Steelers murskasi kotikentällään Wolverinesin: tulos 69–27

17.7.2017


Jaguaarit tarrasi kiinni pudotuspelipaikkaan voittamalla Indiansin

I-divisioonassa pelattiin viikonloppuna varsin merkittävä ottelukierros. Lauantaina taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta Jyväskylän Jaguaarit haki Kouvolasta Indiansilta 0–17 -voiton. Sunnuntaina sarjan kärkikamppailussa Kuopio Steelers pelasi huippuottelun ja jätti Helsinki Wolverinesin jalkoihinsa lukemilla 69–27.

 

Indians – Jaguaarit 0–17 (0–10)

Sekä Indians että Jaguaarit lähtivät otteluun haastavasta pelinrakentajatilanteesta. Indiansin Myles Gates loukkaantui jo ennen edellistä otteluaan ja loppuviikosta maahan saapunut Philip Garcia johti kouvolalaisten peliä pikaisen valmistautumisen jälkeen. Jaguaarien Jerell Jones puolestaan palasi Yhdysvaltoihin työn perässä ja näin ollen Isaak Marshall toimi jyväskyläläisten pelinrakentajana.

QB-tilanteesta johtuen joukkueet turvautuivat enemmän juoksupeliin. Indians kantoi palloa Ilkka Jämsän ja Garcian johdolla 80 jaardia. Jaguaarien juoksupeli toimi tehokkaammin ja peräti 42 yrityksellä vierasjoukkue juoksi reilut 200 jaardia. Stuart Robinson ja Marshall juoksivat suurimman osan ja tekivät juosten myös ottelun ainoat touchdownit. Loput viisi pistettä Jaguaareille potki Guillem Garcia.

Heittopeli oli Kuusankoskella tukkoista. Indiansissa ensimmäistä otteluaan pelannut pelinrakentaja Philip Garcia heitti 25, joista alle kolmannes onnistui. Kolme kertaa Jaguaarit katkaisi Garcian heiton. Marshall puolestaan onnistui neljä kertaa kymmenessä yrityksessään ja lisäksi Jaguaarit käytti pelinrakentajanaan myös yhdysvaltalaispuolustaja Donovan Walkeria. Sekä Jaguaarien Guillem Garcia että Indiansin Chris Green keräsivät neljällä kiinniotollaan 50 jaardia.

Syötönkatkot merkittiin Jaguaareista Walkerille, Jack Ricelle ja Jordi Brugnanille.

– Jack Rice pelasi muutenkin huikean ottelun ja peitti myös yhden
Indiansin rähmäämän lentopotkun, Jaguaarien päävalmentaja Mikko Sammal mainitsee Jaguaarien uutisessa.

Tilastot

 

Steelers – Wolverines 69–27 (41–21)

Kuopiossa tehtiin sunnuntaina hulppeat 96 pistettä, kun sarjan piikkipaikkaa metsästävät Steelers ja Helsinki Wolverines kohtasivat toista kertaa kuluvalla kaudella. Steelersin hyökkäys oli kotiyleisönsä edessä huippuvireessä ja iski pelinrakentaja Seth Petersin johdolla tehokkaasti. 69 tehtyä pistettä puhuvat puolestaan.

Ennen sunnuntaita Steelers oli käyttänyt juoksupeliään säästeliäästi, mutta Wolverinesia vastaan maavoimat vyoryttivät kuopiolaisille 310 jaardia. Kun lisäksi Peters heitti 457 jaardia ja hulppeat 8 touchdownia, oli kotijoukkueen hyökkäyksen saldo yksi kesän kovimmista. Kaiken kaikkiaan Steelers eteni siis 756 jaardia!

Wolverinesin pelinrakentajana pelasi ensimmäisen puoliajan päävalmentaja Robert Johnson, joka heitti 246 jaardia ja kolme touchdownia, mutta vastaavasti heti ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi Johnsonin heittämään syötönkatkoon. Janne Lehtinen johti vierasjoukkueen peliä toisen puoliajan, mutta Steelers puolustus otti tuolloin entistä tiukemman otteen.

Ottelussa kohtasivat I-divisioonan tämän hetken kuumimmat laitahyökkääjät. Steelersin Johannes Jauhiainen kokosi 11 kiinniotollaan 178 jaardia ja teki neljä touchdownia. Wolverinesin Marcus Siiskonen koppasi pallon niinikään 11 kertaa, eteni 184 jaardia ja teki kaksi maalia.

Steelersin laajasta onnistumisesta kertoo, että Jauhiaisen ohessa kaikista muista maaleista vastasi eri pelaaja. Tino Ndongo, Juho Väisänen, Petteri Vilpponen ja Kaapro Keränen tekivät maalinsa Petersin heitoista. Mikko Aspinen ja Peters puolestaan tekivät maalinsa juosten. Charles Wort juoksi keskushyökkääjänä 110 jaardia.

Wolverinesin muista maaleista vastasivat André Dahlman sekä Cedric Johnson, joka teki touchdownin veljensä heitosta.

Puolustuksen puolelta erottui erityisesti Steelersin Justin Bell, joka taklasi kuusi kertaa ja otti kaksi syötönkatkoa. Lisäksi Markus Ojainväli sekä saksalaispuolustaja Florian Müller ottivat syötönkatkot. Kentän korkeimman taklausmäärän keräsi Wolverinesin Antonio Harris, jolle taklauksia merkittiin 10,5. Veikko Kallio otti kauden viidennen syötönkatkonsa.

Tilastot

 

Tilanne kärjessä mielenkiintoinen

Tällä hetkellä Wolverines ja Steelers jakavat I-divisioonan kärkipaikan ja keskinäiset voitot ovat 1-1. Tällä hetkellä Wolverines sijoittuu teknisesti edelle, koska sillä on enemmän vierasvoittoja (2–1). Mikäli kumpikin joukkueista jatkaa vahvoja otteitaan ja voittaa loput otteluistaan, runkosarjan voitto arvotaan.

Häntäpäässä Indiansin ero välieräviivaan kasvoi neljään pisteeseen  ja tällä hetkellä kouvolalaisten mahdollisuus nousta neljänneksi on ohut. Joukkueen on voitettava kolme viimeistä otteluaan, ja samaan aikaan joko Jaguaarien on hävittävä kaikki kolme otteluaan tai vastaavasti ECG saisi voittaa korkeintaan yhden ottelun - mutta ei siis tietenkään Indiansia vastaan.

Tulevana viikonloppuna I-divisioonaa pelataan eksoottisesti myös Pieksämäellä, jonne Jaguaarit vie kotiottelunsa Giantsia vastaan. Ottelussa on panoksena sarjan kolmas sija. Wolverines ja Indians puolestaan kohtaavat toisensa maanantaina Brahen kentällä Helsingissä.

 

7. viikko 22.07.–24.07.
22.07.kello 18.00 Pieksämäen Keskuskenttä
 Jaguaarit  -  East City Giants  
24.07.kello 19.00 Brahen kenttä, Helsinki
 

Wolverines  -  Indians

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines5412661291378
Steelers5412491091408
East City Giants422107170-634
Jaguaarit523119156-374
Indians50533210-1770