"Meidän vahvuus on puolustus. Jokainen tietää vastuunsa."

6.7.2017


Pelinrakentaja Carola Lindholm (takana) valmistautumassa hyökkäyksen käynnistämiseen. Erityisesti Emilia Kemppi (6) ja Jaana Kekki (12) ovat olleet tehokkaita Indians-heittojen vastaanottajina.
Kuva: Marko Kekki
Pelinrakentaja Carola Lindholm (takana) valmistautumassa hyökkäyksen käynnistämiseen. Erityisesti Emilia Kemppi (6) ja Jaana Kekki (12) ovat olleet tehokkaita Indians-heittojen vastaanottajina. Kuva: Marko Kekki

Kouvola Indians voitti lippupallon naisten runkosarjan ja lähtee ennakkosuosikkina sunnuntaina pelattavaan TV-finaaliin

Ylen TV2-kanava ja Areena täyttyvät koko viikonlopun ajan Tamperella käytävän SM-viikon tapahtumista. Jenkkifutisjännäreiden juhlahetki koittaa sunnuntaina, kun lippupallon naisten Suomen mestaruus ratkaistaa TV-kameroiden edessä. Vastakkain finaalissa ovat Kouvola Indians ja Oulu Northern Lights.

Indians on sarjan hallitseva Suomen mestari, ja myös tänä vuonna kouvolalaiset ovat edenneet voitosta voittoon. Viimekausien aikana tiukimmat ottelut ovat tulleet juuri sunnuntaista vastustajaa, Northern Lightsia vastaan. Yhdeksi menestyksen avaintekijäksi Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm nostaa joukkueensa puolustuksen.

– Puolustus kokonaisuudessaan, Lindholm kehaisee. – Pelaajamme tietävät aluepuolustuksessa vastuunsa ja juuri puolustuksen ansiosta olemme onnistuneet kääntämään tiukat ottelut voitoiksi.

Erityisesti linebacker-paikalla puolustava Pauliina Nyyssönen on noussut Intiaani-joukosta esiin varmalla työskentelyllään.

– Paukku on etukentän luuta, kuvailee Lindholm kokenutta savolaisvahvistustaan. – Olipa kyseessä lyhyt heitto tai juoksupeli, niin hän lukee peliä hyvin ja puolustaa varmasti.

Samalla tavalla kuin aluepuolustuksessa myös hyökkäyksen osalta Indiansin menestys perustuu saumattomuuteen ja kokemukseen. Pelinrakentaja Carola Lindholm ja laitahyökkääjä Emilia Kemppi ovat nuoresta iästään huolimatta pelanneet samassa hyökkäyksessä jo vuodesta 2013 ja vuotta myöhemmin mukaan astui myös yksi hyökkäyksen syömähampaista, laitahyökkääjä Jaana Kekki. Sentteri Satu Sunisen valitettava loukkaantuminen puolestaan pitää yhden keskeisen Indians-hyökkääjän sivussa myös SM-viikon finaalista.

– Olemme pyrkineet hyökkäyksessämme nopeaan rytmiin. Käytämme ainoastaan muutamaa muodostelmaa, josta pelaamme samankaltaisia pelejä. Pelaajamme tuntevat toistensa liikkeet ja he pystyisivät heittämään pelejä vaikka silmät kiinni.

 

Northern Lightsin pelin ennustaminen vaikeaa

Lippupallossa heittopeli on juoksua huomattavasti yleisempää. Northern Lights on kuitenkin kauden aikana hyökännyt tasapainoisesti sekä juosten että heittäen. Lindholmin mukaan Indiansin suurin haaste on oululaisten hyökkäyksen yllätyksellisyys.

– Heidän hyökkäyksensä ei noudata suoraan kaavaa, vaan vastaan voi tulla mitä tahansa. Tämän vuoksi meidän pitää olla skarppina koko ajan. Jää nähtäväksi, juoksevatko he myös finaalissa yhtä paljon kuin runkosarjassa.

– Lisäksi Northern Lightsin puolustus on parantanut koko kauden ajan, joten näkisin että finaalissa myös heidän vahvuutensa on puolustuspelaaminen.

 

Suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Areenassa sunnuntaina

Tampereella kokoontuu torstaista alkaen yli 30 lajin edustajia ratkomaan Suomen mestaruuksia. Kaiken kaikkiaan mukana on lähes 3 000 urheilijaa. Lippupallon naisten SM-finaali pelataan Kaupin urheilupuistossa sunnuntaina kello 11.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa suorana lähetyksenä. Ottelun selostaa Simo Leinonen ja asiantuntijana toimii Paula Lehtinen.

– Tämä tapahtuma, tämä yksittäinenkin peli antaa jokaiselle seuralle mahdollisuuden parantaa harrastustoimintaa, mikäli seurat vain lippupalloon haluavat panostaa, Lindholm kannustaa seuroja. – Pelaajille tämä on hieno kokemus.

 

Katso tästä koko SM-viikon ohjelma:

https://www.sm-viikko.fi/yleinen/sm-viikko-valtaa-ylen-kanavat-katso-lahetysaikataulut-tasta/