Vain toinen saa nimensä Spagettimaljan kylkeen - Steelers tai Wolverines

30.8.2017


Vincent Pervis pelaa monipuolisessa roolissa Wolverinesin hyökkäyksessä.
Kuva: Salla Lahti
Vincent Pervis pelaa monipuolisessa roolissa Wolverinesin hyökkäyksessä. Kuva: Salla Lahti
Antonio Harris (49) jahtasi sukunimikaimaansa Jabaria välieräottelussa.
Kuva: Salla Lahti
Antonio Harris (49) jahtasi sukunimikaimaansa Jabaria välieräottelussa. Kuva: Salla Lahti
Marcus Siiskonen teki laitahyökkääjänä runkosarjassa 15 touchdownia ja lisäksi yhden osuman lentopotkun palautuksesta.
Kuva: Salla Lahti
Marcus Siiskonen teki laitahyökkääjänä runkosarjassa 15 touchdownia ja lisäksi yhden osuman lentopotkun palautuksesta. Kuva: Salla Lahti

Esittelyssä lauantain loppuottelusta viisi Wolverines-pelaajaa

Lauantaina Kuopiossa pelataan yksi kauden suurimmista otteluista. Sekä Kuopio Steelers että Helsinki Wolverines ovat tehneet töitä läpi vuoden, jotta I-divisioonan voitto ja tie Vaahteraliigaan kuuluisivat lauantaina alkuillasta omalle joukkueelle. Runkosarjassa joukkueet olivat ylivoimaisia, mistä kertovat myös välierien tulokset: Steelers voitti Jaguaarit 91–0, Wolverines ECG:n 42–0.

Keskinäisten ottelujen voitot menivät tasan 1–1, ja lopulta Steelers sai kotiedun finaaliin kolikonheitossa.

Toisessa ennakossa luodaan katsaus joukkueiden välieräotteluihin ja nostetaan esille viisi seuraamisen arvoista Wolverines-pelaajaa. Ensimmäisessä ennakossa käsiteltiin joukkueiden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ja tarkasteltiin viittä Steelers-tähteä.

 

I-divisioonan välierät:

19.08. | Helsinki:

Wolverines – East City Giants 42–0 (28–0) tilastot

Helsinkiläisjoukkueet kohtasivat toisensa myös runkosarjan päätöskierroksella, josta puhuttavaa riitti pitkin seuraavaa viikkoa. Välierässä ennakkosuosikki Wolverines hoiti tekemisen ja onnistumisen selvästi sarjanousija Giantsia paremmin. Vincent Pervis teki kaksi touchdownia ja Janne Lehtisen heitoista ja yhden juoksupelistä. Petri Pallarin johdolla Wolverines säkitti ECG:n Jabari Harrisin kahdeksan kertaa ja loistavalla pelipäällä olllut Eero Hulkkonen palautti yhden syötönkatkon maaliin. Myös Antonio Harris kirjautti itselleen yhden syötönkatkon.

20.08. | Kuopio:

Steelers – Jaguaarit 91–0 (49–0) tilastot

Loukkaantumisista kärsinyt ja siksi ohuella kokoonpanolla matkaan lähtenyt Jaguaari-lauma joutui Väinölänniemellä energisen Steelers-pyörremyrskyn silmään. Seth Peters heitti kahdeksan touchdownia, joista neljä Tino Ndongolle. Justin Bell palautti maaliin rähmäyksen sekä lentopotkun ja kruunasi iltansa kuljettamalla ottelun kolmannen syötönkatkonsa 95 jaardia maaliin asti. Syötönkatkosta maalin teki myös Mikko Aspinen.

 

Seuraa Spagettimaljassa näitä Wolverines-pelaajia:

#8 pelinrakentaja Janne Lehtinen | 184 cm, 93 kg, 1989

PeeWee-junioreista alkaen Lehtinen kasvanut juuri näihin tilanteisiin. Robert Johnsonin johdolla Lehtinen pyöritti runkosarjassa puolitehoillakin osan takakentistä solmuun. Runkosarjassa heitti 2 377 jaardia ja 38 touchdownia yhteensä seitsemälle eri kiinniottajalle. Pyörittää aloituskokouksetonta nopeaa heittopeliä eli lajijargoniksi käännettynä no huddle air raidia.


#15 keskushyökkääjä-laitahyökkääjä Vincent Pervis | 178 cm, 80 kg, 1986

Wolverines-hyökkäyksestä voisi nostaa esille myös keskushyökkääjä Andre Dahlmanin tai Suomi-statuksella pelaavan Cedric Johnsonin, mutta monipuolisessa roolissa palloa saava Pervis saattaa siltikin olla se hyökkääjä, jonka panos kentällä määrittää eniten Wolverinesin tehokkuudesta. Kokenut, maailmaa kiertänyt Pervis kantoi runkosarjassa juoksupelissä palloa 8,9 jaardin keskiarvolla, ja tekee myös itsensä helposti pelattavaksi Lehtisen lyhyisiin heittoihin. Erityisesti niin sanotuissa ”kolmas ja neljä” -tilanteissa Pervis on pelaaja, jota kannattaa seurata.


#19 kulmapuolustaja Veikko Kallio | 182 cm, 75 kg, 1994

Helsinki 69ers-kasvatti on jo kahden kauden ajan kuulunut sarjan parhaimpiin puolustajiin. Steelersin nopeaa heittopeliä vastaan Wolverines saa olla onnellinen listatessaan rosteriinsa Kallion nimen. Hyvässä, matalassa asennossa puolustava ja laitahyökkääjien käännöksiin nopeasti leikkaava kulmapuolustaja otti runkosarjassa viisi syötönkatkoa.


#49 takamies-tukimies Antonio Harris | 178 cm, 99 kg, 1989

Suomessa jo vuosia viihtynyt Harris on Wolverines-puolustuksen liima, jonka rooli korostuu erityisesti Steelersin lyhytsyöttöpeliä vastaan - sekä laitojen flat-alueilla että keskustassa, poikkikentän suuntautuvissa kuvioissa. Oikea-aikaiset iskut ja varmat taklaukset pitävät huolen siitä, että hyökkääjät muistavat kuvioita juostessaan vilkaista, mihin numero 49 milloinkin sijoittuu. Puolustuksesta nousevat boksista esiin myös taklauskone Eero Hulkkonen ja säkitystehdas Petri Pallari, mutta Steelersin nopea heittopeli pyrkii neutralisoimaan osan heidän tuhovoimastaan.


#89 laitahyökkääjä Marcus Siiskonen | 182 cm, 80 kg, 1989

Kuvioiden suuntaamisen visionääri, joka hahmottaa kentän ja puolustusryhmitykset ainutlaatuisen tehokkaasti ja päätyy siten löytämään itsensä agorafobiaa uhmaten vapaana kentältä. Kun tähän lisätään vielä samettiset kämmenet ja kyky tehdä pelejä kiinniottojen jälkeen, ei ihme että Siiskonen viimeisteli runkosarjassa enemmän touchdowneja kuin kukaan muu.

 

Spagettimalja 2017

LA 02.09.2017 | 16:00 | Väinölänniemi, Kuopio:

Kuopio Steelers – Helsinki Wolverines

 

Ottelu suorana lähetyksenä SAJL:n YouTube-kanavalta.

 

Kuvat:

Salla Lahti