Lähikuvassa Roosters-pelinrakentaja Carola Lindholm

30.8.2017


Runkosarjassa Carola Lindholm heitti 18 touchdownia - enemmän kuin kukaan muu.
Kuva: Anna Tanskanen
Runkosarjassa Carola Lindholm heitti 18 touchdownia - enemmän kuin kukaan muu. Kuva: Anna Tanskanen
"Pst. Riikka! Ei yhtään säkkiä finaalissa, ja mä leivon linjalle kakun, OK?"
kuva: Anna Tanskanen
"Pst. Riikka! Ei yhtään säkkiä finaalissa, ja mä leivon linjalle kakun, OK?" kuva: Anna Tanskanen

"Olen ottanut tavaksi antaa ennen pelejä hyökkäyksen linjalleni Snickersejä."

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruus ratkeaa lauantaina Myyrmäen Urheilupuiston jalkapallostadionilla, kun helsinkiläisjoukkueet Roosters ja Wolverines kohtaavat Naisten Vaahteraliigan finaalissa.

Kummankin joukkueen hyökkäystä johtaa nuori, lahjakas pelinrakentaja. Heistä ensimmäisenä haastattelussa on Roostersin Carola Lindholm.

 

Miten kuvailet pelipaikkaasi henkilölle, joka ei tiedä, mikä on pelinrakentaja?

Pelinrakentaja on nimensä mukaisesti pelin rakentaja, pelinrakentaja koskee centterin eli aloitussyöttäjän lisäksi aina palloon hyökkäysyrityksellä, jos ei sitten puhuta kikkapeleistä…

Pelinrakentaja heittää, antaa pallon tai juoksee itse pallon kanssa. Pelinrakentajia on kentällä kerrallaan vain yksi. Siksi itse kuvailen pelinrakentajaa aina omalla tapaa yksilöurheilijaksi joukkueen keskellä.

Kuka on esikuvasi pelinrakentajana?

Tom Brady on ollut minulle pikkutytöstä asti suuri idoli ja esikuva. Vaikka Brady on joutunut arvostelun kohteeksi monestakin aiheesta, hän keskittyy silti vain olennaiseen, tekemään oman duuninsa kentällä.

Mikä on paras ominaisuutesi pelinrakentajana?

Minusta oma paras ominaisuuteni pelinrakentajana on omistuneisuus. Kun lähden johonkin juttuun mukaan, oli se sitten jefukausi tai joku projekti, teen kaikkeni onnistumisen eteen.

Kuinka monta pelikuviota teidän tämän kauden pelikirjassa on?

Sopivasti ;)

Jos saisit valita finaalivastustajan riveistä yhden hyökkääjään omaan hyökkäykseesi, niin kenet valitsisit ja miksi?

Olen tyytyväinen omaan hyökkäykseeni ja luotan siihen täysin, joten en valitsisi vastustajalta yhtäkään pelaajaa, vaikka sielläkin on hyviä hyökkäyspelaajia.

Hyökkäyksen linja on paras kaverisi. Miten palkitset linjan, jos sinua ei säkitetä finaalissa kertaakaan?

Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä! Olen ottanut tavaksi antaa ennen pelejä hyökkäyksen linjalleni Snickersejä, joka on pitänyt linjani tyytyväisenä. Linja, jos (ja kun) pidätte minusta huolta finaalissakin, lupaan leipoa teille kakun kiitokseksi!

Toiseksi paras kaveri pelinrakentajalle on hyvät laitahyökkääjät. Mitkä ovat hyvän laitahyökkääjän ominaisuuksia?

Hyvä laitahyökkääjä pystyy kommunikoimaan ja mukautumaan kesken pelin. Hyvä laitahyökkääjä pystyy myös lukemaan peliä ja pysyy samalla sivulla pelinrakentajan kanssa. Roostersissa on mielestäni mieletön laitahyökkääjä-repertuaari, sillä kenet tahansa laitureista laitetaan kentälle, on heistä jokainen uhka puolustukselle.

Mikä on paras neuvo, jonka olet pelinrakentajan tehtävään saanut?

“Pelinrakentajan pitää pystyä olemaan samalla itsekäs mutta samalla hyvä joukkuepelaaja. Keskity siis kentällä omaan suoritukseesi, sillä antamalla oman parhaasi autat eniten joukkuetta." Tämän neuvon ovat omat vanhempani antaneet.

Minkälainen puolustus sinulla finaalissa vastassa?

Todella kova. Wolverinesin puolustuksesta löytyy sopivissa määrin kokemusta sekä kovuutta ja aggressiivisuutta. Tätä puolustusta vastaan ei sovi lähteä sooloilemaan, vaan on pelattava omaa kurinalaista hyökkäystä ja onnistuttava joukkueena

Kuka teidän hyökkäyksestä saattaa olla tämän ottelun MVP?

Itse nostan MVP-ehdokkaaksi Iia Rantalan. Mielestäni Iia ei ole päässyt kauden aikana näyttämään osaamistaan tarpeeksi, joten uskon että finaali on hänen aikansa loistaa. Iia on kokonsa vuoksi täydellinen fulari, mutta räjähtävyys ja pallosilmä tekevät hänestä myös todella hyvän slottirissun. Iia on monissa peleissä ollut tärkeässä roolissa blokkiensa osalta, ja onnistunut slottinakin tuomaan meille tarvittavia jaardeja.

 

Naisten Vaahteraliigan finaali:

LA 02.09.2017 | 18:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Helsinki Roosters – Helsinki Wolverines

 

Ennakkolipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa

Ottelu suorana lähetyksenä Yle Areenasta.

 

Lue myös:

Jarmo Lahti: "”Roosters on täynnä kovia urheilijoita.”

Pekka Lamminsalo: "”Wolverines kasvaa jatkuvasti vahvemmaksi."

 

Kuvat:

Anna Tanskanen