Jännitys nousee Steelersissä ja Wolverinesissa – kumpi voittaa Spagettimaljan?

30.8.2017


Pelinrakentaja Seth Peters juoksee itse hyvin harvoin, mutta teki silti kauden aikana yhden maalin myös juosten.
Kuva: Salla Lahti
Pelinrakentaja Seth Peters juoksee itse hyvin harvoin, mutta teki silti kauden aikana yhden maalin myös juosten. Kuva: Salla Lahti

Esittelyssä lauantain loppuottelusta viisi Steelers-pelaajaa

Lauantaina Kuopiossa pelataan yksi kauden suurimmista otteluista. Sekä Kuopio Steelers että Helsinki Wolverines ovat tehneet töitä läpi vuoden, jotta I-divisioonan voitto ja tie Vaahteraliigaan kuuluisivat lauantaina alkuillasta omalle joukkueelle. Runkosarjassa joukkueet olivat ylivoimaisia, mistä kertovat myös välierien tulokset: Steelers voitti Jaguaarit 91–0, Wolverines ECG:n 42–0.

Keskinäisten ottelujen voitot menivät tasan 1–1, ja lopulta Steelers sai kotiedun finaaliin kolikonheitossa.

 

Aiemmat kohtaamiset:

04.06.2017 | Helsinki:

Wolverines – Steelers 35–27 (21–13) tilastot

Kauden avauksessa Wolverines oli joukkueista se, joka pystyi esittämään tasapainoisempaa hyökkäystä. Janne Lehtinen heitti Ahmoille lähes 300 jaardia ja kolme touchdownia, mutta Andre Dahlmanin johdolla Wolverines eteni vahvasti myös juosten. Vasta maahan saapunut Steelers-pelinrakentaja Seth Peters lämpeni ottelun aikana, mutta tehokkuutta vierasjoukkueen peliltä söivät viisi pallonmenetystä. Peters heitti kauden viidestä syötönkatkostaan kolme avausottelussa. Tästäkin huolimatta kuopiolaiset kirivät voittotaisteluun mukaan vielä ottelun lopussa.

16.07.2017 | Kuopio:

Steelers – Wolverines 69–27 (41–21) tilastot

Yksi kesän suurimmista yllätyksistä koettiin Väinölänniemellä heinäkuussa. Se ei ollut välttämättä yllätys, että Steelers voitti, mutta ylivoima, jolla kotijoukkue tämän ottelun vei nimiinsä, voidaan laskea yllätykseksi. Steelers eteni huikeat 767 jaardia ja Peters heitti kahdeksan touchdownia, joista Johannes Jauhiainen teki neljä. Robert Johnson aloitti Wolverinesin pelinrakentajana ja toisella puoliajalla Janne Lehtinen johti Wolverines-hyökkäystä. Nyt oli Steelersin vuoro riistää urakalla palloa Wolverinesilta, sillä neljän heitetyn touchdownin lisäksi Wolverines heitti myös neljä syötönkatkoa.

 

Lauantaina on luvassa kolmas, ratkaiseva kohtaaminen. Ennakkoesittelyssä otetaan kummaltakin finalistijoukkueelta esiin viisi pelaajaa, joita kannattaa ottelussa seurata. Ensimmäisenä vuorossa on kotijoukkue Kuopio Steelers:

 

#5 pelinrakentaja Seth Peters | 185 cm, 95 kg, 1995

Peters on ainoa Suomessa vuonna 2017 pelannut pelinrakentaja, jonka heittoprosentti ylitti edellisten eduskuntavaalien äänestysprosentin. Pallo päätyy omien käsiin lähes 73 prosentin varmuudella ja tehosarakkeessa on lisäksi 2 777 jaardia, 45 touchdownia ja ainoastaan viisi syötönkatkoa.


#6 takapuolustaja Justin Bell | 178 cm, 83 kg, 1991

Maagikko puolustuksen takakentällä ja potkunpalautuksissa. Jotakin Bellin vaarallisuudesta kertoo, että jos lasketaan mukaan hyökkäyksessä edetyt jaardit sekä potkujen, rähmäysten ja syötönkatkojen palautukset, on hän sarjan neljänneksi eniten palloa kantanut pelaaja 1 005 jaardillaan. Näistä jaardeista hyökkäyksessä on tullut vain 20, joten siitä voi päätellä, minkälaisesta aseesta nyt on kyse. NFL-keskushyökkääjä Le´Veon Bellin serkku keräsi yliopistovuosinaan keskimäärin 100 taklausta kaudessa, joten myös fyysinen ulottuvuus on taattu.


#9 yleispelaaja Charles Wort | 187 cm, 93 kg, 1994

Brittipassilla Suomen kentillä pelaava teksasilainen, jota Steelers roolittaa monipuolisesti. Saattaa pelata keskushyökkääjänä tai laitahyökkääjänä tai olla pelaamattakin. Puolustuksessa liikkuvuus ja fyysisyys mahdollistaa menestymisen käytännössä jokaisella pelipaikalla. Joukkueestaan eniten juoksujaardeja, neljänneksi eniten kiinniottojaardeja ja kolmanneksi eniten pisteitä. Puolustuksessa kolmanneksi eniten taklauksia. Saattaa pelata 100 downia Spagettimaljassa.


#19 laitahyökkääjä Johannes Jauhiainen | 177 cm, 75 kg, 1994

Lappeenrannan lahja savolaiselle jenkkifutikselle, jonka Mikkeli Bouncers jalosti II-divarikuntoon ja Steelersin harjoittelukulttuuri nosti tähtitieteelliselle tasolle. Pikajuoksutausta näkyy, ja kannattaa huomata jaardimäärät, jotka Jauhiainen etenee kiinniottojensa jälkeen. Runkosarjassa eniten kiinniottojaardeja ja 13 touchdownia, minkä lisäksi potkupeleistä 47 pistettä potkien,


#88 laitahyökkääjä Tino Ndongo | 175 cm, 80 kg, 1997

Yksi sarjan vaarallisimmista pallonkantajista, jolle hyökkäyksen koordinaattori Pekka Utriainen on kehittänyt innovatiivisen vastuupaketin. Ndongo saatetaan nähdä keskushyökkääjänä tai ottamassa palloa reverse- tai fly sweep –peleissä. Yleisemmin hänet kuitenkin nähdään heittokuvioissa, joista varsinkin pisimmät johtavat yleensä vastustajan palamiseen ja Steelersin maaliin. 15 touchdown-kiinniottoa, joiden keskiarvomatka 32,3 jaardia - eli lukema, joka kertoo Ndongon vaarallisuudesta.

 

Spagettimalja 2017

LA 02.09.2017 | 16:00 | Väinölänniemi, Kuopio:

Kuopio Steelers – Helsinki Wolverines

 

Ottelu suorana lähetyksenä SAJL:n YouTube-kanavalta.

 

Kuvat:

Salla Lahti