Oskar Drockila ja Teemu Rantanen pelaavat maanantaina Tsekin mestaruudesta

19.7.2017


Oskar Drockila (vas.) yhdessä Teemu Rantasen ja joukkueen hyökkäyksen koordinaattori Luke Wildungin kanssa.
Oskar Drockila (vas.) yhdessä Teemu Rantasen ja joukkueen hyökkäyksen koordinaattori Luke Wildungin kanssa.
24. Czech Bowl pelataan Praha Black Panthersin ja Ostrava Steelersin välillä.
24. Czech Bowl pelataan Praha Black Panthersin ja Ostrava Steelersin välillä.

Suomalaiskaksikon edustama Ostrava Steelers haastaa finaalissa kestomenestyjä Prague Black Panthersin.

Tsekin liigassa pelasi maanantaina päättyvällä kaudella kolme suomalaista. Příbram Bobcatsin puolustuksen linjamies Marco Tiilikaisen kausi päättyi viidenteen sijaan ja karsiutumiseen pudotuspeleistä. Sen sijaan pelinrakentaja Oskar Drockila ja laitahyökkääjä Teemu Rantanen ovat olleet läpi kauden johdattamassa Ostrava Steelersiä kohti menestystä.

Maanantaina Steelers pelaa liigan loppuottelussa prahalaista Black Panthersia vastaan. Edellisen kerran ostravalaiset ovat pelanneet finaalissa 20 vuotta sitten, jolloin se myös voitti historiansa toistaiseksi ainoan mestaruuden. Tuolloin loppuottelussa kaatui maanantainen vastus Black Panthers.

Steelersillä on takanaan erinomainen runkosarja. Joukkue kärsi kauden aikana kymmenessä ottelussaan vain kaksi tappiota. Tulevasta finaalista voi ennakkoon odottaa todella tasaista, sillä toisen keskinäisen ottelun Black Panthers voitti niukasti lukemin 14–20 ja jälkimmäinen kohtaaminen päättyi tasan 13–13.

Välierässä Steelers kohtasi toisen Prahan joukkueen eli Lionsin, joka aiheutti runkosarjassa toisen Steelersin tappioista. Nyt Dominik Dvorskyn juoksut (131 jaardia) olivat myrkkyä Lionsille ja lisäksi Drockila heitti yhden osuman Garreth Griffethille. Loppulukemat Steelersille 27–19,

– Meidän hyökkäys onnistui hyvin kontrolloimaan palloa ja pitämään puolustuksen sivurajalla. Pidettiin turnoverit minimissä ja pelattiin meidän peruspelejä, Rantanen muistelee välierää. – Oskar pelasi varman ja hyvän pelin. Rankkasateen takia jäi heittopeli minimiin, mutta pari hyvää blokkia TD:ksi, jotka jäivät omasta pelistä mieleen.

Drockila heitti hyvällä prosentilla sillä 12 yrityksestä 8 päätyi omien käsiin.

– Vaikka satoikin kaatamalla melkein koko pelin ajan, pelasin ihan hyvin silloin kun sain mahdollisuuden heittää, Drockila kommentoi nöyränä omaa peliään.

 

Loppuottelu ratkeaa pienellä marginaalilla

Suomalaiskaksikko ennustaa maanantain finaalista tiukkaa taistelua.

– Ensimmäisellä kerralla, kun pelattiin vastakkain, hävisimme 20-14 ja peli ratkesi epäonnistuneeseen Hail Maryyn viimeisellä pelatulla downilla. Kun pelasimme Prahassa toisen kerran, teimme viimeisellä sekunnilla TD:n, jonka jälkeen he onnistuivat blokkaamaan extra pointin ja peli päättyi tasan 13-13.

– Meidän on pystyttävä kontrolloimaan palloa hyökkäyksessä ja pitää virheet minimissä. Heillä on todella hyvä linja ja linebacker-osasto, joka blitzaa paljon. Hyökkäyksen on siis oltava tasapainoisempaa kuin Lionsia vastaan.

Jan Musil ja Dvorsky onnistuivat juoksupelissä hyvin välierässä, mutta heittopelin kasvaessa mukaan astuu myös Wolverinesissa Suomessa pelaavan Drockila–Rantanen –duon yhteistyö. Mikäli Steelersin linja onnistuu suojaamaan Drockilaa erityisesti PBP:n Jan Simanekin ryntäykseltä, on Drockilalla jälleen mahdollisuus tehdä kliinistä jälkeä.

Panthersin hyökkäyksestä puolestaan pelinrakentaja Jan Dundacek on läpi kauden osoittanut olevansa vahva johtaja jalkojensa lisäksi myös omilla jaloillaan. Muun muassa 40–19 –voittoon päättyneessä välierässä Pardubice Stallionsia vastaan Dundacek juoksi kaksi touchdownia.

– Finaali on varmasti tasaista vääntöä ja ratkeaa luultavasti loppusekunneilla, vähemmän virheitä tehnyt joukkue voittaa, Drockila ennustaa.

Kuinka monta touchdownia suomalaiset yhdessä tekevät finaalissa? Vastaus on kirkas:

– No jos nyt jotain pitää sanoa niin laitetaan kolme yhteensä, kunhan vaan PBP kaatuu, Drockila ja Rantanen toteavat yhteen ääneen.

 

Czech Bowl XXIV:

MA 24.07.2017 | 20:00 | Viktoria Zizkov, Praha:

Prague Black Panthers – Ostrava Steelers

 

Ottelu suorana lähetyksenä Tsekin urheilukanavalla, mutta mahdollinen live-stream myös Facebookissa tai YouTubessa. Tarkempaa tietoa muun muassa Steelersin Facebook-sivulla