sijoitusottelulla Australiaa vastaan. Ennen ottelua molemmilla joukkueilla oli kisoissa takanaan kaksi tappiota ja joukkueet pelasivat turnauksen viidennestä sijasta. Ottelu päättyi Suomen 35 – 0 –voittoon.

Ottelun alussa molempien joukkueiden hyökkäysvuorot lähtivät liikkeelle tahmeasti, eikä etenemistä juuri tapahtunut. Australia jopa rähmäsi pallon ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan ja pallo siirtyi Suomelle noin 30 jaardin päässä maalista, mutta tästäkään Suomi ei saanut pistesuoritusta aikaiseksi.

Ensimmäisen neljänneksen loppupuolella Suomi raivasi Maija Turpeisen johdolla itsensä lähelle maalia ja viimeisellä 4. yrityksellä pelinrakentaja Pia Kososen heitto löysi maalialueelta Laura Pulkkisen. Sanni Seppälän onnistuessa lisäpistepotkussa Suomi johtoon 7 – 0 ja ottelu toiselle neljännekselle.

Seuraavaa pistesuoritusta odotettiin aivan toisen neljänneksen loppuun. Suomi oli hyökkäämässä noin 20 jaardin päässä maalialueesta, kun Australian takakenttä otti syötönkatkon ja joukkue pääsi hyökkäämään omalta neljän jaardin linjalta. Suomen puolustuksesta tukimies Elina Kero ei halunnut hukata kenttäasetelmia, vaan otti Australian pelinrakentajan heitosta syötönkatkon ja juoksi pallon maaliin. Sanni Seppälän lisäpistepotku upposi jälleen kerran haarukkaan ja samalla toisen neljänneksen päätyttyä Suomi siirtyi puoliajalle 14 – 0 –johdossa.

Toisella puoliajalla australialaisten hyökkäys näytti ajoittain hyvältä, mutta Suomen puolustus pysyi kerta toisensa jälkeen tiukkana. Suomi taas jatkoi pistetehtailua heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, kun Laura Pulkkinen juoksi pelin toisen TD:nsä 15 jaardin linjalta taklaajista huolimatta. Tämän jälkeen Suomi lisäsi pistetiliään vielä kahdella maalilla kun Laura Pulkkinen onnistui tekemään ottelussa vielä kolmannen TD:n ja pelinrakentaja Pia Kosonen juoksi itse yhden.

Pelin jälkeen Australian päävalmentaja Jen Welter antoi tunnustusta niin Suomelle kuin omalle joukkueelleenkin:

- Tiesimme jo ennakkoon, että peli tulee olemaan kova, niin kuin se sitten olikin. Meidän joukkueemme on nuori ja nuori joukkue ei aina toivu momentumien hukkaamisesta. Pelasimme kisoissa paremmin kuin osasimme itsekään odottaa, mutta hattu päästä Suomelle, he pelasivat erittäin hyvän pelin ja ansaitsivat voiton.

Suomen joukkue onnistui tänään kokonaisvaltaisesti, puolustus ei päästänyt pisteitä ja teki yhden maaleista ja hyökkäys onnistui niin juoksu- kuin heittopeleissäkin:

- Meidänkin piti tehdä tänään kovasti töitä, kiitos kovan vastuksen. Sekä puolustus että hyökkäys, erityisesti molemmat linjat tekivät tänään todella hienoa työtä. Puolustuksessa emme antaneet isoja pelejä. Olen kaikista pelaajista erittäin ylpeä, totesi puolestaan Suomen päävalmentaja Mika Eloranta.

Suomen joukkueen materiaalin laajuudesta kertoo jotain se, että otteluihin löytyy aina uusia ratkaisijoita:

- Menetimme ykköspelinrakentajan USA-pelin jälkeen ja Pia Kosonen pääsi aloittamaan kovaan paikkaan ja hän pelasi hyvin. Laura taas karsiutui alunperin joukkueesta, mutta pääsi mukaan toisen pelaajan loukkaantumisen takia ja sai tiedon siitä noin viikkoa ennen kisamatkan alkua. Laura on suoriutunut hienosti koko kisat ja tänään oli Lauran päivä, kertoi Eloranta.

Parhaaksi pelaajaksi valitulla Laura Pulkkinen oli erittäin tyytyväinen kisaviikkoonsa:

- Nämä ovat olleet ensimmäiset maaotteluni ja arvokisani ja sitten vielä valinta pelin arvokkaimmaksi pelaajaksi, tämä on unelmieni täyttymys.

 

MM-kisat jatkuvat vielä Iso-Britannian ja Meksikon välisellä pronssiottelulla sekä Yhdusvaltojen ja Kandan välisellä finaalilla. Suomen naisten maajoukkue palaa Suomeen sunnuntaina iltapäivällä, tämän jälkeen pelaajat palaavat seurajoukkueihinsa pelaamaan kansalliset sarjat. Syksyllä edessä on taas perinteinen Suomi – Ruotsi –ottelu.