Niko Nousiaisen kausi Sveitsissä päättyi finaalitappioon

10.7.2017


Linjamiehen kausi jatkuu I-divisioonassa Helsinki Wolverinesissa

Lauantaina pelattu Sveitsin pääsarjan National Liga A:n loppuottelu eli Swiss Bowl XXXII päättyi churilaisen Calanda Broncosin voittojuhliin lukemin 42–6. Finaalivastustaja Basel Gladiatorsin paidassa Broncosin ylivoimaa todisti myös linjapuolustaja Niko Nousiainen.

Ottelu sujui alusta alkaen Broncosin suunnitelman mukaan. Kotijoukkue eteni tasaisesti ja lisäsi johtoaan osuman kerrallaan samalla, kun Gladiatorsin hyökkäys oli pinteessä Broncosin puolustuksen edessä. Baselilaisten puolustus joutui toistuvasti puolustamaan lyhyitä kenttäasemia ja vietti kentällä runsaasti aikaa.

Nousiainen piti osaltaan huolen siitä, ettei Broncos päässyt keskeltä etenemään. 

– Ottelun ratkaisu oli ehdottomasti se, ettemme saaneet hyökkäyksessä mitään aikaiseksi, Nousiainen harmitteli.

Broncosin pelinrakentaja Adrian Sünderhauf ja keskushyökkääjä Clark Evans nostivat kotijoukkueen selvään johtoon jo avauspuoliajalla. Peli oli päätösneljänneksellä 42–0, kunnes Gladiators kavensi kuudella pisteellä Pablo Scharowskin touchdownilla.

Tappiosta huolimatta Nousiainen näkee ensimmäisessä ulkomaan kaudessaan paljon positiivisia seikkoja.

– Kausi ulkomailla oli kasvattava kokemus, ja oli hienoa päästä pelaamaan noinkin hyvää joukkuetta vastaan finaalissa kuin Calanda.

Vaikka Baselin kausi päättyi, on Nousiaisella vielä runsaasti virtaa jatkaa omaa kauttaan Suomessa. I-divisioonan sarjakärjessä oleva Helsinki Wolverines saa Nousiaisen muodossa lisävahvistuksen puolustuksen linjaan.

– Hyvillä mielin tulen takaisin Suomeen, Nousiainen toteaa tyytyväisenä. – Meillä on mahdollisuus saavuttaa mestaruus - kovia pelejä tiedossa siis.