I-divisioonan runkosarjan voittaja arvotaan maanantai-iltana

14.8.2017


Runkosarjan viimeinen kierros ei tuonut yllätyksiä: Wolverines voitti ECG:n, Steelers Indiansin

I-divisioonan runkosarjassa nähdään ennen pudotuspelejä jotakin historiallista: runkosarjan voittaja arvotaan. Viimeisen runkosarjakierroksen otteluissa Helsingin paikalliskamppailussa Wolverines kaatoi ECG:n 20–66 ja Kuopiossa puolestaan Steelers päihitti Indiansin numeroin 62–0.

Voittojensa myötä sekä Steelers että Wolverines sijoittuvat I-divisioonan kärkeen. Kumpikin voitti runkosarjassa kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Keskinäisissä otteluissa voitot menivät 1–1. Koska vuoden 2017 kilpailusääntöjen mukaisesti tehdyillä pisteillä ei ole paremmuutta ratkaistaessa väliä, jää arvonta ainoaksi vaihtoehdoksi järjestystä ratkottaessa.

Runkosarjan voittaja arvotaan suorassa TV-lähetyksessä maanantai-illan Vaahteraliigan ottelun Butchers–Huskies puoliajalla. Arvonta on nähtävissä myös Amerikkalainen Jalkapallo Facebook-sivulla. Arvonta tapahtuu noin kello 19.30.

 

East City Giants – Helsinki Wolverines 20–66 (13–35)

Kumpikin joukkue haki hyökkäyksellään onnistumisia tasapainoisesti sekä juosten että heittäen, ja tässä missiossa Wolverines onnistui selvästi itähelsinkiläisiä paremmin. Pisteiden lisäksi ero kasvoi suureksi nimittäin myös edetyissä jaardeissa, joita Wolverines löi taululle 539 ECG:n 286:aa vastaan.

Ottelun pistelinko oli Wolverinesin keskushyökkääjä Vincent Pervis, joka teki juoksupeleistä kolme touchdownia. Lisäksi Pervis teki yhden touchdownin Oskar Drockilan heitosta. Drockila otti hyökkäyksen ohjat Janne Lehtiseltä toisella puoliajalla heitti oivalliset tilastot: 15 yrityksestä 12 onnistui ja kaksi päätyi touchdowniin. Pervisin lisäksi Drockila heitti maalin myös Cedric Johnsonille, joka ensimmäisellä puoliajalla osui myös Lehtisen heitosta.

303 heitetyn jaardin ohessa Wolverinesin juoksupeli oli vahvaa. Suurimman juoksumäärän keräsi Andre Dahlman (146), joka viimeisteli kaksi maalia. Yksi juoksuosuma merkittiin Niko Kantoselle.

ECG:n Jabari Harris juoksi kentän suurimman jaardilukeman, 151 jaardia, ja teki joukkueelleen yhden touchdownin. Lisäksi Harris heitti maalit Ottopekka Leskiselle ja Xavier Andrelle.

Päätösneljänneksellä tahti hiipui kummaltakin hyökkäykseltä ja viimeisen 12-minuuttisen aikana osui ainoastaan Wolverines-potkaisija JP Puotanen, jonka pistesaldo ottelussa oli komea: 9 lisäpistettä ja yksi kenttäpotkumaali - yhteensä 12 pistettä.

Puolustajista erottui erityisesti Wolverinesin Eero Hulkkonen 8,5 taklauksellaan, joista yksi oli säkitys. Säkityksissä onnistuivat lisäksi Wolverinesin Toni Lindholm ja Antonio Harris. Syötönkatkot merkittiin Wolverinesin Chris Greenelle ja ECG:n Anthony Clarkelle.

Pisteet:

ECG: Jabari Harris 6, Ottopekka Leskinen 6, Xavier André 6, Joni Aurala 2

Wolverines: Vincent Pervis 24, Cedric Johnson 12, Andre Dahlman 12, JP Poutanen 12, Niko Kantonen 6

 

Steelers – Indians 62–0

Kuopiossa välierään valmistautuva Steelers näytti kotiyleisölleen kimaran kaudella 2017 tutuksi tulleita temppujaan: pelinrakentaja Seth Petersin heittojen onnistumisprosentti oli lähemmäs 80, Johannes Jauhiainen, Tino Ndongo ja Juho Väisänen koppasivat komeita kiinniottoja ja olivat tehokkaita pallon kanssa. Ja vakioksi muodostunut Justin Bellin pitkä leiskautuskin nähtiin. Jauhiaisen kentällä etenemät 189 kiinniottojaardia ja kolme touchdownia olivat kierroksen korkeimpia lukemia. Lisäksi Jauhiainen potki kahdeksan pistettä.

Illan rieumullisimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin Steelers-tukimies Juuso Laherma, joka palautti syötönkatkoa 85 jaardia aina maaliin saakka.

Samaan aikaan juoksupelissä Mikko Aspinen ja Charles Wort kantoivat palloa reilun kymmenen jaardin keskiarvolla. Aspinen onnistui kerran maalinteossa juoksupelissä ja teki toisen osumansa juoksemalla blokatun lentopotkun suoraan maaliin.

Pienellä ryhmällä sisukkaasti taistellut Indians pyöritti peliä pelinrakentaja Philip Garcian ja keskushyökkääjä Ilkka Jämsän kautta. Kaksikko kantoi palloa yhteensä 29 kertaa ja eteni 105 jaardia. Garcian 12 onnistuneesta heitosta Jämsä koppasi kahdeksan.

Puolustuksen puolella täksi kaudeksi paluun pelikentille tehnyt Steelers-tukimies Jarno Konsti alkaa olla huippuvireessä juuri sopivasti pudotuspelien alla. Lauantaina Konsti keräsi kahdeksan taklausta ja merkkautti itselleen myös puolikkaan säkityksen.

Pisteet:

Steelers: Johannes Jauhiainen 26, Mikko Aspinen 12, Tino Ndongo 6, Juho Väisänen 6, Justin Bell 6, Juuso Laherma 6

Tilastot

 

Välierät Helsingissä ja Kuopiossa

Vaikka runkosarjan voittaja ei olekaan selvillä ennen maanantai-iltaa, on varmaa että I-divisioonan välierät pelataan Kuopiossa ja Helsingissä. Jyväskylän Jaguaarit matkustaa runkosarjan voittajan vieraaksi ja ECG kohtaa toiseksi sijoittuneen joukkueen.

Välierien voittajat jatkavat Spagettimaljaan, joka pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

JoukkueOttelutVoitotHäviötTehdytPäästetytMaalisuhdePisteet
Wolverines87143614928714
Steelers87142414228214
East City Giants844207333-1268
Jaguaarit826139260-1214
Indians80852374-3220