Koordinaattori Kniivilä: "Juoksemme aluksi suoraan kohti!"

11.7.2017


Suomella on monipuolinen ja kyvykäs hyökkäys keskiviikkona alkavissa EM-kisoissa.

Euroopan mestaruuskilpailut alkavat Kööpenhaminassa, Tanskassa keskiviikkona. Suomen aikaa kello 13 käynnistyvässä avausottelussa Suomi kohtaa isäntämaa Tanskan - maan jonka Suomi voitti syksyllä 2016 PM-kisoissa 56–14.

Hyökkäyksen koordinaattori Atte Kniivilä on saanut iskostaa pelikirjaa tiiviisti viimeviikkoisten leirien aikana ja huokuu tyytyväisyyttä kisojen alla.

– Itselläni on erittäin hyvä tunne. Me tiedämme, mitä haluamme kentällä tehdä ja osaamme sen toteuttaa.

Millä pelillä Suomi aloittaa Tanskaa vastaan?

– Aikanaan, kun olin Vaahteraliigassa hyökkäyksen koordinaattori, oli tapanani aloittaa lyhyellä kepit- eli sticks-heittopelillä. Nyt minulla on kuitenkin sellainen tunne, että menemme suoraan päin.

"Suoraan päin" kuulostaa hyvältä periaatteelta etenkin, kun Kniivilä nostaa Suomen hyökkäyksen suurimmaksi vahvuudeksi hyökkäyksen linjan. Muun muassa Juuso Voutilainen ja Tuomas Hvitfelt ovat pelaajia, joiden otteita linjapelissä kannattaa seurata.

– Meillä on linja, joka pystyy tarjoamaan pelinrakentajalle aikaa ja jyräämään pallonkantajille tilaa. Ja kun linja toimii, on muillakin pelipaikoilla helppo onnistua.

Pelinrakentajina Suomella on käytössään Viljami Rautavirta ja Risto Raukko. Kniivilän mukaan aloittavan pelinrakentajan paikkaa ei ole vielä jaettu.

– Teemme valinnan vasta ennen Tanska-ottelua.

Myös keskuhyökkääjiä Suomella on käytössä kokonainen komitea, joista kaikki pystyvät laadukkaaseen juoksupeliin. Tämä onkin fyysiselle pelipaikalle suotavaa etenkin tiiviissä turnauksessa. Eemeli Valkamo, Santeri Valpas, Markus Hyytinen, Onni Soininen ja Leonardo Lundberg muodostavat pätevän viisikon, josta Kniivilä peluuttaa tarvittaessa myös kahden keskushyökkääjän muodostelmia.

Yhden seuraamisen arvoisen pelaajan koordinaattori nostaa esille laitahyökkääjäosastolta.

– Waltteri Kinnunen pelaa loistavalla asenteella. Hän on sisempi eli niin sanottu slot-laitahyökkääjä, joka tekee seitsemän askeleen matkalla toistakymmentä harhautusta ja ottaa pallot varmasti kiinni.

Keskiviikkona kello 13.00 alkaen Suomi kohtaa Tanskan. Tuolloin myös nähdään, juokseeko Suomi suoraan kohti vai löytyykö Kniivilän pelikirjasta jotakin yllättävää heti ottelun alkuun. Vastustajaa Kniivilä ei ole murehtinut, hän luottaa pelaajiinsa - erityisesti linjaan.

– Meillä on tiedossa viime syksyltä, mitä vastaan tulee. Pelaamme juoksupeleissä paljon zone-blokkeja, joten ei oikeastaan ole väliä, miten vastustaja eteen ryhmittyy. Meidän linja kyllä osaa heidät tieltään raivata.

Avausottelua, kuten muitakin kisojen pelejä, voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa http://zibrasport.dk/daff/live/.

 

Nuorten EM-kisat, Kööpenhamina, Tanska:

KE 12.07.2017 | 13:00 | Gentofte, Kööpenhamina:

Tanska–Suomi

 

TO 13.07.2017 | 16:00 | Gentofte, Kööpenhamina:

Suomi–Ruotsi

 

PE 14.07.2017 | 19:00 | Gentofte, Kööpenhamina:

Ruotsi–Tanska

 

Jokainen ottelu on katsottavissa live-streamina osoitteessa http://zibrasport.dk/daff/live/

 

Katso myös:

Päävalmentaja Tero Virtanen: ”Me olemme valmiita!”