Indians jälleen lippupallon naisten Suomen mestariksi

9.7.2017


Jännitysnäytelmä ratkesi Jaana Kekin touchdowniin pelin viimeisellä yrityksellä

– Me olemme pelanneet yhdessä jo viiden vuoden ajan. Tiedämme, mihin kukakin juoksee.

Näin kommentoi Kouvola Indiansin pelinrakentaja Carola Lindholm tuoreeltaan finaalin ratkettua.

– Ja jos juoksemme väärin, niin Carola tietää, miten väärin me juoksemme, lisää laitahyökkääjä Jaana Kekki naurahtaen.

Indians oli juuri hetkeä aiemmin voittanut Oulu Northern Lightsin lippupallofinaalissa SM-viikolla Tampereella. Voitto oli tiukkaakin tiukempi, sillä Kekki teki Lindholmin heitosta ratkaisevat pisteet samaan aikaan, kun pelikello umpeutui. Loppulukemat kirjattiin numeroin 31–25 (18–0).

Kekki oli avainhahmo  myös ottelun alussa. Hyökkäyksessä hän teki ensin touchdownin juoksupelistä ja hetkeä myöhemmin Lindholmin heitosta. Tämän jälkeen Kekki katkaisi Northern Lights -heiton, ja tuokion kuluttua Emilia Kemppi teki heittopelistä tilanteeksi jo 18–0. Näissä lukemissa ensimmäinen puoliaika myös päättyi.

 

Eeva Nyberg nostaa Northern Lightsin tasoihin, mutta...

Northern Lights tuli tehokkaana toiselle puoliajalle. Pelinrakentaja Jasmin Ruotsalaisen heitoista erityisesti Eeva Nyberg otti palloja kiinni, ja Ruotsalainen myös onnistui välttämään kimppuun rynnänneitä Indians-puolustajia. Yksi oululaisten avainhahmoista oli myös nopeajalkainen Mari Saastamoinen, joka juoksi kiertopelillä Northern Lightsin kavennusosuman.

Indiansin hyökkäyksen tehokkuus laski toisen puoliajan alussa, kun taas Ruotsalainen heitti pallo tehokkaasti Nybergille, Mira Naukkariselle ja Jenni Pätsille. Nyberg teki nopeaan tahtiin kaksi touchdownia ja peli oli tasan 18–18, Tässä vaiheessa yksikään lisäpistepeli ei ollut onnistunut.

Joukkueiden henkinen vahvuus oli SM-viikon ja finaalin arvoinen. Menetetystä johdosta sisuuntuneena Indians-hyökkäys löysi jälleen punaisen langan. Ensin Kekki teki touchdownin ja perään Kemppi onnistui lisäpisteessä. Peli oli 25–18, kun ottelua oli vain vajaa puolitoista minuuttia jäljellä.

Nyt oli Northern Lightsin vuoro osoittaa sisukkuutensa. Oululaiset olivat ajoittain käyttäneet ottelussa kikkapeliä, jossa Ruotsalainen heittää pallon sivusuunnassa Tiina Ylikorkalalle, joka heittää edelleen pallon laitahyökkääjälle. Ratkaisuhetkillä tämä tuotti täydellisen tuloksen. Indians tiesi, että luvassa on pitkä heitto, mutta Nyberg onnistui puolustajien välistä koppaamaan pallon maalialueella. Kun vielä lisäpiste onnistui, peli oli jälleen tasan.

Ottelu huipentui Indiansin viimeiseen hyökkäysvuoroon. Viimeinen yritys lähti käyntiin, kun pelikellossa oli aikaa vain kaksi sekuntia. Lindholm heitti pallon lyhyenä laitaan, jossa Kekki otti pelivälineen kiinni. Kekki ehti juuri kurottaa pallon maalilinjan yli ennen kuin hänet liputettiin. Lisäpistettä ei tarvinnut pelata. Indians voitti mestaruuden 31–25.

Puolustuksen puolelta Indiansilta nousi esille erityisesti kokenut Pauliina Nyyssönen, joka onnistui pitämään Saastamoisen juoksut ja lyhyet kiinniotot kurissa varmoilla liputuksilla. Lisäksi Nyyssönen katkaisi yhden heiton.

 

Lippupallo, naisten SM-finaali:

Kouvola Indians – Oulu Northern Lights 31–25 (18–0)

 

Pisteet:

Indians: Jaana Kekki 24, Emilia Kemppi 7

Northern Lights: Eeva Nyberg 19, Mari Saastamoinen 6