Birgit Schwenk ja Tiina Salo vahvistavat Crocodilesia

13.7.2017


Birgit Schwenk on pelannut Saksan paidassa kaksissa MM-kisoissa, muun muassa Vantaalla 2013.
Kuva: Crocodiles naiset
Birgit Schwenk on pelannut Saksan paidassa kaksissa MM-kisoissa, muun muassa Vantaalla 2013. Kuva: Crocodiles naiset
Myös Tiina Salo pelasi MM-kisoissa vuonna 2013 ja johti pelinrakentajana tuolloin Suomen MM-pronssiin. Nyt Salo ei kuitenkaan palaa pelikentille pelinrakentajaksi.
Kuva: SAJL
Myös Tiina Salo pelasi MM-kisoissa vuonna 2013 ja johti pelinrakentajana tuolloin Suomen MM-pronssiin. Nyt Salo ei kuitenkaan palaa pelikentille pelinrakentajaksi. Kuva: SAJL

Naisten Vaahteraliiga jatkuu viikonloppuna lähes kuukauden mittaisen MM-kisatauon jälkeen

Menneen MM-kisatauon aikana Crocodiles naisten joukkue on vahvistunut jo tiedossa olleen ranskalaisen Sophie Hamonin lisäksi kahdella pelaajalla. Crocodiles naiset ovat tehneet sopimuksen 35-vuotiaan saksalaisen OL/DL Birgit Schwenkin kanssa ja lisäksi comebackin joukkueeseen tekee perustajajäsen Tiina Salo, joka nähdään loppukautena DB/WR -pelipaikoilla. 

Birgit on maailmalla hyvin tunnettu pelaaja jonka puolesta puhuu vankka kokemus, sillä tämä on hänen 10. kautensa. Hän on pelannut vuoteen 2016 saakka Saksassa niin seuratasolla kuin maajoukkueessa, ja vuonna 2017 aloittanut import-pelaajana Ranskassa Le Géant Feminine Straßburgissa, josta sattumusten sarja Seinäjoelle sai myös alkunsa.

– Pelasimme Ranskan joukkueeni kanssa Paris Dragonsia vastaan, jossa Sylvie Aibeche ja Sara-Maaria Lehtonen pelasivat. Sylvieen olen tutustunut jo aiemmin Euroopan mestaruuskisoissa Espanjassa, mutta Saran kanssa juttelimme kahden sarjapelin jälkeen. Jossain kohtaa Sara esitti kysymyksen: ”Mitä aiot tehdä kesällä? Tulisitko pelaamaan Suomeen?”. Olin juuri irtisanoutunut aiemmasta työstäni ja kesä näytti tyhjältä. Pienen harkinnan jälkeen päätin ottaa uuden haasteen vastaan! kertoo Birgit.

Hauska yhteensattuma on myös se, että tammikuussa Orlandossa järjestetyissä Womens World Gameseissa Birgit oli hakemassa uutta perspektiiviä linjapelaamiseensa runningback-ryhmässä, jossa oli myös Crocodilesista edustettuna Johanna Päkkilä ja Tytti Niemi.

Käsityksensä Suomen jenkkifutiksesta Birgit on saanut arvokisojen kautta, joissa hän on pelannut Saksan maajoukkueessa Suomea vastaan MM-kisoissa 2010 ja 2013. Suomen pelaajista Birgitillä on kuva hyvin valmennettuina ja kurinalaisina. 

Pelaajana Birgit sanoo olevansa hyvä joukkuepelaaja. Hän osaa ottaa tarvittaessa johtaja-aseman ja kokee tunnistavansa hyvin joukkuekavereidensa tunnetilat ja milloin tilanne täytyy ottaa niiden osalta haltuun. Halu auttaa toisia pelaajia ja joukkuetta on isossa asemassa. Odotukset kaudelle ovat hillityt mutta määrätietoiset.

– Menestys ei merkitse enää minulle niin paljoa, sillä teen tätä puhtaasti saadakseni pelata jenkkifutista. Uskon kuitenkin, että jos saamme joukkueena koottua itsemme ja teemme paljon töitä, voimme menestyä vielä loppukautena. Odotan voittoja ja toivon että voisimme jopa saavuttaa semifinaalipaikan.

 

Salo laitahyökkääjäksi ja takapuolustajaksi

Tiina Salon paluu pelikentille sai myös alkunsa juuri oikealla hetkellä ilmaan heitetyllä kysymyksellä, jonka esitti joukkueen pelinrakentaja Sylvie Aibeche.

– Kipinä pelaamiseen on kytenyt koko ajan ja nyt, kun talo- ja pihahommat alkaa antaa aikaa muunkin tekemiseen, niin aika oli kypsä comebackiin. Loppukauden odotuksina on totta kai voittoja. Joukkueen lukuisat rookiet ovat nyt puolikkaan kauden kokeneempia ja imevät oppia itseensä kuin sienet, joten odotan heiltä kovaa taistelua ja entisestään tasonnostoa loppukauden aikana.

– Hyökkäyksessä on tehty paljon hommia heittopelin parantamiseksi, joten odotan runsaasti pinnoja myös ilmoja pitkin. Puolustuksen takakentällä oli alkukaudesta jonkin verran ongelmia ja vastustajat pääsivät välillä turhan helpolla pinnoihin käsiksi. Toivon tuovani sille puolelle kokemusta ja aggressiivisuutta, jonka toivon tarttuvan myös nuorempiin ja uudempiin pelaajiin. Näillä eväillä haastamme joukkueen kuin joukkueen, joten odotuksissa on nousujohteinen loppukausi.

Crocodilesin kausi jatkuu sunnuntaina Helsingissä, kun joukkue matkustaa Helsinki Wolverinesin vieraaksi. Peli alkaa Brahen kentällä klo 15:00.

(lähde: Crocodiles)

 

Naisten Vaahteraliiga, 6. peliviikko:

15.07.kello 14:00 Velodromi, Helsinki
 Pietari Valkyries  -  Roosters  
16.07.kello 15:00 Brahen kenttä, Helsinki
 Wolverines  -  Crocodiles
 

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Roosters440168181508
Wolverines42211376374
Pietari Valkyries4229070204
Northern Lights4226286-244
Crocodiles40419202-1830