Steelers valloitti naisten II-divisioonan

27.8.2017


Päätösvihellys on soinut ja pokaali päätynyt Steelersin haltuun.
Kuva: Jari Turunen
Päätösvihellys on soinut ja pokaali päätynyt Steelersin haltuun. Kuva: Jari Turunen

Kuopiolaisten keskushyökkääjä Laura Pulkkisen tehofinaali: 29 pistettä

Naisten II-divisioonan finaali pelattiin sunnuntaina Kuopiossa. Jo runkosarjassa huippuotteita osoittanut Kuopio Steelers ei kotiyleisönsä edessä Väinölänniemellä ollut yllätettävissä, vaikka Lohja Lionesses sisukkaan vastuksen antoikin. Loppulukemat Steelersille 37–18. Steelersin tavoite oli pelata täydellinen, tappioton kausi ja sellaisen kuopiolaiset myös pelasivat.

– Onnellisuus, tiivistää joukkueen päävalmentaja Mikko Aspinen joukkueensa päälimmäiset tunteet. – Olemme tehneet vuoden töitä tämän tavoitteen eteen ja nyt se tavoite täyttyi.

Steelersin voiton takeena oli tälläkin kertaa tuttu kaava, sillä tasapainoinen hyökkäys tuotti onnistumisia niin heittäen kuin juosten. Maajoukkuekeskushyökkääjä Laura Pulkkinen oli oivalla pelipäällä viimeistellen neljä touchdownia – kaksi juosten ja kaksi pelinrakentaja Emmi Kolehmaisen heitoista. Lisäksi Pulkkinen potki kolme lisäpistettä haarukkaan ja onnistui lisäksi yhdessä kahden pisteen lisäpisteessä. Saaliina Pulkkisella siis kaiken kaikkiaan 29 pistettä.

– Lohja pystyi melko hyvin tänään puolustamaan meidän heittoa pois, joten ihan niin paljon emme heittäneet kuin olisimme halunneet, kommentoi Aspinen. –Silti pysyimme nytkin hyvin tasapainossa.

Kokonaisjaardeissa Lionesses jäi kauas Steelersin etenemisestä, mutta maalipaikat vieraat käyttivät tehokkaasti. Kaisa Suonperä kavensi 43-jaardisella juoksulla toisella neljänneksellä Steelersin johdon lukemiin 7–6, mutta tämän jälkeen Noora Koposen pitkä aloituspotkun palautus maalin asti ja sitä seurannut Pulkkisen toinen touchdown kuitenkin riuhtaisivat kotijoukkueen ratkaisevalle karkumatkalle vielä ennen puoliaikaa.

Juoksupainotteisesti pelannut Lionesses onnistui päätösneljänneksellä kahdesti maalinteossa, kun Sara Inkilä ja Heidi Abrahamsson heitosta maalannut Milla Salonen tekivät touchdownit. Koko runkosarjassa Steelersiä vastaan tehtiin vain kaksi touchdownia, joten Lionessesin pistemäärä finaalissa on varsin hyvä suoritus.

Päätöserässä tilanteessa 29–18 Pulkkinen kuittasi ottelun lopullisesti kuopiolaisille karkaamalla puolesta kentästä maaliin. Tällä kertaa Evi Laajapuro teki kaksi pistettä lisäpistepelissä. Näin päästin ottelun lopputulokseen 37–18 ja Steelersin juhlat saattoivat alkaa.

Hyvällä ilmeellä pelannut lohjalaisjoukkue voi kauttaaltaan olla tyytyväinen kauteensa. Lopputulos on sama kuin vuosi sitten eli tappio finaalissa, mutta nyt 9 vs 9 –muodolla pelattu II-divisioona oli huomattavasti kilpailullisempi kuin vuosi sitten ja mukana oli useita kokeneempia joukkueita kuin toista kauttaan pelannut Lionesses.

Erinomaisen kauden jälkeen Steelersissä ollaan syystäkin onnellisia lopputulokseen ja laatuun, jolla tulokseen päästiin. Päävalmentaja Aspinen alleviivaa pelin monipuolisuutta kauttaaltaan II-divisioonakauden aikana.

– Olemme pystyneet reagoimaan vastustajan peliin. Jos pelaamme heittopainoitteista spreadia ja vastustaja siitä huolimatta tuo valtaosan puolustajistaan linjaan, niin kyllä minä silloin kutsun heittoa, Aspinen toteaa ja nostaa Pulkkisen tehokkuuden ohessa esille ensimmäistä kauttaan pelanneen nuoren pelinrakentaja Emmi Kolehmaisen kausilukemat.

– Olemme tehneet omia tilastoja läpi kauden. Emmi heitti kauden aikana 25 touchdownia ja vain neljä syötönkatkoa. Hän on harjoittelun suhteen melkoinen perfektionisti, joten hänellä on vielä paljon hienoa hetkiä edessään pelinrakentajana.

Ja mikä perfektionistille paremmin sopiikaan kuin tulokaskaudella joukkueena pelattu täydellinen, tappioton kausi.

 

Naisten II-divisioonan loppuottelu

SU 27.08.2017 | 16:00 | Väinölänniemi, Kuopio:

Kuopio Steelers – Lohja Lionesses 37–18 (0–0, 22–6, 0–0, 15–12)

Tilastot

Katso ottelu Lohja Lionsin YouTube-kanavalla

 

Kuva: Jari Turunen