Runkosarjan voittaja Roosters valmiina U19-sarjan SM-finaaliin

21.7.2017


Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Kuva: Riitta Rinta-Tassi

Lauantain ottelussa vastassa paikallisvastustaja Wolverines

U19-ikäluokan SM-sarjassa runkosarjassa helsinkiläisjoukkueet erottuivat edukseen. Vuosi sitten pienemmän pelimuodon eli 7 vs 7 -sarjan Suomen mestaruuden voittanut Helsinki Roosters pelasi runkosarjan läpi ilman tappiota. Vuosi sitten Porvoo Butchersille finaalissa hävinnyt Helsinki Wolverines puolestaan hävisi ainoastaan Roostersille ja eteni näin ollen jälleen loppuotteluun. Finaali pelataan Velodromin harjoituskentällä lauantaina kello 14 alkaen.

Lähtöasetelma finaaliin on herkullinen. Kummallakin joukkueella on runsaasti edustajia U19-maajoukkueessa sekä seurojensa edustusjoukkueissa. Runkosarjaottelut kääntyivät kumpikin Roostersille loppulukemien ollessa 6–34 ja 37–18. Tasaisuudesta kertovat kuitenkin otteluiden puoliaikalukemat: 6–6 ja 10–6.

 

Seuraavassa ennakkomietteitään finaalista avaa Roostersin päävalmentaja Mikko Koikkalainen.

Mikä teki Roostersista voittamattoman joukkueen runkosarjassa?

Rutiini. Ei mitään ihmeellistä peliä esitetty runkosarjassa ja tällä kertaa se riitti. Vastustajille sattui myös jonkin verran poissaoloja, mikä helpotti urakkaa. Pystyttiin pelaamaan ilman isompia virheitä ja puolustuksessa otettiin palloa hyvin pois vastustajalta. 

Kohtasitte Wolverinesin kaksi kertaa, teitte molemmissa yli 30 pistettä ja korjasitte voiton kummassakin ottelussa. Mitkä seikat nuo ottelut ratkaisivat?

Ensimmäinen peli meni ihan joukkuepelin harjoittelussa ja saatiin muutama iso peli meidän taitopaikan pelaajilta. Puolustus onnistui myös hyvin. Toinen oli enemmän edestakaisin mennyt peli, missä meidän juoksupeli oli lopussa liikaa. 

Mitkä ovat Wolverinesin vaarallisimmat aseet lauantain finaalissa?

Wolverines on vahvistunut aivan valtavasti runkosarjasta. Käytännössä emme voi edes ajatella, että olemme pelanneet heitä vastaan. Periaatteessa koko U19-maajoukkueen aloittava hyökkäys tulee heiltä ja siihen päälle vielä miesten maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattori. Nuo kun yhdistetään, niin täydellisesti saadaan pelata, mikäli haluamme voittaa. Yksittäisistä pelaajista Markus Haapasaari ja Aleksi Olavuo ovat aika ylivertaisia omilla pelipaikoillaan. Juoksupeli tulee olemaan todella vaikea pysäyttää. 

Nosta omasta joukkueestasi kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa katsojavinkiksi.

Hyökkäys: Karri Pajarinen. Lupaava kaveri. Veikko Holmberg. Melko nopea laitahyökkääjä, jolla hyvät tekniikat. 

Puolustus: Viljo Lempinen. Pelannut aika paljon jo Vaahteraliigassa ja erittäin hyvin. Edward Vesterinen. Melko lupaava pelaaja, joka pystyy väläyttämään. 

Mikä on asia, jota itse eniten finaalista odotat?

Päästään haastamaan todella kova joukkue. Meillä myös muutama pelaaja pelaa viimeisen junnupelinsä, niin se on aika mielenkiintoista. Haikea hetki, mutta myös todella hienoa, kun on päässyt todistamaan monen vuoden ajan noiden kasvua pojista Vaahteraliigaa kovalla tasolla pelaaviksi miehiksi. 

 

U19 SM-finaali

LA 22.07.2017 | 14:00 | Velodromin harjoituskenttä, Helsinki:

Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines

 

 

Kuvat: Riitta Rinta-Tassi