II Divisioonan pudotuspeliparit selvillä

22.8.2012


Miesten 2-divisioonan pudotuspeliparien lopulliseen ratkeamiseen tuli viime hetkillä vielä lisämutkia Oulun kakkosjoukkueen luovutuksen vuoksi.

Miesten 2-divisioonan pudotuspeliparien lopulliseen ratkeamiseen tuli viime hetkillä vielä lisämutkia Oulun kakkosjoukkueen luovutettua toisen ottelunsa sarjassa ja tultua sitä myöten suljetuksi sarjasta. Näin kuuden kärkijoukkueen sijoitusten määrittämisessä jouduttiin turvautumaan voittoprosenttien tarkasteluun. Näiden perusteella tosin ratkesi vain se, että Vaasa Vikings on sijalla neljä. Kolmen kärkijoukkueen osalta, kuten myös sijojen 5-6 osalta jouduttiin menemään jatkotarkasteluun.

Voittoprosentit:
Falcons 1.000
Saints  1.000
Steelers        1.000
Vikings 0.667
Bouncers        0.625
Wolverines II   0.625

Falconsin, Saintsin ja Steelersin kolmen joukkueen tasatilanteen ratkaisemiseksi jouduttiin tarkastelmaan joukkueiden voittojen vahvuutta (voittamien joukkueiden voittoprosenttia). Tämän perusteella Steelers (0.333) jäi Falconsin (0.375) ja Saintsin (0.375) taakse sijalle kolme. Falcons ja Saints pelasivat runkosarjassa yhtä monta ottelua, joten näiden kahden joukkueen kesken eroa voitiin hakea ja saatiinkin maalierosta sarjan kaikissa otteluissa. Falconsin maaliero (+399) oli Saintsia (+229) parempi ja siten Falcons sijoittui ykköseksi ja Saints kakkoseksi.

Sijojen 5-6 osalta Bouncers ja Wolverines II pelasivat niin ikään yhtä monta ottelua runkosarjassa ja joukkueiden välinen erotus selvisi maalieron perusteella. Bouncersin (+47) maaliero vei joukkueen viidenneksi ja Wolverines II (+29) jäi näin kuudenneksi.

Näin puolivälierissä kohtaavat Kuopiossa (3) Steelers ja (6) Wolverines II sekä Vaasassa (4) Vikings ja (5) Bouncers. Suoraan välieriin menivät Falcons ja Saints. Falcons kohtaa huonomman rankingin omaavan puolivälieräottelun voittajan kotonaan ja Saints isännöi toista puolivälierän voittanut.

Pudotuspelit:

 

Vikings - Bouncers, puolivälierä su 2.9 klo 14.00, Palosaaren urheilukenttä

Steelers - Wolverines II, puolivälierä su 2.9. klo 15:00, Väinölänniemi

 

Hyvinkään välierä su 9.9. klo 14:00, Perttulan kenttä

Tampereen välierä la 8.9. klo 16.00, Pyynikin kenttä