West Coast Phoenix voitti Mikkelissä ja jatkaa naisten I-divisioonan finaaliin

28.8.2017


Loppuottelu pelataan sunnuntaina 10. syyskuuta Tampereella

Raisiolainen West Coast Phoenix on käsikirjoittamassa ja esittämässä melkoista tuhkimotarinaa naisten I-divisioonassa. Tuorein luku kyseiseen ylösnousemuksen Phoenix-saagaan koettiin sunnuntaina, kun West Coast Phoenix kävi hakemassa välierävoiton hallitseva I-divisioonan mestarista Mikkeli Bouncersista lukemin 14–20. Voitto tietää sitä, että murheellisesti kautensa aloittanut mutta sittemmin piristynyt ja voimaantunut WCP jatkaa Tampere Saintsin vieraaksi I-divisioonan finaaliin.

– Tässä pelissä oli pääosissa tahto ja asenne, kommentoi West Coast Phoenixin päävalmentaja Joni Lehtomäki ottelua. – Pelissä oli jännät paikat alusta loppuun saakka, mutta varsinkin lopussa, kun Bouncers tuli maalin päähän.

Välierä käynnistyi West Coast Phoenixin kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Bouncers potkaisi aloituspotkun, mutta sai kuitenkin irtopallon heti takaisin itselleen. Ja heti ensimmäisellä hyökkäyspelillä Emilia Kemppi juoksi Bouncersin 6–0 –johtoon.

Siinä, missä Kemppi oli varsin odotettu maalintekijä Bouncersilla, nousivat myös raisiolaisten riveistä esille läpi kauden vahvasti pelanneet avainpelaajat. Ottelu eteni pitkään Bouncersin johdossa, mutta toisella neljänneksellä keskushyökkääjä Emmi Karru juoksi vieraiden tasoituksen. Puoliaikalukemat olivat 6–6.

Phoenix on läpi kauden tullut tutuksi tasapainoisesti hyökkäävänä joukkueena. Välierässä joukkueelta odotettiin enemmän heittoa – olihan Bouncers aiemmissa kohtaamisissa pitänyt WCP:n juoksut hyvin kurissa. Nyt kuitenkin juoksu oli se, jolla West Coast Phoenix mikkeliläispuolustusta myrkytti.

– Meillä oli kaksi strategiaa tähän otteluun, Lehtomäki kertoo. Eli heittoon perustuva ja juoksuun perustuva taktiikka. Päätin, että se kumpi toimii ensimmäisellä neljänneksellä paremmin, sillä lähdemme jatkamaan ottelua. Kun lyhyestä ulos-kuviosta heitimme syötönkatkon, päätin että mennään juosten. Uhkasimme tavallaan Bouncersin vahvuutta, ja juoksimme päin, mutta pidimme silti heittopelillä huolen, etteivät he voi pelkästään juoksun puolustamiseen keskittyä.

Toisella puoliajalla laitahyökkääjä Noora Railonmaa karkasi heittopelissä pitkään touchdowniin ja kun vielä Karru iski toisensa maalinsa Annukka Kainulaisen lisäpisteiden säestämänä, karkasi West Coast Phoenix 6–20 -johtoon.

Bouncersin hyökkäys pystyi ottelussa kuljettamaan palloa, mutta useasti peli tyrehtyi yritysten loppumiseen ennen kenttäpäätyjä. Kemppi ja Heta Timperi kuljettivat palloa hyvin juoksuissa ja puolustuksesta hyökkäykseen lainattu Noora Romppanen esitti tärkeitä koppeja. Lopulta Timperi juoksi kavennuksen ja Kemppi viimeisteli loppulukemiksi 14–20. Näissä lukemissa myös peliaika päättyi.

West Coast Phoenix on luonut kaudelleen todella nousujohteisen toisen puolikkaan. Raisiolaiset hävisivät runkosarjan neljä ensimmäistä peliä ja vaikka Hyvinkää-tappio lopulta muuttuikin voitoksi, oli joukkue alkukaudesta hyvin kaukana siitä, missä se sunnuntai-iltapäivän päätteeksi on. Pudotuspelipaikka varmistui vasta viikko sitten, kun WCP kaatoi tulevan finaalivastustajan Tampere Saintsin.

– Kyllä tämä taistelutahto lähtee ihan joukkueesta itsestään, kommentoi Lehtomäki joukkueensa sisukkuutta. – Se, että hävisimme alussa on tehnyt meistä altavastaajan, vaikka pelimme loppukaudesta olemmekin päässeet paremmin eteenpäin.

Tulevaan finaaliin Saintsia vastaan Lehtomäki johdattaa WCP:n omien sanojensa mukaan tuossa tutussa roolissa – altavastaajana. Siitäkin huolimatta, että Phoenix voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen runkosarjan päätöskierroksella.

– Finaalissa kohtaavat kaksi monipuolisesti hyökkäävää joukkuetta. Saintsin puolustus on ollut dominoiva, mutta kyllä sieltäkin heikot kohdat löytyy. Meitä ei ole koettu uhkaksi kauden aikana, joten saa nähdä lähteekö Saints takki auki meitä vastaan. Selvää on, että siitä tulee kauden vaikein ottelu.

 

Naisten I-divisioona, välierä

SU 27.08.2017 | 17:30 | Urpolan tekonurmi, Mikkeli:

Mikkeli Bouncers – West Coast Phoenix 14–20 (6–6)

 

Naisten I-divisioona, finaali

SU 10.09.2017 | 16:00 | Pyynikki, Tampere:

Tampere Saints – West Coast Phoenix