I-divisioonassa pelataan perjantai-iltana "Stadin derby"

7.7.2017


Jabari Harris on kauden aikana heittänyt seitsemän touchdownia ja juossut viisi.
Kuva: Salla Lahti
Jabari Harris on kauden aikana heittänyt seitsemän touchdownia ja juossut viisi. Kuva: Salla Lahti

Giantsin Jabari Harris: "Wolverines on hyvä, todella hyvä. Mutta meillä on sydäntä taistella. Tuomme peliin parastamme."

Miesten I-divisioonan runkosarja saavuttaa viikonlopun aikana puolivälin. Helsinkiläiset Wolverines ja East City Giants ottavat kierrokseen varaslähdön jo perjantai-iltana, kun joukkueet iskevät yhteen Brahen kentällä perjantai-iltana. Kierroksen toinen ottelu pelataan lauantaina Kouvolassa, jossa pelaavat vastakkain Indians ja Kuopio Steelers.

Edellinen ”Stadin derby” on pelattu I-divisioonassa lähes viisi vuotta sitten, jolloin Helsinki 69ers päihitti Giantsin. Tälläkin kertaa East City Giants lähtee kamppailuun altavastaajana, vaikka sarjanousija onkin pelannut varsin pirteän alkukauden.

– Olen ylpeä kehityksestä, jota olemme saaneet luotua. Olemme pystyneet kilpailemaan tasavertaisesti I-divisioonassa, kommentoi ECG:n päävalmentaja-pelinrakentaja Jabari Harris. – Viimeviikon Steelers-tappiosta huolimatta olemme pelanneet hyvän alkukauden.

Harris kuitenkin muistuttaa, ettei Giants ole noussut I-divisioonaan pärjätäkseen vaan menestyäkseen.

– Pelaajillamme riittää vielä kasvettavaa, sillä moni on vasta ensimmäisen tai toisen kauden pelaaja. Meidän täytyy jaksaa oppia ja kehittyä sekä ennen kaikkea pystyä sopeutumaan I-divisioonan pelinopeuteen. Tämä on meille askel matkalla Vaahteraliigaan.

Hyökkäyksestään Harris nostaa esille erityisesti heittopelin ja puolustuksesta juoksun puolustamisen. Erityisesti Aleksi Hakonen, Ottopekka Leskinen ja Niko Bredbacka ovat olleet tehokkaita Harrisin heitoista. Juoksupuolustuksessa keskeinen torjuntakilpi on suomalais-tanskalais-brittiläinen tukimieskolmikko: Patrick Tambour, Joonas Luokkakallio ja Xavier André miehittävät taklaustilaston kärkisijat.

– Hyökkäyksessä Leskinen ja Stewart Keenan ovat olleet loistavia vahvistuksia meille. Ottopekka kannustaa ja opastaa nuorempia laitahyökkääjiämme samoin kuin Stewart tekee linjamiesten kanssa.

Perjantaina Harrisilla ja Itä-Helsingin Jättiläisillä on luvassa alkukauden kovin haaste, vakuuttavasti pelannut Wolverines. Robert Johnsonin luotsaamassa joukkueessa pelinrakentaja Janne Lehtinen on johtanut Ahmojen heittopeliä suorastaan maagisesti: kahdessa edellisessä ottelussa Lehtinen on heittänyt 16 touchdownia. Giantsilta testiin joutuvat siis erityisesti heittopuolustajat, joiden tehtävänä on pitää muun muassa Marcus Siiskonen, Vincent Pervis, Cedric Johnson ja Markus Haapajärvi kurissa.

Myös Harris näkee, että ottelun keskeinen haaste löytyy puolustuksista. Siinä, missä Giantsin täytyy pysäyttää Lehtisen heitot, on Wolverinesin saatava erityisesti Harrisin omat juoksut kuriin. Wolverinesin puolustuksessa Antonio Harris on varmasti isossa roolissa tässä missiossa. Heittopuolustuksessa kannattaa huomio kiinnittää Ahmoista erityisesti Veikko Kallioon.

– Toistaiseksi kukaan ei ole löytänyt pysäytyskeinoja coach Johnsonin Air raid –hyökkäykseen, Harris toteaa. – Hän on perfektionisti ja jenkkifutisguru. Olen varma, että heidän suunnitelmansa on nolata meidät kuten he ovat tehneet muille, mutta uskon että meillä on enemmän sydäntä. Me emme luovuta helpolla, me taistelemme.

Harris on uransa aikana pelannut kolmessa helsinkiläisseurassa 69ersissa, Roostersissa ja Giantsissa. Kaudella 2014 Porvoo Butchersin paidassa hän pelasi Vaahteraliigassa kaikkia muita helsinkiläisjoukkueita paitsi Giantsia vastaan. Helsinkiläisyydestä hän nostaa voimaa myös perjantai-illan otteluun.  

– Tämä on paikallistaistelu, rivalry, toteaa Harris tiukkana. – Me inhoamme kaikkea Wolverinesissa ja odotan, että miehistöni taistelee täydet neljä neljännestä perjantai-iltana. Totta kai tiedämme, että he ovat hyviä, todella hyviä. Mutta me tuomme tähän peliin parastamme.

 

5. viikko 08.07.–10.07.
07.07.kello 18.30 Brahen kenttä, Helsinki
 Wolverines  -  East City Giants  
08.07.kello 14.00 Kuusankosken urheilupuisto, Kouvola
 

Indians  -  Steelers

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines330174461286
Steelers32112475494
East City Giants32193105-124
Jaguaarit413102156-542
Indians30326137-1110