Wolverines vs Crocodiles - vain toinen jatkaa U13-sarjan finaaliin

24.8.2017 klo 12:00


Espoo Wolverinesin Lassi Pajarinen on U13-sarjan vaarallisimpia pallonkantajia.
Kuva: Riitta Rinta-Tassi
Espoo Wolverinesin Lassi Pajarinen on U13-sarjan vaarallisimpia pallonkantajia. Kuva: Riitta Rinta-Tassi

U13-nuorten SM-sarjassa edessä välieräviikonloppu

Kaudella 2017 pelataan historian ensimmäinen nuorten alle 13 vuotiaiden SM-sarja. Sarja pelataan 9 vs 9 -pelimuotona. Runkosarjassa kymmenen joukkuetta jaettiin arpomalla kahteen viiden joukkueen alkulohkoon. SM-sarjan lisäksi kesän 2017 aikana on pelattu seitsemän joukkueen kesken 5 vs 5 -pelimuodolla divisioonaa turnauksina. SM-sarja huipentuu 26.-27.8. pelattaviin välieräotteluihin sekä 2. tai 3.9. pelattavaan ikäluokan ensimmäiseen SM-finaaliin.

Yksinkertaisen runkosarjan jälkeen välieriin selvitti tiensä A-lohkosta puhtaalla pelillä Espoo Wolverines. A-lohkon toisena joukkueena välieräpaikan saavutti Porvoo Butchers, joka hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun - viimeisellä kierroksella Espoo Wolverinesille. Muut lohkon joukkueet olivat kolmanneksi sijoittunut Helsinki Roosters, neljänneksi sijoittunut Vaasa Vikings sekä viidentenä Sipoo Bulldogs. B-lohkossa puolestaan välieriin selvittivät tiensä lohkonsa voittanut Helsingin East City Giants sekä toisena joukkueena Seinäjoki Crocodiles.

B-lohkossa kolmanneksi sijoittui Turku Trojans, neljänneksi Helsinki Wolverines ja viidenneksi Vantaa TAFT.

Runkosarjan jälkeen A-lohkon voittanut Espoo Wolverines kohtaa B-lohkossa toiseksi sijoittuneen Seinäjoki Crocodilesin ja B-lohkon voittanut East City Giants A-lohkon kakkosen Porvoo Butchersin. Ottelut pelataan tulevana viikonloppuna. Näiden otteluiden voittajat selvittävät tiensä ensimmäiseen U13-ikäluokan Suomen mestaruusfinaaliin.

Ensimmäisenä ennakoidaan lauantaina Espoossa pelattavaa ottelua.

 

Espoo Wolverines – Seinäjoki Crocodiles

Espoo Wolverinesin päävalmentaja Ami Rubinstein on saanut kauden aikana joukkueensa esittämään hyvää peli-ilmettä, josta osoituksena on runkosarjassa lohkovoitto puhtaalla pelillä. Joukkueessa suurta vastuuta niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä on kantanut Lassi Pajarinen, joka on nähty kentällä sekä pelinrakentajan että keskushyökkääjän roolissa ja tukimiehenä puolustuksessa. Viimeisellä kierroksella Porvoo Butchersia vastaa Pajarinen oli pitelemätön ja pystyi johtamaan hyökkäystään niin heittojen kuin omien juoksuyritysten avulla.

Wolverines pelaa spread-hyökkäystä, jossa vastustajan puolustuksen on hyvin vaikea ennakoida heitto- tai juoksupeliä. Puolustuksessa Pajarinen toimi myös joukkueensa viimeisenä lukkona. Wolverines pystyi erityisesti vahvalla juoksupelaamisellaan kääntämään tasaisia kamppailuja voitoksi. Keskushyökkääjän paikalla Anssi Ruohonen on esittänyt niin ikään vahvoja otteita ja nopeana pelaajana on pystynyt usein etenemään kentällä vastustamattomasti. Ruohosen ja Pajarisen liikkeet on varmasti noteerattu Crocodiles-leirissä ja Pohjanmaan lakeuksilla mietitään pelitaktiikkaa vahvaa Wolverines-hyökkäystä vastaan. 

Seinäjoki Crocodiles esitti vahvoja otteita B-lohkon runkosarjassa ja tuloksena oli välieräpaikka Wolverinesia vastaan. Seinäjoen juniorijoukkueilta on perinteisesti nähty vahvasti juoksupainotteista hyökkäämistä, näin myös Marko Tuominiemen luotsaamalta U13-joukkueelta.

Tuominiemen apuna kauden aikana ovat toimineet myös Crocodilesin Vaahteraliiga-joukkueen amerikkalaisvahvistukset ja tämä näkyy joukkueen iloisessa ja loppuunsaakka pelaavassa ilmeessä.

Joukkue pelaa valtaosin kahden keskushyökkääjän ja sisemmän laitahyökkääjän muodostelmalla, jossa keskushyökkääjän paikalta Tuomas Järvenpää ja Arttu Saarikoski ovat jakaneet pallonkantovastuun. Seinäjoen isokokoinen ja vahvalla tekniikalla pelaava hyökkäyksen linja Aaro Anthesin johdolla on pystynyt luutimaan tilaa Krokotiilien pallonkantajille.

Ainoan tappionsa runkosarjassa joukkue koki East City Giantsille ja voittaakseen Wolverinesin joukkueen täytyy pystyä esittämään varmoja otteita taklaamisessa puolustuksessa. Seinäjoella tulee olemaan isokokoisemmat linjapelaajat niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, joten on mielenkiintoista nähdä pystyykö Crocodiles hallitsemaan linjoja ja pelaamaan itselleen paikan finaaliotteluun.

Seuraa näitä:

  • Wolverinesin nopeat keskushyökkääjät ja pelinrakentaja
  • Crocodilesin fyysinen juoksuhyökkäys
  • Linjojen taistelu
  • Onnistuminen taklauspelissä

 

U13 SM-sarjan välierä

LA 26.8.2017 | 14.00 | Keski-Espoon urheilupuisto, Espoo:

Espoo Wolverines – Seinäjoki Crocodiles

 

Kuva: © Riitta Rinta-Tassi