Sanni Seppälän potku nosti Wolverinesin Naisten Vaahteraliigan finaaliin

20.8.2017


Loppuottelusta tulee helsinkiläisjoukkueiden välinen taistelu

48 minuutin jännitysnäytelmä. Niin voisi voisi tiivistää Naisten Vaahteraliigan välierän Helsinki Wolverinesin ja Pietari Valkyriesin välillä. Ottelussa nähtiin kaksi touchdownia, ja ratkaisu syntyi lisäpisteestä. Valkyries ei siinä onnistunut, mutta Wolverinesin Sanni Seppälän potku osui ja sen myötä Wolverines voitti ottelun lukemin 7–6. Voiton myötä Wolverines matkaa paikallisvastustajansa Roostersin seuraksi 2. syyskuuta pelattavaan loppuotteluun.

Kuten pistemäärätkin kertovat, kummankin joukkueen puolustus toimi ottelussa hyvin. Erityisesti puolustusten onnistuminen näkyi kenttäpäädyissä, sillä kumpikin joukkueista sai kyllä siirrettyä palloa onnistuneesti, mutta ei saanut tehtyä pisteitä. Wolverines eteni 260 jaardia ja Valkyries 234 jaardia. Pallonmenetyksiäkään ei ottelussa nähty kuin yksi, joten kaiken kaikkiaan kyse oli pienistä marginaaleista. Wolverines kävi ottelussa viisi kertaa alle 20 jaardin päässä maalialueesta, joten helsinkiläisten voitto olisi paremmalla viimeistelyllä olla suurempikin.

Wolverinesin keskushyökkääjä Katja Riihiaho keräsi kentän suurimman jaardimäärän ja teki myös kotijoukkueen touchdownin. Minna Tiaisen johtamassa heittopelissä kohteina olivat pelinrakentajasta sujuvasti pallonkantajaksi siirtynyt Jonna Hakkarainen sekä Sanni Seppälä, joka potkaisi Riihiahon touchdownin jälkeen ratkaisevan pisteen.

Valkyriesin option-juoksu tuotti kyllä jaardeja hyvällä keskiarvolla ja pelinrakentaja Lyobov Kudinova teki myös joukkueensa ainoan touchdowin juoksusta, mutta Wolverinesin puolustus onnistui kolmansilla yrityksillä minimoimaan pietarilaisten etenemiset ja saivat siten hyökkäyksiä padottua jo ennen kenttäpäätyjä.

Johanna Pudas keräsi kotijoukkueesta eniten taklauksia 5,5, mutta Kentän taklauskoneet löytyivät kuitenkin Valkyriesin puolelta. Veronika Iatcyna taklasi 14,5 kertaaa ja Yulia Bobrova 13,5 kertaa.

Wolverinesin päävalmentaja Pekka Lamminsalo oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja mutta erityisesti tapaan, jolla hänen suojattinsa voiton ottivat: yhdessä.

– Tämä oli hyvä joukkuesuoritus meiltä. Pudotuspeleissä se, joka pystyy paremmin suorittamaan tiukan paikan tullen, yleensä voittaa. Meillä pysyi pää kylmänä loppuun asti. Puolustus pelasi ilmiömäisen ottelun.

– Tilastollisesti pelasimme hyvän ottelun myös hyökkäyksessä, mutta ei onnistuttu kääntämään niitä pisteiksi. Tämän pelin jälkeen emme nostaneet ketään yksittäistä pelaajaa arvokkaimmaksi, vaan tämä oli nimenomaan koko joukkueen onnistuminen. Tästä asetelmasta on hyvä lähteä finaaliin.

Pietari Valkyriesin kausi päättyy toista vuotta peräkkäin pronssisijaan. Viikosta toiseen Pietarista Suomeen matkustava ryhmä on osoittanut potentiaalinsa jokaisena kolmena Suomessa pelaamanaan vuotena, ja joukkueen päävalmentaja Ilya Kravtsov on syystäkin ylpeä suojateistaan.

– Tämä oli hieno peli. Aina, kun ottelu päättyy vain yhden pisteen erolla, sen on oltava hieno peli. Olen todella ylpeä meidän joukkueesta! Meiltä puuttui muutamia tärkeitä pelaajia, muun muassa molemmat ulommat linebackerit ja hyökkäyksen linjan pelaajat joutuivat pelaamaan myös puolustuksessa. Meillä oli muutamia pelaajia, jotka pelasivat kaikki pelit - jokaikisen snäpin!

– Pelaajamme itkevät ja ovat tottakai pettyneitä, mutta tämän joukkueen tulevaisuus on todella valoisa. Olemme tehneet oikeita asioita. Nyt on kuitenkin aika toivottaa Wolverinesille menestystä finaaliin.

Naisten Vaahteraliigan loppuottelu pelataan lauantaina 2. syyskuuta Myyrmäen jalkapallostadionilla kello 18 alkaen. Suomen mestaruuden saa helsinkiläinen joukkue, mutta onko se joukkue punainen vai sininen?

 

Naisten Vaahteraliigan välierät:

LA 19.08.2017 | 14:00 | Velodromi, Helsinki:

Helsinki Roosters – Oulu Northern Lights 22–0

Tilastot

 

SU 20.08.2017 | 15:30 | Brahen kenttä, Porvoo:

Helsinki Wolverines – Pietari Valkyries 7–6

Tilastot

 

Naisten Vaahteraliigan loppuottelu:

LA 02.09.2017 | 18:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines

Osta liput ennakkoon!